Πυελονεφρίτιδα

Προκαλείται κατ΄ εξοχήν από την είσοδο μικροβίου δια μέσου της ουρήθρας και της ουροδόχου κύστης στο νεφρό. Προκαλεί φλεγμονή του νεφρού οξεία ή χρόνια.

Συμπτώματα της πυελονεφρίτιδας

Η κλασσική συμπτωματολογία της οξείας φλεγμονής είναι η αιφνίδια εμφάνιση υψηλού πυρετού και έντονου ρίγους.

Αντιμετώπιση της πυελονεφρίτιδας

Συνιστάται άμεση επίσκεψη στον ουρολόγο για την ενδοφλέβια χορήγηση θεραπείας με αντιβίωση, ώστε να εκλείψει ο κίνδυνος υποτροπής της οξείας πυελονεφρίτιδας σε χρόνια.

Επίσης, ο ουρολόγος θα πρέπει να διερευνήσει το ενδεχόμενο η οξεία πυελονεφρίτιδα να οφείλεται σε απόφραξη του ουροποιητικού ή στην ύπαρξη αποστήματος για τα οποία απαιτείται άμεση χειρουργική αντιμετώπιση.

Η χρόνια πυελονεφρίτιδα προκαλεί συρρίκνωση και ατροφία των νεφρών και συνοδεύεται από ουλές του νεφρικού παρεγχύματος, ενώ εάν δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να προκαλέσει νεφρική ανεπάρκεια μη αναστρέψιμη.

Για τη χρόνια πυελονεφρίτιδα ενοχοποιούνται κυρίως οι υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις με κυστεοουρητηρική παλινδρόμηση. Απαιτείται θεραπεία, η οποία εάν καθυστερήσει μπορεί να οδηγήσει σε χειρουργική αφαίρεση του νεφρού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυελοπλαστική

Πυελοπλαστική

Με τη χειρουργική επέμβαση επιτυγχάνεται η αποκατάσταση της στένωσης της πυελο-ουρητηρικής συμβολής (υδρονέφρωσης) με τη δημιουργία μια ευρείας αναστόμωσης μεταξύ της νεφρικής πυέλου και του ουρητήρα. Ενδείκνυται όταν η ασθένεια είναι συμπτωματική, όταν παρατηρείται επιδείνωση της νεφρικής λειτουργίας ή κάποια επιπλοκή, όπως ουρολοιμώξεις ή λιθιάσεις.

Διαβάστε Περισσότερα

Γυναικεία Ακράτεια Ούρων

Η ακράτεια δεν είναι πάθηση αλλά σύμπτωμα, που εκφράζεται με την ακούσια και κυρίως δυσάρεστη απώλεια ούρων. Οφείλεται κυρίως σε αλλαγές που επέρχονται στην ανατομία του ουροποιητικού, στους μύες του πυελικού εδάφους ή στα νεύρα που ελέγχουν τους μύες αυτούς.

6+1 τρόποι για την πρόληψη της λιθίασης

6+1 τρόποι για την πρόληψη της λιθίασης Βρίσκεστε εδώ: Ιατρικά άρθρα Η λιθίαση του ουροποιητικού συστήματος είναι μια συχνή πάθηση του οργανισμού, που ταλαιπωρεί μεγάλη μερίδα του πληθυσμού. Πρόκειται για τον σχηματισμό λίθων (πετρών) στο ουροποιητικό σύστημα. Με...

Ανδρική Ακράτεια Ούρων

Ως ακράτεια ούρων ορίζεται η ακούσια απώλεια ούρων ανεξαρτήτου χώρου και χρόνου. Ο επιπολασμός της Ανδρικής ακράτειας ούρων εμφανίζει μεγάλη εκατοστιαία διαφορά 1%-39%, είναι πολυπαραγοντική η αιτιολογία της και διαφέρει ως προς τα ποσοστά της ανάλογα με την ηλικία των ασθενών.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Αντιμετωπίζετε κάποιο ουρολογικό πρόβλημα; Χρειάζεστε μια δεύτερη γνώμη; Επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε μαζί την λύση στο πρόβλημα που σας απασχολεί.

Pin It on Pinterest

Share This