Επεμβάσεις έξω γεννητικών οργάνων
Βρίσκεστε εδώ: Ιατρικά άρθρα > Επεμβάσεις > Επεμβάσεις έξω γεννητικών οργάνων
Πρωτόκολλο Wise Anderson

Πρωτόκολλο Wise Anderson

Το πρωτόκολλο Wise–Anderson (γνωστό μεταξύ των ασθενών και ως πρωτόκολλο Stanford) αποτελεί μια πρωτοποριακή, ολιστική προσέγγιση για τη θεραπεία του: Συνδρόμου της χρόνιας προστατίτιδας / χρόνιου πυελικού άλγους στον άνδρα και του Συνδρόμου κυστικού πόνου / χρόνιου πυελικού άλγους στη γυναίκα.

Διαβάστε Περισσότερα

Επεμβάσεις Ευθειασμού Πέους

Επεμβάσεις Ευθειασμού Πέους

Οι ασθενείς που δεν ανταποκρίνονται στη φαρμακευτική θεραπεία για τη νόσο του Peyronie και η κάμψη του πέους τους παραμένει σταθερή για τουλάχιστον 12 μήνες είναι καλοί υποψήφιοι για χειρουργικό ευθειασμό του πέους.

Διαβάστε Περισσότερα

Έγχυση Κολλαγενάσης

Έγχυση Κολλαγενάσης

Η έγχυση ουσιών με ένεση στις πλάκες θα πρέπει να εφαρμόζεται μόνο αν υπάρχουν ψηλαφητές μη επασβεστωμένες πλάκες και πεϊκές κάμψεις άνω των 30⁰ και κάτω των 90⁰. Τα ενέσιμα βοηθούν μόνο στη βελτίωση της κάμψης και όχι του πόνου.

Διαβάστε Περισσότερα

Tese/Micro Tese

Tese/Micro Tese

Μέθοδος Tese (Βιοψία Όρχεως). Η άμεση μικροσκοπική παρατήρηση του υγρού παρασκευάσματος (διαδικασία κατά τη βιοψία όρχεως) αποτελεί την πιο ενδεδειγμένη μέθοδο, προκείμενου να διαπιστωθεί η παρουσία σπερματοζωαρίων.

Διαβάστε Περισσότερα

Πεϊκή Πρόθεση

Πεϊκή Πρόθεση

Η πεϊκή πρόθεση αποτελεί την «τελική λύση» στο πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας. Σε ασθενείς που αποτυγχάνουν να ανταποκριθούν σε όλους τους τύπους φαρμακευτικής αγωγής – δισκία από το στόμα ή ενέσιμους παράγοντες – ο ειδικός Ανδρολόγος προτείνει την τοποθέτηση μιας πεϊκής πρόθεσης.

Διαβάστε Περισσότερα

Θεραπεία Στύσης με Κρουστικά Κύματα

Θεραπεία Στύσης με Κρουστικά Κύματα

Η Θεραπεία της Στυτικής Δυσλειτουργίας με Κρουστικά Κύματα Χαμηλής Έντασης (LI-ESWT) είναι μια πρωτοποριακή αναπλαστική θεραπεία που αποσκοπεί στην αναζωογόνηση του στυτικού ιστού και συνοδεύεται από σημαντική βελτίωση της αυθόρμητης στύσης σε βάθος 1-3 μηνών από την έναρξη της θεραπείας.

Διαβάστε Περισσότερα

Καυτηριασμός κονδυλωμάτων

Καυτηριασμός κονδυλωμάτων

Η καταστροφή των κονδυλωμάτων μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους. Συνήθως απαιτείται τοπική αναισθησία (με αναισθητική κρέμα ή διήθηση του δέρματος με τοπικό αναισθητικό). Η μέθοδος της κρυοπηξίας είναι η μόνη που δεν απαιτεί αναισθησία, αλλά υπολείπεται από πλευράς αποτελεσματικότητας.

Διαβάστε Περισσότερα

Διατομή Χαλινού

Διατομή Χαλινού

Η διατομή ή, ορθότερα, πλαστική του χαλινού (frenuloplasty) είναι μία επέμβαση όπου με τοπική (ή και ενδοφλέβια) αναισθησία ο χαλινός διατέμνεται με νυστέρι, διαθερμία ή laser και στη συνέχεια συρράπτεται επιμήκως με διακεκομμένες, λεπτές ραφές.

Διαβάστε Περισσότερα

Περιτομή πέους

Περιτομή πέους

Η περιτομή είναι η χειρουργική πράξη με την οποία γίνεται αποκοπή (αφαίρεση) της πόσθης ή ακροποσθίας, της πτύχωσης δηλαδή του δέρματος που καλύπτει τη βάλανο του πέους. Πρόκειται για τη συνηθέστερη ουρολογική μικροεπέμβαση, διεθνώς. Η περιτομή διενεργείται είτε λόγω φίμωσης του πέους, είτε λόγω στένωσης της πόσθης.

Διαβάστε Περισσότερα

Βουβωνική Λεμφαδενεκτομή

Βουβωνική Λεμφαδενεκτομή

Η επέμβαση ρομποτικής βουβωνικής λεμφαδενεκτομής προσφέρει άριστο αποτέλεσμα για τη διάσωση ασθενών με τοπικά προχωρημένο καρκίνο.Επίσης, με τη ρομποτική τεχνική αποφεύγονται επιπλοκές στην περιοχή των βουβώνων,όπως η νέκρωση του δέρματος & η διάσπαση του τραύματος,ενώ μειώνονται σημαντικά οι επιπλοκές,όπως η λεμφοκήλη.

Διαβάστε Περισσότερα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Οι πληροφορίες που παρέχονται στην ιστοσελίδα διατίθενται αποκλειστικά προς ενημέρωση των επισκεπτών και καλύπτουν την πλειονότητα των ουρολογικών παθήσεων, επεμβάσεων και διαγνωστικών τεχνικών χωρίς όμως να υποκαθιστούν συμβουλές, διάγνωση ή θεραπεία από έναν επαγγελματία υγείας.

Το παρόν ιστολόγιο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο ιατρικής καθοδήγησης, διάγνωσης ή θεραπείας οποιασδήποτε πάθησης ή διαταραχής. Οι χρήστες αυτής της ιστοσελίδας δεν θα πρέπει να βασίζονται στις πληροφορίες που παρέχονται στην παρούσα ιστοσελίδα για τα προσωπικά τους προβλήματα υγείας. Για οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με την υγεία σας, θα πρέπει να απευθύνεστε στον ιατρό σας ή σε άλλους φορείς Υγείας.

Pin It on Pinterest

Share This