Κύριε Ανδρέου θα ήθελα να σας εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες όχι γιατί με δεχτήκατε ως υπεράριθμο σχετικά με την λίστα των εξεταζόμενων, αλλά διότι με καθοδηγήσατε σωστά και απαντήσατε με σαφήνεια σε όλες τις ερωτήσεις που είχα. Είμαι σίγουρος πως τουλάχιστον μια φορά το έτος για προληπτικούς λόγους θα επισκέπτομαι την ομάδα σας!

Σας ευχαριστώ θερμά!

Χ.Κ. | 19.12.2018

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους γιατρούς μου κ. Μπέκο Αθανάσιο και κ. Τάκη Αθανάσιο, καθώς και όλη την επιστημονική ομάδα τηςU4U για την εξαιρετική αντιμετώπιση και γρήγορη λύση του προβλήματος μου.

Δ.Δ. | 18.03.2018

Ευχαριστώ ιδιαίτερα την ομάδα του Διαβαλκανικού, κ. Ανδρέου Ανδρέα, κ. Τάκο Δημήτριο, κ. Τάκη Αθανάσιο, κα Καράογλου Κατερίνα, κα Γιαννοπούλου Δήμητρα, κ. Πάντσιο Χρήστο για την άψογη, ολοκληρωμένη και απόλυτα επιτυχημένη αντιμετώπιση του πολύπλοκου προβλήματος που αντιμετώπιζε συγγενικό μου πρόσωπο.

Α.Κ. | 14.01.2017

Αξιότιμε κύριε Ανδρέου,

Μετά από συγκέντρωση πληροφοριών που πραγματοποίησα μόνος μου, κατέληξα να επιλέξω τη μέθοδο Turis βασιζόμενος στη νέα αυτή τεχνολογία και στις άριστες ικανότητες και πείρα του γιατρού Ανδρέα Ανδρέου όπου χειρουργεί στο Διαβαλκανικό Κέντρο. Από την πρώτη κιόλας συνάντησή μας αισθάνθηκα απόλυτη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο σας και στις ολοκληρωμένες επιστημονικές σας γνώσεις πάνω στο πρόβλημα μου.

Αισθάνομαι λοιπόν την ηθική υποχρέωση να εκφράσω τις πιο θερμές μου ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μου για το ενδιαφέρον και την ιδιαίτερη προσοχή που δείξατε εσείς και η επιστημονική σας ομάδα καθώς και όλο το προσωπικό του Διαβαλκανικού Κέντρου. Η συμπεριφορά όλων ήταν άψογη και εύχομαι ολόψυχα από καρδιάς να έχετε υγεία και να συνεχίζετε το έργο σας με την ευθύνη που σας χαρακτηρίζει .

Ε.Π.

Υπερπλασία προστάτη & πέτρες στην ουροδόχο κύστη/Εφαρμογή Μέθοδος Turis, 24.05.2019

Είμαι 59 ετών και είχα για τουλάχιστον οκτώ χρόνια διογκωμένο προστάτη (καλοήθης υπερπλασία). Λόγω της μη κανονικής ούρησης και στασιμότητας των ούρων, τα τελευταία 3-4 χρόνια δημιουργήθηκαν πολλοί μικροί λίθοι στην ουροδόχο κύστη μου. Έτσι, υπέφερα από συχνουρία, νυχτερινή ούρηση και τσουξίματα (όταν κάποια μικρή πέτρα αποβαλλόταν με την ούρηση). Με δυο λόγια, η κατάσταση είχε γίνει αφόρητη και επηρέαζε σε πολύ μεγάλο βαθμό την προσωπική και οικογενειακή μου ζωή, καθώς και την επαγγελματική μου δραστηριότητα.

Στο τέλος Ιανουαρίου του 2019 υποβλήθηκα από τον κύριο Ανδρέου σε διουρηθρική μερική προστατεκτομή και αφαίρεση των πετρών από την ουροδόχο κύστη ταυτόχρονα. Η χειρουργική επέμβαση ήταν απολύτως επιτυχημένη και σε δύο μόλις μέρες βγήκα από το Διαβαλκανικό Κέντρο όπου πραγματοποιήθηκε. Είχα ελάχιστα, ουσιαστικά αμελητέα, μετεγχειρητικά συμπτώματα (αιματουρία, μικρά τσουξίματα) τα οποία μετά από δύο εβδομάδες εξαφανίστηκαν εντελώς.

Σήμερα, τέσσερις περίπου μήνες μετά, η ούρησή μου είναι ίδια με εκείνη της νιότης μου, δεν ξυπνάω τη νύχτα, δεν υπάρχει κάποια πέτρα για να αποβληθεί κατά την ούρηση και η στυτική λειτουργία μου έχει βελτιωθεί κατά πολύ. Συνεπώς, είμαι απολύτως υγιής και η προσωπική, οικογενειακή και επαγγελματική μου ζωή έχει γίνει πολύ καλύτερη: αισθάνομαι τουλάχιστον 20 χρόνια νεότερος.

