Κυστεοσκόπηση

Βρίσκεστε εδώ: Ιατρικά άρθρα > Διάγνωση > Κυστεοσκόπηση
Η κυστεοσκόπηση είναι μια διαγνωστική ενδοσκοπική εξέταση για τις παθήσεις της ουροδόχου κύστης. Συνίσταται στην είσοδο στην ουροδόχο κύστη μέσω της ουρήθρας του κυστεοσκοπίου, το οποίο με τη βοήθεια κάμερας επιτρέπει την επισκόπηση της κύστης και τη διάγνωση των διαφόρων παθήσεων (θηλώματα, λιθιάσεις, συγγενείς ανωμαλίες). Βοηθάει επίσης στη διεκπεραίωση μικρών χειρουργικών πράξεων, όπως η αφαίρεση ουρητηρικών καθετήρων pigtail.

Η διαδικασία της εξέτασης

Η διαδικασία πραγματοποιείται με εύκαμπτα κυστεοσκόπια τελευταίας γενιάς που επιτρέπουν την ολοκλήρωση της εξέτασης με τοπική αναισθησία και χωρίς καθόλου πόνο. Επίσης, οι απεικονιστικές δυνατότητες και η ευχέρεια χειρισμών αποτρέπουν την περίπτωση λάθους.

Με την εύκαμπτη κυστεοσκόπηση ο ασθενής αποφεύγει τις δυσάρεστες ενοχλήσεις της συμβατικής κυστεοσκόπησης με άκαμπτα μεταλλικά κυστεοσκόπια και επιστρέφει την ίδια μέρα στις δραστηριότητές του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανδρική ακράτεια ούρων και πώς αντιμετωπίζεται

Ανδρική ακράτεια ούρων και πώς αντιμετωπίζεται

Ανδρική ακράτεια ούρων και πώς αντιμετωπίζεται Βρίσκεστε εδώ: ΤΜΗΜΑΤΑ Η ανδρική ακράτεια ούρων είναι ένα πρόβλημα που, πέραν των ιατρικών του προεκτάσεων, έχει και μια κοινωνική διάσταση, αφού αλλάζει δραματικά την καθημερινότητα του πάσχοντα και επηρεάζει τις...

Διαβάστε Περισσότερα

Fusion Βιοψία Προστάτου

Ένα νέο και πρωτοποριακό εργαλείο που έρχεται να προστεθεί στην ασφαλή διάγνωση του εντοπισμού του καρκίνου του προστάτη.

Διάγνωση

ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Φωτοδυναμική Κυστεοσκόπηση Φωτοδυναμική Κυστεοσκόπηση Η κυστεοσκόπηση είναι μια διαγνωστική ενδοσκοπική εξέταση για τις παθήσεις της ουροδόχου κύστης. Συνίσταται στην είσοδο στην ουροδόχο κύστη μέσω της ουρήθρας του κυστεοσκοπίου, το οποίο με τη...

Ουρητηροσκόπηση

Η ουρητηροσκόπηση βασίζεται σε ένα λεπτό τηλεσκοπικό όργανο που καλείται ημιάκαμπτο ουρητηροσκόπιο. Με το ουρητηροσκόπιο ο Ουρολόγος μπορεί, δια μέσου της ουρήθρας και της ουροδόχου κύστης, να επισκοπήσει τον ουρητήρα και να προσεγγίσει υπό άμεση όραση τον λίθο σε οποιοδήποτε σημείο του.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Αντιμετωπίζετε κάποιο ουρολογικό πρόβλημα; Χρειάζεστε μια δεύτερη γνώμη; Επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε μαζί την λύση στο πρόβλημα που σας απασχολεί.

Pin It on Pinterest

Share This