ελπίδα για τον καρκίνο του προστάτη

Ρομποτική χειρουργική για τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη

Επανάσταση στη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη φέρνει η νέα τεχνολογία της ρομποτικής χειρουργικής

Επανάσταση στη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη φέρνει η ρομποτική χειρουργική, η οποία συνεπάγεται μια σειρά σημαντικών ωφελειών τόσο για τον ασθενή όσο και για τον χειρουργό. Ο ασθενής αναρρώνει ταχύτερα, επιστρέφει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες, δεν υποβάλλεται σε μεγάλης διάρκειας αναισθησίες, αντιμετωπίζει μικρότερο κίνδυνο απώλειας αίματος ή μόλυνσης, ενώ νοσηλεύεται για πολύ μικρότερο διάστημα, σε σχέση με τις συμβατικές επεμβάσεις.

Την ίδια ώρα ο χειρουργός έχει τρισδιάστατη εικόνα του χειρουργικού πεδίου σε πολύ μεγάλη μεγέθυνση, παρεμβαίνει ελάχιστα στο σώμα του ασθενούς και μπορεί να εκτελέσει τις χειρουργικές του κινήσεις με απόλυτη ακρίβεια.

Οι ρομποτικές μέθοδοι για τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη είναι ελάχιστα επεμβατικές και ελάχιστα τραυματικές, χάρη στην ακρίβεια με την οποία γίνονται οι κινήσεις του ιατρού, ενώ ελαχιστοποιούν την πιθανότητα διεγχειρητικών και μετεγχειρητικών επιπλοκών. Συγκεκριμένα, η ουρολογική ομάδα U4U είναι πρωτοπόρα στη ρομποτική χειρουργική για τον καρκίνο του προστάτη στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και εξειδικεύεται στις παρακάτω μεθόδους:

Ρομποτική ριζική προστατεκτομή

Διαθέτοντας το υπερσύγχρονο ρομποτικό σύστημα DA VINCI X, η ομάδα μας διενεργεί με ακρίβεια τη ριζική προστατεκτομή, που αποτελεί θεραπεία εκλογής για την αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη.

Η εφαρμογή του συστήματος DA VINCI στην ρομποτική χειρουγική, για τη ριζική προστατεκτομή έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα (σε σχέση με την ανοικτή επέμβαση, αλλά και τη λαπαροσκοπική), με ελαχιστοποιημένη πρόσβαση (χειρουργική τομή) και δυνατότητα να αφαιρεθεί ριζικά το πάσχον όργανο ελαχιστοποιώντας τις βλάβες των παρακείμενων δομών.

Το ρομποτικό σύστημα DA VINCI X προσφέρει μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας στην κίνηση, πιο εργονομική θέση της χειρουργικής ομάδας, τρισδιάστατη και ακριβέστερη εικόνα του χειρουργικού πεδίου, άρση των περιορισμών που υπήρχαν στην πραγματοποίηση επεμβάσεων σε μικροσκοπικά και περιορισμένα χειρουργικά πεδία. Με τη ρομποτική χειρουργική για την αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη τα οφέλη για τον ασθενή είναι σημαντικά: ελαχιστοποίηση της αιμορραγίας λόγω της ελάχιστα επεμβατικής μεθόδου, μικρότερος χρόνος νοσηλείας (μία μόνο ημέρα) και ταχύτερη επάνοδος στην καθημερινότητα.

Ρομποτική εστιακή θεραπεία HIFU

Η ρομποτική εστιακή θεραπεία (HIFU) φέρνει επανάσταση στη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη. Το μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας Robotic HIFU Focal One -που έχει στη διάθεσή της η U4U προσφέρει την απάντηση για την ιδανική εστιακή θεραπεία, η οποία στη Βόρεια Ελλάδα πραγματοποιείται αποκλειστικά από την ουρολογική ομάδα U4U.