Για όλα τα προηγούμενα θέλω να ευχαριστήσω θερμά και δημόσια τον κύριο Ανδρέου, ο οποίος εκτός από εξαιρετικός γιατρός είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, χωρίς καμία έπαρση, έχει την ικανότητα να εμπνέει απόλυτη εμπιστοσύνη στον ασθενή και κάνει πράξη ακριβώς ό,τι υπόσχεται.

Γ.Γ.

Μερική Προστατεκτομή, 23.05.2019

Θέλω να εκφράσω την συγκίνηση και την χαρά μου για το ενδιαφέρον όλου του προσωπικού του Δρ. Ανδρέα Ανδρέου που έδειξαν μεγάλη προσοχή και ενδιαφέρον στις μέρες που έμεινα στο Νοσοκομείο.

Σας ευχαριστώ πολύ και σας εύχομαι καλές επιτυχίες για πάντα!

Κ.Χ.

Διαδερμική Νεφρολιθοτριψία, 13.03.2019

Κύριε Ανδρέου θα ήθελα να σας εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες όχι γιατί με δεχτήκατε ως υπεράριθμο σχετικά με την λίστα των εξεταζόμενων, αλλά διότι με καθοδηγήσατε σωστά και απαντήσατε με σαφήνεια σε όλες τις ερωτήσεις που είχα. Είμαι σίγουρος πως τουλάχιστον μια φορά το έτος για προληπτικούς λόγους θα επισκέπτομαι την ομάδα σας!

Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας, για την άρτια διοργάνωση και τον άψογο τρόπο διεξαγωγής του όλου event!

Σας ευχαριστώ θερμά!

Χ.Κ.

Εξέταση προστάτη, 19.12.2018

Στις 15 & 16 Νοεμβρίου 2018 έκανα χρήση της ΔΩΡΕΑΝ ευγενικής προσφοράς σας για ετήσιο έλεγχο προστάτη.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την άψογη αντιμετώπιση που έτυχα από όλους τους εμπλεκομένους σε αυτή την εξέταση, αλλά και την ταχύτατη εξυπηρέτηση από το Ιατρικό Διαβαλκανικό Νοσηλευτήριο!!!

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!!!

Ν.Ρ.

Movember 2018, 22.11.2018

Η Εμπειρία μου με τον καρκίνο του προστάτη.

Πριν από 3-4 χρόνια στον τακτικό ετήσιο έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το PSA ήταν γύρω στο 4. Έκτοτε, επειδή θορυβήθηκα, απευθύνθηκα σε ουρολόγο ιατρό τον οποίο επισκεπτόμουν κάθε εξάμηνο και έκανα πλήρη έλεγχο (υπέρηχο, δακτυλική, PSA, κ.λπ.).

Πριν από 16 μήνες, επειδή η τιμή του PSA ήταν πάνω από τα φυσιολογικά όρια, ο ουρολόγος μου συνέστησε να υποβληθώ σε βιοψία του προστάτη, το αποτέλεσμα της οποίας ήταν θετικό.

Μετά από την δυσμενή αυτή διάγνωση, αναζήτησα και αντάλλαξα απόψεις με φίλους συναδέλφους ιατρούς σχετικά με τις διαθέσιμες επιλογές της θεραπείας του τύπου και σταδίου του καρκίνου του προστάτη μου.

Κατόπιν της πλήρους ενημέρωσής μου για την επιλογή του τύπου θεραπείας (Ακτινοβολία, Βραχυθεραπεία, Ορμονοθεραπεία, Ολική προστατεκτομή κ.λπ.) επέλεξα την Ρομποτική ολική προστατεκτομή.

Θεωρώ ότι η απόφασή μου να απευθυνθώ στην U4U και συγκεκριμένα στον εξαίρετο και πολύ έμπειρο χειρουργό ουρολόγο Δρ. Μπέκο Αθανάσιο, ήταν η πιο σωστή και ουσιαστική επιλογή μου.

Ο Δρ. Μπέκος Αθανάσιος, μετά από πολύωρη συζήτηση που είχα μαζί του, μου εξήγησε και με καθοδήγησε ότι η Ρομποτική αφαίρεση του προστάτη θα ήταν η πιο σωστή επιλογή για την περίπτωσή μου.

Όταν λοιπόν πήρα την απόφασή μου και ενημέρωσα τον Δρ. Μπέκο ότι επέλεξα για την θεραπεία μου την Ρομποτική αφαίρεση του προστάτη συναντηθήκαμε στο γραφείο του και με ενημέρωσε με διεξοδικό και λεπτομερή τρόπο σχετικά με την επέμβαση, καθώς και για τις επιπλοκές και παρενέργειες που πιθανόν να δημιουργηθούν.
Πραγματικά όλα πήγαν καλά, όπως ακριβώς μου τα ανέλυσε.

Στο Νοσοκομείο μετά από το χειρουργείο παρέμεινα μιάμιση ημέρα, τον δε καθετήρα τον έβγαλα σε μια εβδομάδα.
Για ένα διάστημα είχα ακράτεια ούρων, η οποία σύντομα επανήλθε και τώρα είναι σε φυσιολογικά επίπεδα και δεν διαταράσσεται ούτε από τις αθλητικές δραστηριότητες ούτε από την σκληρή δουλειά.

