Ανδρέας Ανδρέου

Ο Δρ. Ανδρέας Ανδρέου μιλάει για τον Καρκίνο του Προστάτη

Στην εκπομπή «Ίασις» και στον Δημοσιογράφο Γιάννη Μούτσο, μίλησε ο Χειρουργός Ουρολόγος Δρ. Ανδρέας Ανδρέου για τον «Καρκίνο του Προστάτη».Ο Δρ. Ανδρέας Ανδρέου μίλησε εκτενώς…

Στην εκπομπή «Ίασις» και στον Δημοσιογράφο Γιάννη Μούτσο, μίλησε ο Χειρουργός Ουρολόγος Δρ. Ανδρέας Ανδρέου για τον «Καρκίνο του Προστάτη».
Ο Δρ. Ανδρέας Ανδρέου μίλησε εκτενώς για το θέμα, αναλύοντας τις μορφές της νόσου, τα συμπτώματα, καθώς και τις νέες τεχνικές, που αποτελούν το οπλοστάσιο στην ιατρική διάγνωση και θεραπεία.

Λόγω του ότι η νόσος είναι πολλές φορές ασυμπτωματική, τόνισε την μεγάλη σημασία της πρόληψης, προτείνοντας επίσκεψη στον ουρολόγο σε άνδρες ηλικίας πάνω από 50 ετών, προκειμένου να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις.

Η εξέλιξη και η βελτίωση των εργαλείων και των νέων τεχνικών που υπάρχουν πλέον στην ειδικότητα της ουρολογίας, βοηθούν στην ακριβή διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου του προστάτη.

Μίλησε για την πρωτοποριακή μέθοδο βιοψίας, η οποία είναι η βιοψία με την τεχνολογία Fusion, με την οποία επιτυγχάνεται ακριβής διάγνωση και κατά συνέπεια θεραπεία του καρκίνου του προστάτη. Το νέο αυτό σύστημα επιτρέπει, σε συνδυασμό με την μαγνητική τομογραφία, την διάγνωση του καρκίνου του προστάτη με απόλυτη ακρίβεια.

Στη συνέχεια, μίλησε για την αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη και τις λύσεις που προτείνονται σε κάθε περιστατικό.

Και εδώ υπάρχουν εξελίξεις ως προς τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την οριστική λύση του προβλήματος. Υπάρχουν δύο ειδών θεραπευτικές λύσεις, οι χειρουργικές επεμβάσεις ριζικής αφαίρεσης και οι ακτινοβολίες.

Όσον αφορά τις χειρουργικές επεμβάσεις ριζικής αφαίρεσης, προτείνεται η πλέον σύγχρονη τεχνική που είναι η Ρομποτική Ριζική Προστατεκτομή με το ρομποτικό σύστημα Da Vinci, το οποίο είναι ένα εξαιρετικό θεραπευτικό εργαλείο. Η διαφορά της ρομποτικής ριζικής προστατεκτομής με την ανοιχτή χειρουργική επέμβαση είναι τεράστια, κυρίως όσον αφορά τα ποσοστά ακράτειας, τα οποία είναι ιδαίτερα χαμηλά και την βελτίωση της στυτικής λειτουργίας του ασθενούς.

Ανέφερε τα πολλά πλεονεκτήματα της ρομποτικής χειρουργικής, όπως είναι μεταξύ άλλων ο μικρότερος χρόνος νοσηλείας, η ταχύτερη επάνοδος στις δραστηριότητες του ασθενούς, η αποφυγή των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, καθώς και η μεγάλη ακρίβεια.

