ONLINE ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Στένωση πυελοουρητηρικής συμβολής

Στένωση πυελοουρητηρικής συμβολής

Η Στένωση πυελοουρητηρικής συμβολής αποτελεί την συχνότερη αιτία απόφραξης στην παιδική ηλικία (1/1500 γεννήσεις) και την νούμερο ένα αιτία νεογνικής υδρονέφρωσης (~50%). Είναι πιο συχνή στα αγόρια και εμφανίζεται πιο συχνά στον αριστερό νεφρό.

Μπορεί να είναι πρωτοπαθής ή δευτεροπαθής. Οφείλεται, είτε σε απερισταλτικό τμήμα του αρχικού τμήματος του ουρητήρα και αντικατάσταση λείων μυικών ινών από κολλαγόνο, είτε σε εξωγενείς παράγοντες (διασταυρούμενα αγγεία) σε ποσοστά 5% προγεννητικά και 15-50% σε παιδιά.

Στένωση πυελοουρητηρικής συμβολής, διάγνωση

Η διάγνωση μπαίνει από το δυναμικό σπινθηρογράφημα νεφρών (DTPA). Εφόσον υπάρχουν ενδείξεις, η θεραπεία μπορεί να είναι είτε συντηρητική (παρακολούθηση, χημειοπροφύλαξη για τις μικρότερες ηλικίες), είτε χειρουργική (πυελοπλαστική).

Η εξειδικευμένη ομάδα της Urology4U αποτελείται από έμπειρους ουρολόγους στη Θεσσαλονίκη που παρέχουν ολοκληρωμένες και εξατομικευμένες λύσεις. Στο site μας θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά παιδοουρολογικές παθήσεις και σύγχρονες θεραπευτικές μεθόδους που εφαρμόζουμε. Επικοινωνήστε μαζί μας και μάθετε περισσότερα.