Kαλοήθης υπερπλασία προστάτη ουρολογική ομάδα u4u

Καλοήθης υπερπλασία προστάτη Καινοτόμες θεραπείες από την U4U

H Καλοήθης υπερπλασία προστάτη αποτελεί μια πάθηση που απασχολεί μεγάλη μερίδα του ανδρικού πληθυσμού. Η ουρολογία τα τελευταία χρόνια έχει κάνει άλματα στη θεραπεία της…

H Καλοήθης υπερπλασία προστάτη αποτελεί μια πάθηση που απασχολεί μεγάλη μερίδα του ανδρικού πληθυσμού. Η ουρολογία τα τελευταία χρόνια έχει κάνει άλματα στη θεραπεία της χρησιμοποιώντας σύγχρονες, ανώδυνες και αποτελεσματικές τεχνικές.

Μέθοδοι όπως το Rezum και το HoLEP (ειδικά το Low Power HoLEP) γράφουν, αξιοποιώντας την τεχνολογία, νέα κεφάλαια στην αντιμετώπιση της Καλοήθους Υπερπλασίας του Προστάτη, που μπορεί να μην είναι επικίνδυνη για την υγεία του ασθενούς, αν όμως παραμείνει χωρίς θεραπεία, ενδέχεται να οδηγήσει σε μια σειρά προβλημάτων: ουρολοιμώξεις, αιματουρίες, δημιουργία πέτρας στην ουροδόχο κύστη, νεφρική ανεπάρκεια, ακόμη και πλήρη απώλεια της νεφρικής λειτουργίας. Μάλιστα, μεγάλη είναι και η πιθανότητα επίσχεσης ούρων, άρα και ανάγκης για την τοποθέτηση καθετήρα στην κύστη.

Καλοήθης υπερπλασία προστάτη, η επανάσταση του Rezum

Σημαντική εξέλιξη στην Καλοήθης Υπερπλασία Προστάτη και την αντιμετώπισή της είναι το Rezum, μια τεχνική που αξιοποιεί τη φυσική ενέργεια που «αποθηκεύεται» σε λίγες σταγόνες νερού για να συρρικνώσει τον διογκωμένο προστάτη. Χωρίς τομές, χωρίς γενική αναισθησία, επιτρέπει στον ασθενή να επανέλθει στην καθημερινότητά του σε διάστημα μόλις λίγων ημερών, χωρίς αντίκτυπο στις λειτουργίες της στύσης και της ούρησης.

Η θεραπεία Rezum ενδείκνυται για άντρες άνω των 50 ετών με όγκο προστάτη από 30 έως 80 κυβικά εκατοστά. Επίσης, συνιστάται για την αντιμετώπιση του προστάτη με υπερπλασία στην κεντρική ζώνη ή και στον μέσο λοβό. Μέσω του Rezum η θερμική ενέργεια στοχεύει στην υπερπλασία και νεκρώνει τα πάσχοντα κύτταρα, χωρίς να επηρεάζει τους παράπλευρους ιστούς.

Η θεραπεία αυτή είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική, με σημαντικότερα πλεονεκτήματά της τα εξής: Βάζει τέλος στα φάρμακα και τις παρενέργειές τους, διατηρεί τη σεξουαλική λειτουργία του άντρα, αντιμετωπίζει τα συμπτώματα με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, δεν χρειάζεται γενική αναισθησία, δεν απαιτεί μόνιμο εμφύτευμα, διενεργείται σε ένα σύντομο ραντεβού ακόμα και στο ιατρείο του ουρολόγου και επιτρέπει στον ασθενή να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες εντός λίγων ημερών. Επίσης, οι ασθενείς στην πλειονότητά τους διαπιστώνουν βελτίωση των συμπτωμάτων τους εντός δύο εβδομάδων. Η θεραπεία Rezum εφαρμόζεται στην Ελλάδα μόνο από την ομάδα ουρολόγων της U4U

Στην αιχμή των εξελίξεων με HoLEP και Low Power HoLEP

Η U4U όμως βρίσκεται στην αιχμή των εξελίξεων στην Καλοήθης Υπερπλασία Προστάτη και στο πεδίο του Holmium Laser (HoLEP), μιας ιδιαίτερα δημοφιλούς τεχνικής διουρηθρικής προστατεκτομής με τη χρήση laser. Μάλιστα, εφαρμόζει και την Low Power HoLEP, καθώς διαθέτει το μοναδικό, ειδικό μηχάνημα στην Ελλάδα.

H μέθοδος HoLEP συνδυάζει αποτελεσματικότητα και ασφάλεια, έχοντας παράλληλα ελάχιστα επεμβατικό χαρακτήρα. Με το HoLEP γίνεται εκπυρήνιση του αδενώματος, το οποίο προωθείται στην κύστη και αφαιρείται ακολούθως με ειδικό εργαλείο (morcellator). Η τεχνική αυτή, που ενδείκνυται και για πολύ μεγάλα αδενώματα που υπερβαίνουν τα 150 γρ., μειώνει την πιθανότητα αιμορραγιών και τον χειρουργικό χρόνο, ενώ ο ασθενής αναρρώνει πολύ ταχύτερα και επιστρέφει στις συνήθεις δραστηριότητές του χωρίς πρόβλημα.

