ONLINE ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Κρουστικά Κύματα Χαμηλής Έντασης

Κρουστικά Κύματα Χαμηλής Έντασης (LI-ESWT) για Στυτική Δυσλειτουργία

Τα Κρουστικά Κύματα Χαμηλής Έντασης (LI-ESWT) έχουν φέρει επανάσταση στην αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας με αγγειακή αιτιολογία, ενός προβλήματος που απασχολεί μεγάλη μερίδα του ανδρικού πληθυσμού.

Τα κρουστικά κύματα χαμηλής έντασης επιφέρουν νεοαγγειογένεση, οδηγούν δηλαδή στη δημιουργία νέων αγγείων, με αποτέλεσμα την αύξηση της ροής αίματος στο πέος. Έτσι η μέθοδος χτυπά το πρόβλημα στη ρίζα του και δεν εξαλείφει απλά το σύμπτωμα.

Ενδείξεις θεραπείας

Η χρήση κρουστικών κυμάτων χαμηλής έντασης ενδείκνυται στις περιπτώσεις της ήπιας-μέτριας στυτικής δυσλειτουργίας, ενώ είναι η ιδανική λύση στις περιπτώσεις που ο ασθενής δεν ανταποκρίνεται στη φαρμακευτική αγωγή ή βιώνει έντονες παρενέργειες από τα φάρμακα, αλλά και στις περιπτώσεις που δεν μπορεί να λάβει φάρμακα για τη στύση.

Πέραν των ανδρών που αντιμετωπίζουν στυτική δυσλειτουργία, η μέθοδος των κρουστικών κυμάτων απευθύνεται και στους άνδρες που επιθυμούν μια καλύτερη ποιότητα στύσης.

Επίσης είναι ιδανική επιλογή για ασθενείς που προχώρησαν σε ριζική προστατεκτομή μετά από καρκίνο του προστάτη, ενώ ενδείκνυται και για καρδιοπαθείς.

Κρουστικά Κύματα Χαμηλής Έντασης, πλεονεκτήματα

Το βασικότερο πλεονέκτημα από την εφαρμογή των κρουστικών κυμάτων είναι πως τα αποτελέσματά της εμφανίζονται γρήγορα και έχουν διάρκεια στον χρόνο. Μάλιστα, εκτιμάται ότι σε πάνω από 7 στους 10 ασθενείς διατηρούνται και έως ένα χρόνο μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας. Επιπλέον αυτή η μέθοδος των έξω γεννητικών οργάνων είναι ανώδυνη, δεν είναι επεμβατική, δεν απαιτεί αναισθησία, δεν έχει παρενέργειες και οδηγεί σε αυθόρμητη σεξουαλική δραστηριότητα.

Μάλιστα, οι μελέτες έχουν καταδείξει πως μέσω της μεθόδου η αιμάτωση του πέους αυξάνεται κατά 140%, η στύση βελτιώνεται και σε σκληρότητα και σε διάρκεια, ενώ σε 8 στους 10 ασθενείς το πρόβλημα αποκαταστάθηκε και διακόπηκε η φαρμακευτική αγωγή που λάμβαναν.

Η διαδικασία

Η διαδικασία εφαρμογής της θεραπευτικής αυτής μεθόδου είναι απλή. Η συσκευή παραγωγής κρουστικών κυμάτων εστιάζει στην περιοχή των σηραγγωδών σωμάτων και διοχετεύει κρουστικούς παλμούς στο πέος του ασθενούς, οι οποίοι έχουν την αίσθηση ελαφρών δονήσεων. Για την ολοκλήρωση της θεραπείας με τη χρήση κρουστικών κυμάτων χαμηλής έντασης απαιτούνται 6 εβδομάδες, ενώ η κάθε συνεδρία διαρκεί περί τα 15 λεπτά. Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από την περίπτωση και τη σοβαρότητα της στυτικής δυσλειτουργίας και κυμαίνεται από 12 έως 18 .

Η έμπειρη ομάδα της ουρολογικής κλινικής U4U στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται μπροστά στις εξελίξεις, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους ασθενείς της.