Το PSA μου βρίσκεται στο 0,001 εδώ και 14 μήνες και η ζωή μου έχει επανέλθει σε φυσιολογικά και ίσως καλύτερα επίπεδα από πριν.

Τελειώνοντας θέλω να μια συμβουλή σε όσους βρίσκονται σε αμηχανία ως προς τις διαθέσιμες επιλογές για την θεραπεία του καρκίνου του προστάτη να μην αγνοήσουν να πάρουν την γνώμη του Δρ. Μπέκου Αθανασίου στην εταιρία U4U.

Χ.Κ.

Κ.. Συνταξιούχος ιατρός, 29.11.2018

l

Πείτε την μαρτυρία σας

Στείλτε μας την δική σας μαρτυρία και εμπειρία με την ομάδα της U4U συμπληρώνοντας την Φόρμα Επικοινωνίας.

Μετά την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του πατέρα μας αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τον χειρουργό ουρολόγο κ. Ανδρέα Ανδρέου ως άνθρωπο και επιστήμονα.

Η ευγένειά του, το ήθος του, η επιστημονική του κατάρτιση καθώς και η παροχή καινοτόμων και αποτελεσματικών υπηρεσιών υγείας (ριζική προστατεκτομή με τη μέθοδο Da Vinci) συνέβαλαν στην άμεση ανάρρωσή του και στη διασφάλιση της ποιότητας ζωής του.

Δ.Ε.

Ρομποτική Προστατεκτομή, 03.07.2018

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις πιο θερμές μας ευχαριστίες στον Δρ. Α. Ανδρέου, στον βοηθό του Δρ. Αθ. Τάκη και στην Αναισθησιολόγο Δρ. Κ. Καράογλου για την επιτυχή επέμβαση αφαίρεσης προστάτη στην οποία υποβλήθηκε ο κ. Γ.Κ.

Οι γνώσεις, το ήθος και η συνέπειά τους καθόλη την διάρκεια της νοσηλείας ήταν υποδειγματική και βοήθησαν στην ταχεία ανάρρωσή του.

Η παρουσία τους κοσμεί τον ιατρικό κλάδο και αποδεικνύει περίτρανα ότι η ιατρική επιστήμη παραμένει ένα σπάνιο λειτούργημα που σώζει ζωές.

Σας ευχαριστούμε πολύ γιατί πάνω από όλα είστε άνθρωποι.

Κ.Γ.

Ρομποτική Προστατεκτομή, 22.06.2018

Ένα μήνα περίπου μετά την επέμβαση προστάτη στο Διαβαλκανικό αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω το νοσοκομείο και όλο το προσωπικό, νοσηλευτικό και ιατρικό, για την φροντίδα τους. Η συμπεριφορά όλων ήταν άψογη.

Θα ήθελα όμως να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον γιατρό μου κύριο Ανδρέα Ανδρέου που είναι δίπλα μου με την επιστημονική του καθοδήγηση και την ανθρώπινη συμπαράστασή του.

Πιστεύω ότι πέρα από άριστος επιστήμονας είναι και ένας υπέροχος άνθρωπος.

Α.Χ.

Ρομποτική Προστατεκτομή, 03.07.2018

Με την επιστολή μου αυτή θέλω να εκφράσω τον θαυμασμό μου για την πορεία της αποθεραπείας μου μετά από την ρομποτική ριζική προστατεκτομή από την ουρολογική χειρουργική ομάδα της U4U με επικεφαλής τον Δρ. Αθανάσιο Μπέκο.

Ως Συντονιστής Διευθυντής ιατρός ΕΣΥ είναι βέβαιον ότι γνωρίζω πολύ καλά τις επιπλοκές οι οποίες μπορεί να προκύψουν από την χειρουργική επέμβαση που υποβλήθηκα, θεωρώντας σαν πιο σημαντική την ακράτεια των ούρων.

Ο Δρ. Μπέκος από την πρώτη ημέρα ήταν πολύ κοντά σε εμένα, με αποτέλεσμα να έχω πολύ καλή μετεγχειρητική πορεία και τώρα μετά από μερικούς μήνες να αισθάνομαι ότι έχω ξεχάσει τη χειρουργική επέμβαση που υποβλήθηκα.

Εκείνο που με εντυπωσίασε όμως είναι σχετικά με την ακράτεια των ούρων. Η ομάδα της U4U μου έδωσε οδηγίες για την διενέργεια ειδικών ασκήσεων με τις οποίες έγινε τόνωση των μυών του πυελικού εδάφους (ασκήσεις Kegel). Η τέλεια και ιδιαίτερα προσεκτική φροντίδα του σφιγκτήρα από τους χειρουργούς κατά την διάρκεια του χειρουργείου, σε συνδυασμό με τις οδηγίες και τις ασκήσεις Kegel , έφεραν ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα να έχω πλήρη έλεγχο των ούρων ακόμη και κατά την διάρκεια της γυμναστικής και της συμμετοχής μου στο ποδόσφαιρο, μπάσκετ και κλασικό αθλητισμό.

Ιατρός Συντονιστής Διευθυντής ΕΣΥ

Ρομποτική Ριζική Προστατεκτομή, 16.03.2018

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους γιατρούς μου κ. Μπέκο Αθανάσιο και κ. Τάκη Αθανάσιο, καθώς και όλη την επιστημονική ομάδα τηςU4U για την εξαιρετική αντιμετώπιση και γρήγορη λύση του προβλήματος μου.