Εν κατακλείδι, μίλησε για την εστιακή θεραπεία του καρκίνου του προστάτη με το σύστημα HIFU Focal One, η οποία τεχνική εξελίχθηκε τα τελευταία χρόνια, με πολλά πλεονεκτήματα σε περιπτώσεις που αυτή ενδείκνυται.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Καλοήθης Υπερπλασία του Προστάτη και στυτική δυσλειτουργία

Η Καλοήθης Υπερπλασία του Προστάτη (ΚΥΠ), πέρα από τα υπόλοιπα προβλήματα που προκαλεί στον άνδρα, όπως η δυσκολία στην ούρηση και σε πιο προχωρημένα στάδια…

+ περισσότερα

Κέντρο Υπερπλασίας Προστάτη από τη U4U στο Ιατρικό Ψυχικού

Κέντρο Υπερπλασίας Προστάτη, όπου θα εφαρμόζει θεραπευτικές μεθόδους αιχμής, όπως το Rezum και το HoLEP, δημιουργεί η ουρολογική ομάδα U4U, ενώνοντας τις δυνάμεις της με…

+ περισσότερα

Kαλοήθης υπερπλασία προστάτη

Καλοήθης υπερπλασία προστάτη Καινοτόμες θεραπείες από την U4U

H Καλοήθης υπερπλασία προστάτη αποτελεί μια πάθηση που απασχολεί μεγάλη μερίδα του ανδρικού πληθυσμού. Η ουρολογία τα τελευταία χρόνια έχει κάνει άλματα στη θεραπεία της…

+ περισσότερα

Λιθίαση νεφρού

Λιθίαση νεφρού: Αίτια, συμπτώματα και θεραπεία

Η πέτρα στο νεφρό είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα, που εμφανίζεται όλο και συχνότερα στις ηλικίες μεταξύ 20 και 50 ετών. Άλλωστε, γενικότερα η λιθίαση νεφρού…

+ περισσότερα

Στυτική δυσλειτουργία στους νέους

Στυτική δυσλειτουργία στους νέους

Τα σεξουαλικά προβλήματα δεν είναι υπόθεση μόνο των μεγαλύτερων ανδρών. Τα τελευταία χρόνια η στυτική δυσλειτουργία στους νέους μάς απασχολεί όλο και περισσότερο, καθώς ο σύγχρονος τρόπος…

+ περισσότερα

Υπερπλασία προστάτη

Υπερπλασία προστάτη και συμπτώματα

Η καλοήθης υπερπλασία προστάτη είναι από τις συχνότερες παθήσεις του ουροποιητικού συστήματος. Αφορά 1 στους 2 άντρες άνω των 50 ετών και 8 στους 10 άνω των 65 και…

+ περισσότερα

ελπίδα για τον καρκίνο του προστάτη

Ρομποτική χειρουργική για τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη

Επανάσταση στη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη φέρνει η νέα τεχνολογία της ρομποτικής χειρουργικής

+ περισσότερα

Ανδρική ακράτεια ούρων

Ανδρική ακράτεια ούρων και πώς αντιμετωπίζεται

Η ανδρική ακράτεια ούρων είναι ένα πρόβλημα που, πέραν των ιατρικών του προεκτάσεων, έχει και μια κοινωνική διάσταση, αφού αλλάζει δραματικά την καθημερινότητα του πάσχοντα και επηρεάζει τις κοινωνικές σχέσεις και δραστηριότητές του.

+ περισσότερα

αυτοεξέταση όρχεων

Η αυτοεξέταση όρχεων «ασπίδα» κατά του καρκίνου

Η αυτοεξέταση των όρχεων είναι για τον άνδρα ό,τι η αυτοψηλάφηση του μαστού για τη γυναίκα. Και στις δύο περιπτώσεις μια απλή διαδικασία μπορεί να χτυπήσει εγκαίρως το «καμπανάκι» και να σώσει ζωές.

+ περισσότερα

καρκίνος του πέους

Ο άγνωστος καρκίνος του πέους

Είναι ένας σπάνιος και σχετικά άγνωστος καρκίνος, ειδικά στις δυτικές κοινωνίες και συχνά, εξαιτίας των ταμπού που τον περιβάλλουν, μένει χωρίς διάγνωση.

+ περισσότερα