Επιλογή Σελίδας
Περιτομή πέους
Η περιτομή είναι η χειρουργική πράξη με την οποία γίνεται αποκοπή (αφαίρεση) της πόσθης ή ακροποσθίας, της πτύχωσης δηλαδή του δέρματος που καλύπτει τη βάλανο του πέους. Πρόκειται για τη συνηθέστερη ουρολογική μικροεπέμβαση, διεθνώς.

Η περιτομή διενεργείται είτε λόγω φίμωσης του πέους, είτε λόγω στένωσης της πόσθης. Κυρίως όμως, ως προς τη συχνότητα, για λόγους θρησκευτικούς, καθώς αποτελεί συμβολική πράξη κάθαρσης στην εβραϊκή και στη μουσουλμανική θρησκεία.

Σε αρκετές χώρες έχει αρχίσει να εφαρμόζεται και σε παιδιά για λόγους υγιεινής, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι με την αφαίρεση της πόσθης μειώνονται οι πιθανότητες μόλυνσης από τη συσσώρευση μικροοργανισμών ή ξένων σωμάτων, ότι μειώνει τους κινδύνους καρκίνου του πέους, αλλά και μόλυνσης από τον ιό HIV.

Εκτιμάται, ωστόσο, ότι στους ενήλικες μπορεί να μειώσει σημαντικά την αισθητικότητα της περιοχής.

Η επέμβαση διαρκεί περίπου 30 λεπτά, διενεργείται με τοπική αναισθησία και ο ασθενής επιστρέφει άμεσα στις δραστηριότητές του. Ο ιατρός πραγματοποιεί την κυκλική αφαίρεση της πόσθης χρησιμοποιώντας απορροφήσιμα ράμματα.

Συνιστάται 15νθήμερη αποχή από την σεξουαλική δραστηριότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καρκίνος Όρχεων

Καρκίνος Όρχεων

Ο καρκίνος των όρχεων ενώ αποτελεί έναν σπάνιο καρκίνο του ουροποιητικού συστήματος, προσβάλλει κυρίως νέους άνδρες (20-40 ετών) οι οποίοι «αμελούν» να προσέλθουν στον ουρολόγο και ενώ μπορούν, εάν τον αντιμετωπίσουν εγκαίρως να έχουν πλήρη ίαση, θέτουν τον εαυτό τους σε απόλυτο κίνδυνο.

Διαβάστε Περισσότερα

Αποκατάσταση Βουβωνοκήλης

Είναι γενικά παραδεκτό ότι η αποκατάσταση της βουβωνοκήλης μπορεί να γίνει μόνο με χειρουργικές μεθόδους. Η τακτική που ακολουθείται είναι απλή: έλεγχος και επαναφορά των προβαλλόμενων, εκτός θέσης, οργάνων/ιστών στην σωστή ανατομική τους θέση (ανάταξη κήλης), με ταυτόχρονη διόρθωση του λόγου της μετακίνησής τους, δηλαδή την ενίσχυση του ασθενούς εκείνου σημείου από το οποίο έχουν προβάλλει (αποκατάσταση κήλης).

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Αντιμετωπίζετε κάποιο ουρολογικό πρόβλημα; Χρειάζεστε μια δεύτερη γνώμη; Επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε μαζί την λύση στο πρόβλημα που σας απασχολεί.

Pin It on Pinterest

Share This