Δ.Δ.

Ρομποτική Μερική Νεφρεκτομή, 18.03.2018

Ευχαριστώ ιδιαίτερα την ομάδα του Διαβαλκανικού, κ. Ανδρέου Ανδρέα, κ. Τάκο Δημήτριο, κ. Τάκη Αθανάσιο, κα Καράογλου Κατερίνα, κα Γιαννοπούλου Δήμητρα, κ. Πάντσιο Χρήστο για την άψογη, ολοκληρωμένη και απόλυτα επιτυχημένη αντιμετώπιση του πολύπλοκου προβλήματος που αντιμετώπιζε συγγενικό μου πρόσωπο.

Εύχομαι ο Θεός να σας δίνει πάντα υγεία και επιτυχίες στο δύσκολο έργο σας, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, για να μπορείτε να συνεχίζετε τον δρόμο σας!!!

Με εκτιμηση,

Α.Κ.

Λαπαροσκοπική Νεφροουρητηρεκτομή δεξιά, 14.01.2017

Μετά από βιοψία που υποβλήθηκα στον προστάτη, διαπιστώθηκε αδενοκαρκίνωμα προστάτη.

Με πολύ ψυχραιμία αντιμετώπισα την ιστολογική έκθεση και άρχισα αμέσως να ερευνώ ποια μορφή θεραπείας θα πρέπει να ακολουθήσω.

Απευθύνθηκα και συζήτησα με πολλούς συναδέλφους ιατρούς τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στην Αθήνα και ενημερώθηκα πλήρως για όλες τις μορφές θεραπείας, τα αποτελέσματά τους, τα πλεονεκτήματα, αλλά και τις ανεπιθύμητες επιπλοκές τους.

Τελικά αποφάσισα να υποβληθώ σε ρομποτική ολική προστατεκτομή από τον εξαίρετο Ουρολόγο Δρ. Αθανάσιο Μπέκο, ο οποίος ήταν ο χειρουργός ουρολόγος ο οποίος μου ενέπνευσε την απόλυτη εμπιστοσύνη.

Πραγματικά δικαιώθηκα, διότι το χειρουργείο τελείωσε στις 11 το πρωί και εγώ σηκώθηκα το απόγευμα από το κρεβάτι και περπάτησα, ενώ το επόμενο μεσημέρι πήγα στο σπίτι μου.

Η μετεγχειρητική πορεία ήταν πολύ ομαλή, δεν ένιωσα καθόλου πόνο, ούτε κάποιο άλλο σύμπτωμα. Μετά την αφαίρεση του καθετήρα υπήρχε ακράτεια ούρων, η οποία αποκατεστάθη σε μεγάλο βαθμό μετά από δύο μήνες.

Ευχαριστώ τον Ουρολόγο Δρ. Αθανάσιο Μπέκο για την προσοχή και την υπευθυνότητα που επέδειξε τόσο στη ρομποτική επέμβαση, όσο και στην μετεγχειρητική μου πορεία.

Κ.Κ. Διδάκτορας Ιατρικής

Ρομποτική Ριζική Προστατεκτομή, 10.11.2017

Θα ήθελα να σας γράψω δυο λόγια για την πρόσφατη εμπειρία μου με γιατρό τον κ. Ανδρέα Ανδρέου. Είμαι 66ετών και επέλεξα τη λαπαροσκοπική μέθοδο για να γίνει ολική αφαίρεση του προστάτη μου. Ο γιατρός κ. Ανδρέου με βοήθησε πάρα πολύ με την καλή επικοινωνία που είχαμε, κατάλαβε το πρόβλημα που είχα και ήταν δίπλα μου για να με καθοδηγήσει βήμα βήμα.

Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι πολύ καλά, δεν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα ακράτειας ή οτιδήποτε άλλο. Όλα αυτά προκύπτουν απο τον κ. Ανδρέου, στον οποίο θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που ήταν κοντά μου και με βοήθησε τόσο σαν να είμαι δικός του άνθρωπος.

Με εκτίμηση,

Κ.Τ.

Ριζική προστατεκτομή, 12.09.2017

Στον εξαίρετο χειρούργο-ουρολόγο Μπέκο Αθανάσιο οφείλω από καρδιάς ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί κατάφερε όπως μου υποσχέθηκε να απαλλαγώ απ τις πολλές πέτρες και να ζώ χωρίς φόβο. Βέβαια και η συμπαράσταση του, ο τρόπος του ήτανε άψογος.

Γιατρέ εύχομαι πολλές επιτυχίες ακόμα σαν την δική μου σ όλη την διάρκεια της ζωής σας.

Γ.Α.

Λιθίαση νεφρών, 30.08.2017

On behalf of L.Α, I would like to share my impressions regarding his stay at this hospital. Initially, we would like to express our great satisfaction regarding the personnel and the doctors. Dr. Andreas Andreou have done tremendous job by saving my fathers kidney and mead while, calming us, the patients family. Definitely recommend this hospital for everyone that seem highest professionalism combined with welcoming and positive personnel.

