Ορχική εκτοπία

Ορχική εκτοπία καλείται η εντόπιση του όρχεως σε θέσεις εκτός της φυσιολογικής οδού καθόδου του. Μολονότι η συχνότητα εμφάνισης είναι άγνωστη, αναφέρεται ότι το 5% περίπου των περιπτώσεων που διαγνώστηκαν αρχικά σαν κρυψορχία είχαν τελικά έκτοπο όρχι.

Θέσεις στις οποίες μπορεί να βρεθεί έκτοπα ο όρχις είναι:

  1. H περινεϊκή, εκατέρωθεν της μέσης γραμμής και μπροστά από τον πρωκτό.
  2. H μηριαία, στο μηριαίο δακτύλιο.
  3. H πεϊκή, στη ρίζα του πέους και κάτω από το δέρμα.
  4. H πυελική.
  5. H εγκάρσια ή διασταυρούμενη –περιγράφεται ως ανεξάρτητη μορφή εκτοπίας- και, τέλος,
  6. H επιπολής.

Η διάγνωση τίθεται με την ψηλάφηση ή ακόμα και με τη χρήση ακτινολογικών εξετάσεων για τον εντοπισμό του όρχεως. Η τελική διάγνωση τίθεται διεγχειρητικά.

Η αντιμετώπιση του έκτοπου όρχεως είναι η χειρουργική καθήλωσή του στο όσχεο. Σε περίπτωση ατροφίας αφαιρείται, λόγω αυξημένου κινδύνου κακοήθους εξαλλαγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντιμετώπιση Καλοήθους Υπερπλασίας Προστάτη

Αντιμετώπιση Καλοήθους Υπερπλασίας Προστάτη

Η διουρηθρική προστατεκτομή (TUR-P) επιλέγεται ως χειρουργική μέθοδος θεραπείας στο 95% των επεμβάσεων και αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη μέθοδο αντιμετώπισης της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη.

Διαβάστε Περισσότερα

Αζωοσπερμία και IVF

Η αζωοσπερμία αποτελεί μια από τις σοβαρότερες μορφές ανδρικής υπογονιμότητας και απαντάται περίπου στο 1% των ανδρών του γενικού πληθυσμού και στο 10% των ανδρών που μπαίνουν σε διαδικασία διερεύνησης της γονιμότητάς τους.

Κινητά τηλέφωνα και ανδρική υπογονιμότητα

Οι έρευνες δείχνουν ότι η έκθεση στην ακτινοβολία κινητών τηλεφώνων μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της πυκνότητας του σπέρματος, της κινητικότητας και της ζωτικότητας αυτού, καθώς και σε αύξηση δεικτών κυτταρικής βλάβης του σπέρματος.

Νόσος La Peyronie

Η ινώδης σκλήρυνση πέους ή επονομαζόμενη νόσος του Peyronie. Πρόκειται για καλοήθη νόσο, δεν σχετίζεται με λοιμώξεις και είναι άγνωστης αιτιολογίας. Εκδηλώνεται συνήθως μετά την ηλικία των 45 χρόνων και με συνεχώς αυξανόμενη συχνότητα, χωρίς όμως να αποκλείονται και οι νεαρότερες ηλικίες.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Αντιμετωπίζετε κάποιο ουρολογικό πρόβλημα; Χρειάζεστε μια δεύτερη γνώμη; Επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε μαζί την λύση στο πρόβλημα που σας απασχολεί.

Pin It on Pinterest

Share This