Αφαίρεση Θηλωμάτων Κύστης

Βρίσκεστε εδώ: Ιατρικά άρθρα > Επεμβάσεις > Επεμβάσεις Ουροδόχου Κύστης > Αφαίρεση Θηλωμάτων Κύστης

Τα θηλώματα είναι κακοήθεις όγκοι της ουροδόχου κύστης τα οποία αφαιρούνται και σταδιοποιούνται το συντομότερο μετά τη διάγνωσή τους.

Είναι δύο κατηγοριών, τα θηλώματα χαμηλής επιθετικότητας ή Low Grade και τα θηλώματα υψηλής επιθετικότητας ή High Grade.

Η αφαίρεσή τους γίνεται διουρηθρικά με τη χρήση ρεζεκτοσκοπίου και συνήθως απαιτείται νοσηλεία 1 ημέρας.

Ανάλογα με την τελική ιστολογική εξέταση αποφασίζεται από τον ουρολόγο αν θα υπάρξει συνέχεια της θεραπείας με ενδοκυστικές εγχύσεις ή ολική κυστεκτομή, ή αν απλά θα παρακολουθείται ο ασθενής με κυστεοσκοπήσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ουρολοίμωξη

Ουρολοίμωξη

Μια απο τις συχνότερες παθήσεις του ουροποποιητικού είναι η ουρολοίμωξη. Πρόκειται για λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος και μπορεί να εκδηλωθεί ανα πάσα στιγμή σε οποιοδήποτε τμήμα του.

Διαβάστε Περισσότερα

Κυστεοσκόπηση

Η κυστεοσκόπηση είναι μια διαγνωστική ενδοσκοπική εξέταση για τις παθήσεις της ουροδόχου κύστης. Συνίσταται στην είσοδο στην ουροδόχο κύστη μέσω της ουρήθρας του κυστεοσκοπίου, το οποίο με τη βοήθεια κάμερας επιτρέπει την επισκόπηση της κύστης και τη διάγνωση των διαφόρων παθήσεων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Αντιμετωπίζετε κάποιο ουρολογικό πρόβλημα; Χρειάζεστε μια δεύτερη γνώμη; Επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε μαζί την λύση στο πρόβλημα που σας απασχολεί.

Pin It on Pinterest

Share This