D.A.

Kidney surgery, 17.07.2017

Το να βρεθείς αντιμέτωπος με κάποιο πρόβλημα υγείας κάποια στιγμή στην πορεία της ζωής σου, είναι φυσιολογικό και μάλιστα όταν αυτό απλά, επιβεβαιώνει το ρητό του θυμόσοφου λαού ότι «ου γαρ έρχεται μόνον του» το «ευλογημένον γήρας». Η επιμονή του φίλου Μικροβιολόγου Σπανόπουλου Ιωάννη (Ξάνθη) να γίνει εκτός όλων των άλλων και εξέταση PSA ανέδειξε την ύπαρξη στην «γέννεσή του» καρκίνου του προστάτη.

Ο καλός φίλος Ουρολόγος Καλογερής Κρίτων, αφού διευκρίνισε με βιοψία το θετικό της ύπαρξης, υπέδειξε την αφαίρεση και τις μεθόδους που μπορεί να ακολουθηθούν. Επιλέξαμε την «ρομποτική» σαν καλύτερη αναίμακτη και ανώδυνη και επειδή στο Διαβαλκανικό μπορούσε να γίνει, καταλήξαμε εκεί.

Η πρώτη συνάντηση με τον Ξανθιώτη Ουρολόγο Ανδρέου Ανδρέα στο γραφείο του, έδωσε μετά την συζήτηση, την αίσθηση μιας αφαίρεσης (προστατεκτομής) ρουτίνας, ο δε αισιόδοξος, σίγουρος και καθησυχαστικός τρόπος που μιλούσε δεν άφηνε περιθώρια αμφιβολιών για τα αποτελέσματα της δουλειάς της ομάδας του και μάλιστα είπε πως «Παρασκευή μπαίνεις (να είσαι κατά τις 8 πμ εδώ) και Σάββατο μεσημέρι βγαίνεις» «όπερ και εγένετο».

Κλείστηκε το ραντεβού την Παρασκευή 14-7-2017 και βρεθήκαμε στις 8 πμ στο Διαβαλκανικό. Στις προθέσεις μου δεν είναι να συγκρίνω το Διαβαλκανικό κέντρο υγείας με νοσοκομεία κρατικά ή άλλες κλινικές. Στις προθέσεις μου δεν είναι να συγκρίνω γιατρούς νοσοκομείων ή κέντρων υγείας επειδή δόξα τω Θεώ δεν έχω ίδια πείρα και δεν θέλω να αποκτήσω.

ΘΕΛΩ ΑΠΛΑ ΝΑ ΕΞΑΡΩ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΕΠΙΣΤΩΣΑ ΣΤΟ «ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΌ» ΠΟΥ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΕΪΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΩΝ.

«Από πού να ξεκινήσω και που να τελειώσω».

Απευθυνθήκαμε (08:20 πμ) στην γραμματεία που μας έστειλαν για την εισαγωγή. Σε τρία-τέσσερα λεπτά ήρθε κάποια κοπέλα με στολή και ευγενέστατα μου ζήτησε να την ακολουθήσω ώστε να μου κάνει καρδιογράφημα. Μόλις τελείωσε με οδήγησε στον καρδιολόγο. Μόλις τελείωσε ο καρδιολόγος ήρθε άλλη κοπέλα και με οδήγησε στο ακτινολογικό. Μετά στο αιματολογικό πάντα μ’ ένα χαμόγελο πραγματικό και όχι ψεύτικο. Έπειτα για εξέταση αίματος και μου ζήτησαν να ανέβω στο δωμάτιο για τα ούρα. Δεν πρόλαβα να ντυθώ και ήρθαν επανωτά ο νοσηλευτής να με ετοιμάσει, και μου μιλούσε ήρεμα καθησυχαστικά σαν να μιλούσε σε δικό του πατέρα ή αδελφό, ήρθαν νοσοκόμες για μέτρηση πίεσης, θερμομέτρηση, και πάντα με το χαμόγελο και το καλή επιτυχία και με ετοίμασαν για χειρουργείο όπου και με οδήγησαν κατά τις 10:15.

Περίμενα όχι παραπάνω από δύο λεπτά και νάσου εμφανίζεται ο Ανδρέου με ένα πλατύ χαμόγελο, μια δυνατή χειραψία και ένα επιτελείο γιατρών τον Μπέκο Αθανάσιο τον Τάκη Αθανάσιο την Καράογλου Κατερίνα και ανάμεσα τους ξεχώρισα και τον φίλο αναισθησιολόγο Καβαδία Γιώργο επίσης αναισθησιολόγο.

Φύσει χιουμορίστας πριν με στείλουν στην αγκαλιά του Μορφέα, τους καλώ κοντά και λέω «τώρα που είμαστε μόνοι και δεν ακούει κανείς, θα ανοίξετε που θα ανοίξετε τρύπες στην λαπάρα, δεν αφαιρείται και 5-7 ή και 10 κιλά λίπος?

Απάντηση Ανδρέου «Κύριε Γιώργο μόνον έως και 8 κιλά μπορούμε». Άντε καλά του λέω συνεχίστε. Δεν πήρα χαμπάρι το τι έγινε!!!

