Πυελοπλαστική

Βρίσκεστε εδώ: Ιατρικά άρθρα > Επεμβάσεις > Επεμβάσεις Νεφρών > Πυελοπλαστική

Με τη χειρουργική επέμβαση επιτυγχάνεται η αποκατάσταση της στένωσης της πυελο-ουρητηρικής συμβολής (υδρονέφρωσης) με τη δημιουργία μια ευρείας αναστόμωσης μεταξύ της νεφρικής πυέλου και του ουρητήρα. Ενδείκνυται όταν η ασθένεια είναι συμπτωματική, όταν παρατηρείται επιδείνωση της νεφρικής λειτουργίας ή κάποια επιπλοκή, όπως ουρολοιμώξεις ή λιθιάσεις.

Τεχνικές επέμβασης Πυελοπλαστικής

Η επέμβαση διενεργείται ρομποτικά ή λαπαροσκοπικά:

Τα πλεονεκτήματα της λαπαροσκοπικής χειρουργικής είναι: Μικρότερη νοσηρότητα, ταχύτερη ανάρρωση, καλύτερη αποκατάσταση της στένωσης λόγω μεγενθυμένης εικόνας, καλύτερο κοσμητικό αποτέλεσμα, λιγότερες λοιμώξεις, λιγότερος πόνος, ελάχιστη απώλεια αίματος, μικρότερη παραμονή στο νοσοκομείο.

Επιπλέον όλων των παραπάνω, όταν η επέμβαση διενεργείται ρομποτικά τότε είναι ακόμα λιγότερο τραυματική για τους ιστούς και επιτυγχάνεται μεγαλύτερη ακρίβεια, που οφείλεται στα εν γένει χαρακτηριστικά του ρομποτικού συστήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καρκίνος Νεφρών

Καρκίνος Νεφρών

Ο καρκίνος του νεφρού αντιστοιχεί περίπου στο 2% όλων των νέων περιστατικών καρκίνου και παρατηρείται μια σταθερή αύξηση του ποσοστού εμφάνισης (της επίπτωσης) παγκοσμίως τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Είναι ελαφρά συχνότερος στους άνδρες και διαγιγνώσκεται συνήθως στην ηλικία μεταξύ 50 και 70 ετών.

Διαβάστε Περισσότερα

Ριζική Νεφρεκτομή

Ο χρυσός κανόνας για την θεραπεία του καρκίνου του νεφρού είναι η ριζική νεφρεκτομή. Στην επέμβαση αυτή αφαιρείται ο νεφρός μαζί με το περινεφρικό λίπος και τους λεμφαδένες της περιοχής.

Εξωσωματική Λιθοτριψία

Η χρήση του εξωσωματικού λιθοτρίπτη, ο οποίος χρησιμοποιεί ωστικά κύματα για την θραύση των λίθων χωρίς χειρουργική επέμβαση, έχει αλλάξει την μοίρα της πλειοψηφίας των πασχόντων. Όταν οι πέτρες έχουν ασβεστούχο περιεχόμενο και είναι ορατές στην απλή ακτινογραφία, τότε είναι μέθοδος επιλογής η εξωσωματική λιθοτριψία.

Διαδερμική Νεφρολιθοτριψία

Η διαδερμική νεφρολιθοτριψία είναι μέθοδος κυρίως για τους λίθους που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με την εξωσωματική λιθοτριψία.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Αντιμετωπίζετε κάποιο ουρολογικό πρόβλημα; Χρειάζεστε μια δεύτερη γνώμη; Επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε μαζί την λύση στο πρόβλημα που σας απασχολεί.

Pin It on Pinterest

Share This