Παθήσεις Γεννητικού
Βρίσκεστε εδώ: Ιατρικά άρθρα > Ουρολογικές παθήσεις > Παθήσεις Γεννητικού
Η αυτοεξέταση όρχεων «ασπίδα» κατά του καρκίνου

Η αυτοεξέταση όρχεων «ασπίδα» κατά του καρκίνου

Η αυτοεξέταση όρχεων «ασπίδα» κατά του καρκίνου Βρίσκεστε εδώ: Ιατρικά άρθρα Η αυτοεξέταση των όρχεων είναι για τον άνδρα ό,τι η αυτοψηλάφηση του μαστού για τη γυναίκα. Και στις δύο περιπτώσεις μια απλή διαδικασία μπορεί να χτυπήσει εγκαίρως το «καμπανάκι» και να...

Διαβάστε Περισσότερα

Κινητά τηλέφωνα και ανδρική υπογονιμότητα

Κινητά τηλέφωνα και ανδρική υπογονιμότητα

Οι έρευνες δείχνουν ότι η έκθεση στην ακτινοβολία κινητών τηλεφώνων μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της πυκνότητας του σπέρματος, της κινητικότητας και της ζωτικότητας αυτού, καθώς και σε αύξηση δεικτών κυτταρικής βλάβης του σπέρματος.

Διαβάστε Περισσότερα

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Ένας σύντομος οδηγός για τη διάγνωση, τη θεραπεία και την πρόληψη των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων (αφροδισίων) νοσημάτων και συναφών καταστάσεων. Αναλύονται τα συνηθέστερα από αυτά και παρατίθενται μέτρα πρόληψης που ο καθένας και καθεμιά οφείλει να γνωρίζει και να τηρεί.

Διαβάστε Περισσότερα

Αζωοσπερμία και IVF

Αζωοσπερμία και IVF

Η αζωοσπερμία αποτελεί μια από τις σοβαρότερες μορφές ανδρικής υπογονιμότητας και απαντάται περίπου στο 1% των ανδρών του γενικού πληθυσμού και στο 10% των ανδρών που μπαίνουν σε διαδικασία διερεύνησης της γονιμότητάς τους.

Διαβάστε Περισσότερα

Ανδρική Υπογονιμότητα

Ανδρική Υπογονιμότητα

Η ανθρώπινη αναπαραγωγή είναι μια σύνθετη διαδικασία του γενετικού συστήματος στην οποία διάφορες ενδογενείς ή εξωγενείς παράγοντες μπορούν να προκαλέσουν διαταραχές, τόσο στον άντρα, όσο και στη γυναίκα. Η ανδρική υπογονιμότητα προκαλείται από προβλήματα που επηρεάζουν είτε την παραγωγή του σπέρματος είτε την μεταφορά του.

Διαβάστε Περισσότερα

Νόσος La Peyronie

Νόσος La Peyronie

Η ινώδης σκλήρυνση πέους ή επονομαζόμενη νόσος του Peyronie. Πρόκειται για καλοήθη νόσο, δεν σχετίζεται με λοιμώξεις και είναι άγνωστης αιτιολογίας. Εκδηλώνεται συνήθως μετά την ηλικία των 45 χρόνων και με συνεχώς αυξανόμενη συχνότητα, χωρίς όμως να αποκλείονται και οι νεαρότερες ηλικίες.

Διαβάστε Περισσότερα

Στυτική Δυσλειτουργία

Στυτική Δυσλειτουργία

Στυτική δυσλειτουργία χαρακτηρίζεται η κατάσταση αδυναμίας του άνδρα να επιτύχει επαρκή στύση μόνιμα ή περιοδικά. Αποτελεί ιατρική πάθηση και απαιτεί ιατρική διερεύνηση απο ειδικευμένο ουρολόγο-ανδρολόγο, διότι μπορεί να υποκρύπτει άλλες αιτίες, όπως καρδιαγγειακά προβλήματα, διαβήτη κ.λπ.

Διαβάστε Περισσότερα

Φίμωση πέους

Φίμωση πέους

Η φίμωση είναι η στένωση της δερματικής πτυχής που βρίσκεται στην άκρη του πέους, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη ή αδύνατη η αποκάλυψη της βαλάνου. Η φίμωση μπορεί να είναι συγγενής ή επίκτητη. Εμφανίζεται με μεγάλη συχνότητα στα παιδιά, αλλά δεν πρέπει να εμπνέει ανησυχία διότι σπάνια τα αίτιά της είναι παθολογικά.

Διαβάστε Περισσότερα

Υδροκήλη

Υδροκήλη

Η Υδροκήλη είναι καλοήθης πάθηση του ουροποιητικού, η οποία εκδηλώνεται με σταδιακή διόγκωση του οσχέου, με την πρόκληση βάρους στον ασθενή ακόμη και με ενόχληση κατά το βάδισμα ή σε στάση.

Διαβάστε Περισσότερα

Κιρσοκήλη

Κιρσοκήλη

Η κιρσοκήλη οφείλεται σε ανεπάρκεια των βαλβίδων, που υπάρχουν μέσα στις φλέβες και κανονικά επιτρέπουν τη ροή του αίματος μόνο από την περιφέρεια προς το κέντρο, ενώ όταν ανεπαρκούν, το αίμα μπορεί να παλινδρομεί από τις μεγαλύτερες προς τις μικρότερες φλέβες, πράγμα που έχει ως συνέπεια την κιρσοειδή διεύρυνση.

Διαβάστε Περισσότερα

Καλοήθης Υπερπλασία Προστάτη (ΚΥΠ)

Καλοήθης Υπερπλασία Προστάτη (ΚΥΠ)

Η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη, δηλαδή η μεγέθυνση του προστατικού ιστού, απασχολεί έναν στους δύο άνδρες από την ηλικία των 50 ετών, και πάνω από το 80% των ανδρών άνω των 65 χρόνων. Ο προστάτης είναι ένας αδένας που βρίσκεται στη βάση της ουροδόχου κύστης και περιβάλλει το αρχικό τμήμα της ουρήθρας.

Διαβάστε Περισσότερα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Οι πληροφορίες που παρέχονται στην ιστοσελίδα διατίθενται αποκλειστικά προς ενημέρωση των επισκεπτών και καλύπτουν την πλειονότητα των ουρολογικών παθήσεων, επεμβάσεων και διαγνωστικών τεχνικών χωρίς όμως να υποκαθιστούν συμβουλές, διάγνωση ή θεραπεία από έναν επαγγελματία υγείας.

Το παρόν ιστολόγιο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο ιατρικής καθοδήγησης, διάγνωσης ή θεραπείας οποιασδήποτε πάθησης ή διαταραχής. Οι χρήστες αυτής της ιστοσελίδας δεν θα πρέπει να βασίζονται στις πληροφορίες που παρέχονται στην παρούσα ιστοσελίδα για τα προσωπικά τους προβλήματα υγείας. Για οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με την υγεία σας, θα πρέπει να απευθύνεστε στον ιατρό σας ή σε άλλους φορείς Υγείας.

Pin It on Pinterest

Share This