Ξύπνησα απλά κάποια στιγμή στο δωμάτιο κατά τις 13:30 και σε καμιά ώρα περίπου ήρθε ο νοσηλευτής να με σηκώσει σιγά- σιγά μήπως και ζαλιστώ αλλά δεν συνέβει. Από εκεί και έπειτα ακολούθησε παρέλαση γιατρών ο Τάκης για αλλαγές στις γάζες και νοσηλευτών για πίεση θερμοκρασία, αλλαγή ορού, αντιβίωση κλπ έως και το Σάββατο μεσημέρι όπου με ειδοποίησαν ότι το εξιτήριο είχε ετοιμαστεί.

Ήρθε ο Ανδρέου πάντα με το πλατύ του χαμόγελο και την θερμή χειραψία δήλωσε ότι όλα πήγαν καλά και πιστεύει πως και τα υπόλοιπα αποτελέσματα θα είναι καλά και αποχωρήσαμε.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ στην Ξάνθη τους φίλους Σπανόπουλο Γιάννη μικροβιολόγο και Καλογερή Κρίτωνα Ουρολόγο που με οδήγησαν να επιληφθώ του προβλήματος υγείας μου.

Σχετικά με το Διαβαλκανικό Κέντρο Υγείας Θεσσαλονίκης, ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΠΡΩΤΑ ΑΠ’ ΟΛΑ ΤΗΝ Δ/ΝΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΨΟΓΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΝ ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΌ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΏΠΙΝΗ ΑΝΤΙΜΕΤΏΠΙΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ.

ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΑΝΡΕΟΥ ΟΥΡΟΛΟΓΟ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΚΤΟΜΗ ΜΕ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ στον τομέα αυτόν ΟΜΑΔΑ ΤΟΥΣ, ΜΠΕΚΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ, ΤΑΚΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΝ ΘΕΟ.

Σας ευχαριστώ πολύ

Γ.ΤΔ.Δ.

Ρομποτική ριζική προστατεκτομή , 20.07.2017

Είμαι 71 ετών. Ένας αιφνίδιος τριπλασιασμός της τιμής του PSA με ανησύχησε και απευθύνθηκα στον κ. Ανδρέα Ανδρέου, έναν νέο γιατρό Ουρολόγο με μεγάλη εμπειρία στη ρομποτική χειρουργική.

Μετά από έναν εργ/κό έλεγχο (αξονική τομογραφία, σπινθηρογράφημα, βιοψία προστάτου) για να εκτιμηθεί ο βαθμός σοβαρότητος και η έκταση του προβλήματος, ενημερώθηκα για τους δυνατούς τρόπους αντιμετώπισής του.

Σύμφωνα με το πόρισμα των εξετάσεων σε συνάρτηση με την ηλικία μου, μου συστήθηκε η ολική αφαίρεση του προστάτη με τη ρομποτική χειρουργική μέθοδο, η οποία και πραγματοποιήθηκε.

Η ρομποτική χειρ/κή είναι μια καινούρια σχετικά μέθοδος που δεν ξέρω τι βαθμό δυσκολίας έχει για το χειρουργό, για μένα όμως ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Γιατί πήγα για να υποβληθώ σε μια σοβαρή επέμβαση, την ολική αφαίρεση του προστάτου και έφυγα την επόμενη ημέρα της επέμβασης περπατώντας με την αίσθηση ότι είχα υποβληθεί σε μια μικροεπέμβαση.

Η πλήρης απουσία πόνου, η απουσία χειρ/κών τραυμάτων και αιμορραγιών, η συνέχιση της καθημερινής δραστηριότητας καθιστούν τη ρομποτική για τον ασθενή μια ΜΑΓΙΚΗ χειρ/κή μέθοδο.

Επίσης αισθάνομαι τυχερός για δύο λόγους, πρώτον γιατί την περιπέτεια αυτή της υγείας μου την αντιμετώπισε ο κ. Ανδρέας Ανδρέου και οι συνεργάτες του με μεγάλη εμπειρία και υπευθυνότητα τους οποίους και ιδιαίτερα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και δεύτερον για το ότι χρειάσθηκε να χειρουργηθώ σε μια εποχή που έχει ανακαλυφθεί και χρησιμοποιείται η ρομποτική χειρουργική με επιτυχία από έμπειρους γιατρούς και στην Ελλάδα.

Εύχομαι η συνδυασμένη πρόοδος Ιατρικής και τεχνολογίας να απλοποιήσουν και άλλες δύσκολες ακόμη θεραπευτικές μεθόδους.

Με εκτίμηση,

Κ.Π.

71 Ετών, Ρομποτική ολική προστατεκτομή, 19.07.2017

Ονομάζομαι Β.Α. και είμαι 71 ετών. Πριν από 5 μήνες διαπιστώθηκε από γυναικολόγο ότι είχα κοίλη ουροδόχου κύστης και πτώση της κύστης μέσα στον κόλπο. Απευθύνθηκα στον ουρολόγο χειρουργό Δρ. Ανδρέα Ανδρέου, εξειδικευμένο σε τέτοιου είδους παθήσεις.

