ONLINE ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Αντιμετώπιση Ακράτειας Ούρων

Αντιμετώπιση Ακράτειας Ούρων

Η ακράτεια ούρων εμφανίζεται σε όλες τις ηλικίες και ανάλογα με το είδος της επιλέγεται συντηρητική ή χειρουργική αντιμετώπιση, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Η συντηρητική αντιμετώπιση περιλαμβάνει γυμναστική των μυών του πυελικού εδάφους (ασκήσεις Kegel) και επανεκπαίδευση της κύστης ή και φαρμακευτική αγωγή.

Στους άνδρες η ακράτεια, εκτός από τους γενικούς λόγους που ισχύουν και για τα δύο φύλα, εμφανίζεται κυρίως ως αποτέλεσμα χειρουργικής επέμβασης στον προστάτη ή της ουροδόχου κύστης λόγω βλάβης του σφιγκτήρα της ουρήθρας.

Κολπική Ταινία

Μία ελάχιστα επεμβατική μέθοδος που συμπεριλαμβάνεται στις ουρογυναικολογικές υπηρεσίες του U$U είναι η τοποθέτηση κολπικής ταινίας ελεύθερης τάσης που εφαρμόζεται διεθνώς με πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας και χωρίς επιπλοκές.

Εάν η ακράτεια συνδυάζεται με πρόπτωση πυελικών οργάνων (κυστεοκήλη, ορθοκήλη) τοτε εφαρμόζεται λαπαροσκοπικά η μέθοδος της ιεροκολποπηξίας με ταυτόχρονη τοποθέτηση κολπικής ταινίας.

Η αντιμετώπιση ακράτειας ούρων σε γυναίκες και άνδρες, μπορεί να είναι είτε συντηρητική με φυσιοθεραπεία και ασκήσεις πυελικού εδάφους, είτε χειρουργική. Ανάλογα με το βαθμό και την αιτία της ακράτειας θα υποδειχθεί από τον ουρολόγο του U4U στην Θεσσαλονίκη και η χειρουργική τεχνική, που μπορεί να είναι η τοποθέτηση ταινίας ή ο τεχνητός σφιγκτήρας.

Η ομάδα μας τοποθετεί ταινίες ακράτειας με την πρωτοποριακή διαθυροειδική τεχνική ΤΟΤ.