Υποσπαδίας

Είναι η μη φυσιολογική εκβολή της ουρήθρας στην κορυφή της βαλανου, αλλά σε κάποιο σημείο κατά μήκος της κοιλιακής (κάτω) επιφάνειας του πέους. Ανάλογα με τη θέση εκβολής ο υποσπαδίας χαρακτηρίζεται ως βαλανικός, στεφανιαίος, πεϊκός, πεοσχεϊκός, οσχεϊκός και περινεϊκός. Η πιο συχνή μορφή είναι ο βαλανικός και στεφανιαίος (περίπου 87%).

Η συχνότητα υπολογίζεται σε 5-8% και εμφανίζει γενετική προδιάθεση. Σημαντική είναι επίσης, όσον αφορά την αιτιολογία, η εξωγενης χορήγηση ορμονικών παραγόντων κατή την ενδομήτρια ζωή.

Η θεραπεία της νόσου είναι χειρουργική. Παρόλο που περιγράφονται γύρω στις 2500 διαφορετικές τεχνικές διόρθωσης του υποσπαδία, οι βασικές αρχές είναι 3: ο ευθειασμός του πέους, η δημιουργία νεοουρήθρας (ουρηθροπλαστική) και η πλαστική της βαλάνου. Ιδανική ηλικία για διόρθωση του υποσπαδία είναι η ηλικία μεταξύ 12-18 μηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κρυψορχία

Κρυψορχία

Είναι η κατάσταση κατά την οποία ο όρχις δεν ψηλαφάται στο όσχεο, αλλά βρίσκεται σε κάποιο σημείο της φυσιολογικής οδού καθόδου του από το νεφρό προς το σύστοιχο ημιόσχεο.

Διαβάστε Περισσότερα

Κυστεοουρητηρική παλινδρόμηση

Η κυστεοουρητηρική παλινδρόμηση είναι η παθολογική ροή ούρων από την ουροδόχο κύστη προς τον ουρητήρα και τον νεφρό. Διακρίνεται σε πρωτοπαθή, λόγω ανατομικής ανωμαλίας της κυστεοουρητηρικής συμβολής και δευτεροπαθή.

Ορχική εκτοπία

Ορχική εκτοπία καλείται η εντόπιση του όρχεως σε θέσεις εκτός της φυσιολογικής οδού καθόδου του. Μολονότι η συχνότητα εμφάνισης είναι άγνωστη, αναφέρεται ότι το 5% περίπου των περιπτώσεων που διαγνώστηκαν αρχικά σαν κρυψορχία είχαν τελικά έκτοπο όρχι.

Λειτουργικές διαταραχές ούρησης

Η ημερήσια συμπτωματολογία του κατώτερου ουροποιητικού (LUTS) περιλαμβάνει συμπτώματα, όπως επιτακτικότητα, επιτακτική ακράτεια, αδύναμη ροή, δυσκολία στην έναρξη της ούρησης και ουρολοιμώξεις, χωρίς φανερή ουροπάθεια ή νευροπάθεια.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Αντιμετωπίζετε κάποιο ουρολογικό πρόβλημα; Χρειάζεστε μια δεύτερη γνώμη; Επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε μαζί την λύση στο πρόβλημα που σας απασχολεί.

Pin It on Pinterest

Share This