Ο Δρ. Ανδρέου με χειρούργησε αναίμακτα και ανώδυνα, με τη μέθοδο της «Λαπαροσκοπικής Ιεροκολποπηξίας». Παρέμεινα στην κλινική μόνο ένα βράδυ και την επομένη επέστρεψα σπίτι μου. Δεν πόνεσα απολύτως καθόλου. Από τη στιγμή που βγήκα από το χειρουργείο, μέχρι που έφυγα, δεν υπήρξε καθόλου πόνος, ενόχληση, επιπλοκή και ούτε ακράτεια ούρων. Αποκαταστάθηκα πλήρως. Επιστρέφοντας σπίτι, δεν χρειάστηκε να παραμείνω κλινήρης.

Ομαλά επέστρεψα στη ζωή του σπιτιού και στις καθημερινές δουλειές μου. Τώρα πλέον η ουροδόχος κύστη λειτουργεί φυσιολογικά, επανήλθε στη φυσιολογική της θέση και το σπουδαιότερο, δεν έχω ακράτεια ούρων.

Θα ήθελα να επισημάνω ότι η περίπτωσή μου παρουσίαζε επιπλέον δυσκολίες, διότι πριν μερικά χρόνια είχε αφαιρεθεί η μήτρα μου.

Ο γιατρός Α. Ανδρέου μου χάρισε υγεία και ποιότητα ζωής. Για τον γιατρό νιώθω ευγνωμοσύνη, του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και τον συστήνω ανεπιφύλακτα σε όποιον θα μου ζητούσε τη γνώμη μου.

Β.Α.

71 Ετών, Κυστεοκήλη , 24.04.2017

Προς:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης.

Εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μου στον υπέροχο επιστήμονα, ηθικό άνθρωπο Ανδρέα Ανδρέου χειρουργό ουρολόγο, ογκολόγο, στέλεχος του »Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης» καθώς και σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, για την παροχή υψηλής χειρουργικής, τεχνολογίας, τεχνογνωσίας που μου παρείχε συμπεριλαμβανομένου και του καθηγητού ακτινολόγου κ. Αντώνιου Δρεβελέγκα που κατά την νοσηλεία μου με διαγνωσμένο Ca και στους δύο νεφρούς δώσανε λύση με δύο χειρουργικές επεμβάσεις (ablation) & (Λαπαροσκοπική) σε δεκαπέντε (15) ημέρες στο εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημά μου.

Σημειώνω ότι κατά τη γνώμη άλλων ιατρών ουρολόγων, αφού η περίπτωσή μου ήταν εξαιρετικά δύσκολη θα έπρεπε να μεταβώ σε ιατρικά κέντρα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, (Η.Π.Α.) πράγμα μη επιτρεπτό για μένα λόγω του υψηλού οικονομικού κόστους.

Mε εκτίμηση,

Κ.Π.

71 Ετών, CA Νεφρών, 22.03.2017

Αξιότιμε Κύριε Ανδρέου,

Δέκα ημέρες μετά την άκρως επιτυχή χειρουργική επέμβαση πού είχα στο Διαβαλκανικό, θεωρώ ηθική μου υποχρέωση, να σάς εκφράσω και μέσω αυτού τού μηνύματος τίς βαθιές προσωπικές μου ευχαριστίες, για την υψηλή επιστημονική αλλά και ανθρώπινη υποστήριξη- συμπαράσταση που μου προσφέρατε.

Όλα λειτούργησαν υποδειγματικά κατά την διήμερη παραμονή μου στην κλινική!!!

Σάς εύχομαι από καρδιάς Υγεία και καλή Επιτυχία στο έργο σας.

Με εκτίμηση,

Θ.Φ.

62 ετών, Υπερπλασία Προστάτη, Διουρηθρική TURis, 10.02.2017

Dear Dr Andreou & Dr Adamou,

I wish to thank you both for the excellent treatment I have received from you both, I am so pleased that all went well with the surgery and the after care.You will be pleased to know that I had my first scuba dive yesterday (5th Oct).

It was great to get back to normal.

Please find attached, letters I have sent to the relevant people today.

Best wishes

R.P.

69 ετών, CA προστάτου, Ρομποτική Ριζική προστατεκτομή, 28.10.2016

Με την επιστολή μου αυτή, θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά, τον χειρούργο ουρολόγο κύριο Ανδρέου Ανδρέα, αλλά και τους συνεργάτες του, για την επιτυχή επέμβαση ριζικής προστατεκτομής, που μου έκανε. Η επέμβαση έγινε με τη χρήση του ρομποτικού συστήματος Da Vinci και τα αποτελέσματα θεωρώ ότι είναι άριστα.

Συγκεκριμένα μου έγινε διάγνωση, ύστερα από βιοψία, κακοήθειας στον προστάτη, πριν από τρεις μήνες περίπου. Η επέμβαση αποφασίστηκε άμεσα. Η εισαγωγή μου έγινε την μια μέρα στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο και η αποχώρησή μου; Το μεσημέρι της επομένης. Περιττό να πω, ότι δεν ένοιωσα ιδιαίτερη ενόχληση μετά το χειρουργείο και οδήγησα ο ίδιος, στην επιστροφή για τα σπίτι μου. Η μόνη δυσκολία στις κινήσεις μου, ήταν ένας ουροσυλλέκτης, τοποθετημένος στον μηρό μου, για λίγες μέρες.