Η τεχνική Low Power HoLEP, διουρηθρική προστατεκτομή με τη χρήση laser χαμηλότερης έντασης, εξελίσσει την παραδοσιακή τεχνική HoLEP, με σημαντικές ωφέλειες για τον ασθενή, καθώς είναι ακόμα λιγότερο επεμβατική. Είναι μάλιστα εφάμιλλη της κλασικής μεθόδου HoLEP σε αποτελεσματικότητα -παρότι αξιοποιεί χαμηλότερης έντασης laser- σε ό,τι αφορά το βάρος του αδενώματος που αφαιρείται, στην διεγχειρητική αιμορραγία, στη διάρκεια του χειρουργείου, αλλά και στις τυχόν επιπλοκές.

Τα ερεθιστικά φαινόμενα περιορίζονται, καθώς η εκλυόμενη ενέργεια είναι λιγότερη, με αποτέλεσμα την ταχύτερη επάνοδο του ασθενούς μετά την επέμβαση, την αποφυγή συχνοουριών και άλλων ενοχλητικών συμπτωμάτων, όπως το τσούξιμο.

Η ομάδα της U4U εφαρμόζει τεχνικές που αποτελούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για την Καλοήθης Υπερπλασία Προστάτη.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Η Καλοήθης Υπερπλασία του Προστάτη, ουρολογική ομάδα u4u

Καλοήθης Υπερπλασία του Προστάτη και στυτική δυσλειτουργία

Η Καλοήθης Υπερπλασία του Προστάτη (ΚΥΠ), πέρα από τα υπόλοιπα προβλήματα που προκαλεί στον άνδρα, όπως η δυσκολία στην ούρηση και σε πιο προχωρημένα στάδια…

+ περισσότερα

ουρολογική ομάδα u4u

Κέντρο Υπερπλασίας Προστάτη από τη U4U στο Ιατρικό Ψυχικού

Κέντρο Υπερπλασίας Προστάτη, όπου θα εφαρμόζει θεραπευτικές μεθόδους αιχμής, όπως το Rezum και το HoLEP, δημιουργεί η ουρολογική ομάδα U4U, ενώνοντας τις δυνάμεις της με…

+ περισσότερα

Kαλοήθης υπερπλασία προστάτη ουρολογική ομάδα u4u

Καλοήθης υπερπλασία προστάτη Καινοτόμες θεραπείες από την U4U

H Καλοήθης υπερπλασία προστάτη αποτελεί μια πάθηση που απασχολεί μεγάλη μερίδα του ανδρικού πληθυσμού. Η ουρολογία τα τελευταία χρόνια έχει κάνει άλματα στη θεραπεία της…

+ περισσότερα

Λιθίαση νεφρού, ουρολογική ομάδα u4u

Λιθίαση νεφρού: Αίτια, συμπτώματα και θεραπεία

Η πέτρα στο νεφρό είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα, που εμφανίζεται όλο και συχνότερα στις ηλικίες μεταξύ 20 και 50 ετών. Άλλωστε, γενικότερα η λιθίαση νεφρού…

+ περισσότερα

Στυτική δυσλειτουργία στους νέους, ουρολογική ομάδα u4u

Στυτική δυσλειτουργία στους νέους

Τα σεξουαλικά προβλήματα δεν είναι υπόθεση μόνο των μεγαλύτερων ανδρών. Τα τελευταία χρόνια η στυτική δυσλειτουργία στους νέους μάς απασχολεί όλο και περισσότερο, καθώς ο σύγχρονος τρόπος…

+ περισσότερα

Υπερπλασία προστάτη ουρολογική ομάδα u4u

Υπερπλασία προστάτη και συμπτώματα

Η καλοήθης υπερπλασία προστάτη είναι από τις συχνότερες παθήσεις του ουροποιητικού συστήματος. Αφορά 1 στους 2 άντρες άνω των 50 ετών και 8 στους 10 άνω των 65 και…

+ περισσότερα

ελπίδα για τον καρκίνο του προστάτη

Ρομποτική χειρουργική για τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη

Επανάσταση στη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη φέρνει η νέα τεχνολογία της ρομποτικής χειρουργικής

+ περισσότερα

Ανδρική ακράτεια ούρων

Ανδρική ακράτεια ούρων και πώς αντιμετωπίζεται

Η ανδρική ακράτεια ούρων είναι ένα πρόβλημα που, πέραν των ιατρικών του προεκτάσεων, έχει και μια κοινωνική διάσταση, αφού αλλάζει δραματικά την καθημερινότητα του πάσχοντα και επηρεάζει τις κοινωνικές σχέσεις και δραστηριότητές του.

+ περισσότερα

αυτοεξέταση όρχεων

Η αυτοεξέταση όρχεων «ασπίδα» κατά του καρκίνου

Η αυτοεξέταση των όρχεων είναι για τον άνδρα ό,τι η αυτοψηλάφηση του μαστού για τη γυναίκα. Και στις δύο περιπτώσεις μια απλή διαδικασία μπορεί να χτυπήσει εγκαίρως το «καμπανάκι» και να σώσει ζωές.

+ περισσότερα

καρκίνος του πέους

Ο άγνωστος καρκίνος του πέους

Είναι ένας σπάνιος και σχετικά άγνωστος καρκίνος, ειδικά στις δυτικές κοινωνίες και συχνά, εξαιτίας των ταμπού που τον περιβάλλουν, μένει χωρίς διάγνωση.

+ περισσότερα