Τα πλεονεκτήματά της είναι πολλά και σημαντικά: Η διαδικασία διαρκεί λίγα λεπτά, ενώ ο ασθενής παίρνει εξιτήριο την ίδια ημέρα. Καθώς δεν πραγματοποιείται καμία τομή, δεν υπάρχει καθόλου μετεγχειρητικός πόνος. Εγγυάται ογκολογική ασφάλεια για τους ασθενείς και συνεπάγεται απουσία ακράτειας και στυτικής δυσλειτουργίας. Μάλιστα, αποτελεί τη μοναδική επιλογή για ασθενείς με τοπική υποτροπή μετά από ακτινοβολίες.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Λιθίαση νεφρού

Λιθίαση νεφρού: Αίτια, συμπτώματα και θεραπεία

Η πέτρα στο νεφρό είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα, που εμφανίζεται όλο και συχνότερα στις ηλικίες μεταξύ 20 και 50 ετών. Άλλωστε, γενικότερα η λιθίαση νεφρού…

+ περισσότερα

Στυτική δυσλειτουργία στους νέους

Στυτική δυσλειτουργία στους νέους

Τα σεξουαλικά προβλήματα δεν είναι υπόθεση μόνο των μεγαλύτερων ανδρών. Τα τελευταία χρόνια η στυτική δυσλειτουργία στους νέους μάς απασχολεί όλο και περισσότερο, καθώς ο σύγχρονος τρόπος…

+ περισσότερα

Υπερπλασία προστάτη

Υπερπλασία προστάτη και συμπτώματα

Η καλοήθης υπερπλασία προστάτη είναι από τις συχνότερες παθήσεις του ουροποιητικού συστήματος. Αφορά 1 στους 2 άντρες άνω των 50 ετών και 8 στους 10 άνω των 65 και…

+ περισσότερα

ελπίδα για τον καρκίνο του προστάτη

Ρομποτική χειρουργική για τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη

Επανάσταση στη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη φέρνει η νέα τεχνολογία της ρομποτικής χειρουργικής

+ περισσότερα

Ανδρική ακράτεια ούρων

Ανδρική ακράτεια ούρων και πώς αντιμετωπίζεται

Η ανδρική ακράτεια ούρων είναι ένα πρόβλημα που, πέραν των ιατρικών του προεκτάσεων, έχει και μια κοινωνική διάσταση, αφού αλλάζει δραματικά την καθημερινότητα του πάσχοντα και επηρεάζει τις κοινωνικές σχέσεις και δραστηριότητές του.

+ περισσότερα

αυτοεξέταση όρχεων

Η αυτοεξέταση όρχεων «ασπίδα» κατά του καρκίνου

Η αυτοεξέταση των όρχεων είναι για τον άνδρα ό,τι η αυτοψηλάφηση του μαστού για τη γυναίκα. Και στις δύο περιπτώσεις μια απλή διαδικασία μπορεί να χτυπήσει εγκαίρως το «καμπανάκι» και να σώσει ζωές.

+ περισσότερα

καρκίνος του πέους

Ο άγνωστος καρκίνος του πέους

Είναι ένας σπάνιος και σχετικά άγνωστος καρκίνος, ειδικά στις δυτικές κοινωνίες και συχνά, εξαιτίας των ταμπού που τον περιβάλλουν, μένει χωρίς διάγνωση.

+ περισσότερα

Υποσπαδίας

5 Ερωτήσεις και απαντήσεις για τον υποσπαδία

Ο υποσπαδίας είναι μια εκ γενετής ανωμαλία που έχει ως συνέπεια την ατελή δημιουργία της ουρήθρας του πέους κατά την εμβρυϊκή ανάπτυξη.

+ περισσότερα

Η υγιεινή διατροφή «όπλο» κατά του καρκίνου του προστάτη

Η υγιεινή διατροφή «όπλο» κατά του καρκίνου του προστάτη

Η πλούσια σε ζωικά λίπη διατροφή και η απουσία από το καθημερινό «μενού» τροφών όπως τα φρούτα και τα λαχανικά μπορούν να παίξουν καταλυτικό ρόλο στην εμφάνιση του καρκίνου του προστάτη, αλλά και στην εξέλιξη της νόσου.

+ περισσότερα

ουρολογικές παθήσεις

5+1 συνήθεις ανδρικές ουρολογικές παθήσεις

Ποιες είναι οι συνηθέστερες ανδρικές ουρολογικές παθήσεις για τις οποίες πρέπει να ενημερωθούμε;

+ περισσότερα