Θα ήθελα να αναφέρω επίσης, ότι από την πρώτη ημέρα που αφαιρέθηκε ο ουροσυλλέκτης δεν είχα την παραμικρή ακράτεια ούρων.

Ένα δεύτερο θέμα, που συζήτησα με τον γιατρό μου, ήταν αυτό της στύσης μου. Επειδή είμαι 52 ετών, του είπα να προσέξει ιδιαίτερα, τα στυτικά μου νεύρα. Φυσικά ο γιατρός το είχε υπόψη του έτσι κι αλλιώς, αλλά κι εγώ είχα μια ιδιαίτερη ανησυχία για το θέμα αυτό. Το αποτέλεσμα; Είχα στύση από την τρίτη κιόλας ημέρα και μάλιστα προσπαθούσα να την κατευνάσω, επειδή δεν είχε αφαιρεθεί ακόμα ο ουροσυλλέκτης.

Μετά από το γεγονός αυτό και αφού είχαν περάσει 10 περίπου ημέρες από την επέμβαση, μου συνέστησε ο γιατρός μου, μια ενισχυτική θεραπεία. Θα ήθελα να πω, ότι μετά από 15 μέρες από την επέμβαση είχα την πρώτη μου σεξουαλική επαφή.

Σήμερα, τρεις περίπου μήνες μετά, μπορώ να πω, ότι απολαμβάνω μια φυσιολογική σεξουαλική ζωή. Δεν έχω χάσει την ενεργητικότητά μου και σε ποσότητα αλλά κυρίως και σε ποιότητα.

Για όλους αυτούς τους λόγους, γράφω την επιστολή αυτή, συνιστώντας ανεπιφύλακτα στους πιθανούς μελλοντικούς ασθενείς με καρκίνο του προστάτη, να μην το καθυστερήσουν. Να φροντίσουν να σώσουν την ζωή τους, με την πραγματοποίηση της χειρουργικής αυτής μεθόδου.

Θεωρώ ότι ο κύριος Ανδρέου Ανδρέας, αλλά και οι συνεργάτες του, είναι κορυφή στον τομέα της ρομποτικής χειρουργικής.
Άλλη μια φορά σας ευχαριστώ για ότι κάνατε για μένα.

Μετά τιμής,

Α.Θ.

52 ετών, Ca προστάτη, Ρομποτική ριζική προστατεκτομή, 10.10.2015

Στις 17/03/2014 χειρουργήθηκα με ολική προστατεκτομή με την μέθοδο της ρομποτικής χειρουργικής! Επειδή είμαι πρώην νοσοκόμος της ουρολογικής κλινικής του Ιπποκρατείου νοσοκομείου και έχω δει ανοιχτές επεμβάσεις, δεν συγκρίνεται το ένα με το άλλο!!! Ευχαριστω πάρα πολύ τον κ. Ανδρέου και την ομάδα του για όλα!

Εκτός του ότι είναι εξαιρετικός χειρουργός ειναι και εξαιρετικός άνθρωπος!

Με εκτίμηση,

Χ.Δ.

52 ετών, Ca προστάτη, Ρομποτική ριζική προστατεκτομή, 06.04.2014

Είμαι κάτοικος Ξάνθης 66 ετών και πριν απο 1 χρόνο αντιμετώπισα ένα σοβαρό ουρολογικό πρόβλημα στην ουροδόχο κύστη. Μετά απο επιτυχή θεραπεία σε πρωτοβάθμιο στάδιο (Ξάνθη) και μετά πάροδο περίπου 9μήνου παρουσιάστηκε αναπάντεχα σοβαρή επιπλοκή, που χρειάζονταν άμεση επέμβαση, γιατί διέτρεχα σοβαρότατο κίνδυνο.

Χωρίς κανένα δισταγμό και μετά απο συγκέντρωση πληροφοριών, κατέληξα στην επέμβαση με τη μέθοδο της ρομποτικής βασιζόμενος στη νέα αυτή τεχνολογία και στις άριστες ικανότητες και πείρα του γιατρού Ανδρέα Ανδρέου (Διαβαλκανικό).

Παρόλο που η επέμβαση ήταν σοβαρή και κράτησε 8 ώρες, ήταν ανώδυνη, αναίμακτη, ασφαλής και με σύντομο χρόνο ανάρρωσης.

Τέλος ευχαριστώ και πάλι τον γιατρό Κ. Ανδρέου και την ομάδα του, να είναι πάντα καλά και να θεραπεύουν ή και να σώζουν ζωές συνανθρώπων μας.

Α.Χ.

69 ετών, Ολική Κυστεκτομή, 16.03.2013

ΠΕΙΤΕ
ΤΗΝ
ΕΜΠΕΙΡΙΑ
ΣΑΣ

Στείλτε μας την δική σας μαρτυρία και εμπειρία με την ομάδα της U4U συμπληρώνοντας την Φόρμα Επικοινωνίας.

ΑΠΟΔΟΧΗ ΟΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

5 + 2 =

Pin It on Pinterest