Βαλβιδες οπισθιας ουρηθρας

Βρίσκεστε εδώ: Ιατρικά άρθρα > Παιδοουρολογία > Παιδοουρολογικές Παθήσεις > Βαλβιδες οπισθιας ουρηθρας

Αποτελούν τη συχνότερη αιτία ουρηθρικής απόφραξης στα αγόρια (1/8000). Πρόκειται για συγγενείς βλεννογονικές πτυχώσεις της ουρήθρας.

Σχετίζονται με Ουρητηροϋδρονέφρωση και ολιγοϋδράμνιο σε περιγεννητικό υπερηχογράφημα, ενώ μπορεί να συνυπάρχει με κυστεοουρητηρική παλινδρόμηση (ΚΟΠ).

Στα νεογνά εμφανίζεται με ψηλαφητή κύστη και μεγάλους νεφρούς με επηρεασμένη νεφρική λειτουργία και κακή ανάπτυξη, ενώ στα μεγαλύτερα παιδιά ως ενούρηση ή έπειξη προς ούρηση και χρόνια νεφρική ανεπάρκεια (ΧΝΑ).

Σκοπός της θεραπείας αποτελεί η πλήρωση της κύστης με χαμηλές πιέσεις και το πλήρες άδειασμά της κατά την ούρηση και η μέθοδος εκλογής είναι η διουρηθρική εκτομή των βαλβίδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λειτουργικές διαταραχές ούρησης

Λειτουργικές διαταραχές ούρησης

Η ημερήσια συμπτωματολογία του κατώτερου ουροποιητικού (LUTS) περιλαμβάνει συμπτώματα, όπως επιτακτικότητα, επιτακτική ακράτεια, αδύναμη ροή, δυσκολία στην έναρξη της ούρησης και ουρολοιμώξεις, χωρίς φανερή ουροπάθεια ή νευροπάθεια.

Διαβάστε Περισσότερα

Κυστεοουρητηρική παλινδρόμηση

Η κυστεοουρητηρική παλινδρόμηση είναι η παθολογική ροή ούρων από την ουροδόχο κύστη προς τον ουρητήρα και τον νεφρό. Διακρίνεται σε πρωτοπαθή, λόγω ανατομικής ανωμαλίας της κυστεοουρητηρικής συμβολής και δευτεροπαθή.

Κρυψορχία

Είναι η κατάσταση κατά την οποία ο όρχις δεν ψηλαφάται στο όσχεο, αλλά βρίσκεται σε κάποιο σημείο της φυσιολογικής οδού καθόδου του από το νεφρό προς το σύστοιχο ημιόσχεο.

Στένωση πυελοουρητηρικής συμβολής

Αποτελεί την συχνότερη αιτία απόφραξης στην παιδική ηλικία (1/1500 γεννήσεις) και την νούμερο ένα αιτία νεογνικής υδρονέφρωσης (~50%). Είναι πιο συχνή στα αγόρια και εμφανίζεται πιο συχνά στον αριστερό νεφρό.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Αντιμετωπίζετε κάποιο ουρολογικό πρόβλημα; Χρειάζεστε μια δεύτερη γνώμη; Επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε μαζί την λύση στο πρόβλημα που σας απασχολεί.

Pin It on Pinterest

Share This