Καρκίνος Προστάτη

Βρίσκεστε εδώ: Ιατρικά άρθρα > Ουρολογικές παθήσεις > Ογκολογικές Παθήσεις > Καρκίνος Προστάτη

Ο καρκίνος του προστάτη είναι η συχνότερη μορφή καρκίνου στους άνδρες, μετά τον καρκίνο του πνεύμονα. Εάν ανιχνευθεί σε αρχικά στάδια, στις περισσότερες περιπτώσεις επιτυγχάνεται πλήρης ίαση. Όμως στα αρχικά στάδια δεν δίνει συμπτώματα και η νόσος εξελίσσεται αργά. Επειδή έχει διαπιστωθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία εμφάνισης καρκίνου του προστάτη αφορά άνδρες άνω των 50 ετών, συνιστάται από τους ουρολόγους από αυτή την ηλικία να διενεργείται ετήσιος έλεγχος του PSA (ειδικό προστατικό αντιγόνο) στο αίμα. Το αυξημένο PSA δεν έχει ως αποκλειστική αιτία την ύπαρξη καρκίνου του προστάτη, αλλά και άλλες καλοήθεις παθήσεις. Ωστόσο, απαιτείται άμεση επίσκεψη στον ουρολόγο προκειμένου ο ασθενής να ελεγχθεί.

Για τον καρκίνο του προστάτη έχει διαπιστωθεί η οικογενειακή προδιάθεση.

Οι άνδρες με πατέρα ή αδερφό που εμφάνισαν καρκίνο του προστάτη, οποιουδήποτε σταδίου, έχουν αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης και γι΄ αυτό θα πρέπει να επισκεφθούν εγκαίρως τον ουρολόγο, προκειμένου να τους ενημερώσει για τον τρόπο ασφαλούς ελέγχου. Σε προχωρημένα στάδια ο καρκίνος του προστάτη εμφανίζεται με διαταραχή της λειτουργίας της κύστης (συχνουρία, δυσκολία στην έναρξη της ούρησης, πόνος κατά την ούρηση, ή διακεκομμένη ροή ούρων, νυκτουρία, αιματουρία).

Ο ουρολόγος αναλόγως των υπολοίπων αποτελεσμάτων της εξέτασης, εφόσον έχει αυξημένες υποψίες για καρκίνο του προστάτη, προχωρεί υποχρεωτικά σε βιοψία δια βελόνης, σε συνδυασμό με τη χρήση του διορθικού υπερηχογραφήματος για πλήρη έλεγχο της δομής του προστάτη αδένα.

Εφόσον από τη βιοψία του δείγματος προκύψει καρκίνος του προστάτη, ο ουρολόγος προχωρά στη σταδιοποίησή του ζητώντας τη διενέργεια και άλλων απαιτούμενων διαγνωστικών εξετάσεων (αξονική τομογραφία, σπινθηρογράφημα οστών κ.λπ.), που θα συμπληρώσουν την εικόνα για την κατάσταση του ασθενούς, ώστε να μπορεί με ασφάλεια να προτείνει την ενδεικνυόμενη κατά περίπτωση θεραπευτική λύση.

Ριζική προστατεκτομή εντοπισμένου καρκίνου του προστάτη.

Η ριζική προστατεκτομή αποτελεί θεραπεία εκλογής για την αντιμετώπιση του εντοπισμένου καρκίνου του προστάτη. Η επέμβαση μπορεί να διενεργηθεί με κλασικό «ανοιχτό» χειρουργείο, λαπαροσκοπικά και με τη χρήση του ρομποτικού συστήματος Da Vinci, προκειμένου να αφαιρεθούν ο προστάτης, οι σπερματοδόχες κύστεις, η προστατική ουρήθρα και οι επιχώριοι λεμφαδένες.

Εντοπισμένη θεραπεία για καρκίνο του προστάτη (Robotic HIFU Focal One).

Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στην νέα τεχνολογία Robotic HIFU Focal One η οποία έρχεται να δώσει νέες διαστάσεις και δυνατότητες στην εντοπισμένη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη προσφέροντας όλα τα πλεονεκτήματα των παλαιότερων τεχνικών και ταυτόχρονα μειώνει ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες επιπλοκών όπως η ακράτεια ούρων ή η στυτική δυσλειτουργία.

Η ακριβής σύντηξη της απεικόνισης με μαγνητική τομογραφία, η ελάχιστα επεμβατική τεχνική, η ρομποτική ακρίβεια και η αποδοτική ενέργεια HIFU (High Intensity Focal Ultrasound), ταυτόχρονα με την αξιολόγηση της θεραπείας στο τέλος αυτής, μας επιτρέπουν να προτείνουμε ό,τι πιο επαναστατικό υπάρχει σήμερα στη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Fusion Βιοψία Προστάτου

Fusion Βιοψία Προστάτου

Ένα νέο και πρωτοποριακό εργαλείο που έρχεται να προστεθεί στην ασφαλή διάγνωση του εντοπισμού του καρκίνου του προστάτη.

Διαβάστε Περισσότερα

Robotic Hifu Focal One. Εστιακή Θεραπεια για τον Καρκινο του Προστατη

Ένα νέο και πρωτοποριακό εργαλείο που έρχεται να προστεθεί στην ασφαλή διάγνωση του εντοπισμού του καρκίνου του προστάτη. Συνδυάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις της απεικόνισης και των θεραπευτικών τεχνολογιών, το Focal One μάς προσφέρει την απάντηση στις απαιτήσεις μας για την ιδανική εντοπισμένη θεραπεία.

Ριζική Προστατεκτομή

Η ριζική προστατεκτομή αποτελεί θεραπεία εκλογής για την αντιμετώπιση του εντοπισμένου καρκίνου του προστάτη. Η εφαρμογή του συστήματος ρομποτικής χειρουργικής DA VINCI για τη ριζική προστατεκτομή έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα για την ίαση ασθενών που πάσχουν από εντοπισμένο καρκίνο του προστάτη, έναντι της ανοικτής επέμβασης αλλά και της λαπαροσκοπικής.

Υπερπλασία του προστάτη και τρόποι θεραπείας

Υπερπλασία του προστάτη και τρόποι θεραπείας Βρίσκεστε εδώ: Ιατρικά άρθρα > Επεμβάσεις > Επεμβάσεις Προστάτη Η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη είναι μια ιδιαίτερα συχνή πάθηση μεταξύ των ανδρών άνω των 40 ετών. Είναι χαρακτηριστικό πως στην πέμπτη δεκαετία τους...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Αντιμετωπίζετε κάποιο ουρολογικό πρόβλημα; Χρειάζεστε μια δεύτερη γνώμη; Επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε μαζί την λύση στο πρόβλημα που σας απασχολεί.

Pin It on Pinterest

Share This