Επιλογή Σελίδας
Βουβωνική Λεμφαδενεκτομή
Βρίσκεστε εδώ: Patient Articles > Επεμβάσεις > Επεμβάσεις έξω γεννητικών οργάνων > Βουβωνική Λεμφαδενεκτομή

Ο καρκίνος των έξω γεννητικών οργάνων που είναι κατ΄ εξοχήν καρκίνος του πέους προσβάλλει κυρίως άνδρες άνω των 60 ετών, αλλά εμφανίζεται και σε νεότερες ηλικίες και είναι κυρίως πρόβλημα χρόνιας φλεγμονής (φίμωση, HPV).

Ο καρκίνος του πέους θεραπεύεται σε πρώιμα στάδια. Οι περισσότεροι όμως ασθενείς προσέρχονται στον ουρολόγο με μεγάλη καθυστέρηση. Για την αντιμετώπιση τοπικά προχωρημένου καρκίνου του πέους, η βουβωνική λεμφαδενεκτομή αποτελεί τη μοναδική θεραπευτική επιλογή με στόχο την ίαση.

Οι όγκοι των έξω γεννητικών οργάνων στην πλειοψηφία τους είναι ανθεκτικοί σε θεραπείες β΄ γραμμής, όπως η χημειοθεραπεία και η ακτινοβολία. Επίσης, η υψηλή νοσηρότητα μιας ανοιχτής επέμβασης, σε συνδυασμό με τη μεγάλη ταλαιπωρία του ασθενούς, την αύξηση του χρόνου νοσηλείας και του κόστους, συνιστούν τους λόγους που διεθνώς πραγματοποιούνται σημαντικά λιγότερες επεμβάσεις από τις πραγματικά απαιτούμενες.

Είναι πολύ συχνό το φαινόμενο λόγω των επιπλοκών που ταλαιπωρούν τον ασθενή, τον ιατρό και το νοσοκομείο, να συνιστάται «παρακολούθηση», η οποία μπορεί να οδηγήσει σε κατάληξη, αντί της προτεινόμενης από τους ιατρούς πρωτοποριακής θεραπείας.

Η επέμβαση ρομποτικής βουβωνικής λεμφαδενεκτομής προσφέρει άριστο αποτέλεσμα για τη διάσωση ασθενών με τοπικά προχωρημένο καρκίνο. Επίσης, με τη ρομποτική τεχνική αποφεύγονται επιπλοκές στην περιοχή των βουβώνων, όπως η νέκρωση του δέρματος και η διάσπαση του τραύματος, ενώ μειώνονται σημαντικά οι επιπλοκές, όπως η λεμφοκήλη.

Προϋπόθεση για τη διενέργεια της χειρουργικής πράξης αποτελεί: α) η ύπαρξη συστήματος Ρομποτικής Χειρουργικής (DA VIΝCI) και β) η διαπιστευμένη εμπειρία των ουρολόγων στη ρομποτική χειρουργική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καρκίνος Όρχεων

Καρκίνος Όρχεων

Ο καρκίνος των όρχεων ενώ αποτελεί έναν σπάνιο καρκίνο του ουροποιητικού συστήματος, προσβάλλει κυρίως νέους άνδρες (20-40 ετών) οι οποίοι «αμελούν» να προσέλθουν στον ουρολόγο και ενώ μπορούν, εάν τον αντιμετωπίσουν εγκαίρως να έχουν πλήρη ίαση, θέτουν τον εαυτό τους σε απόλυτο κίνδυνο.

Διαβάστε Περισσότερα

Αποκατάσταση Βουβωνοκήλης

Είναι γενικά παραδεκτό ότι η αποκατάσταση της βουβωνοκήλης μπορεί να γίνει μόνο με χειρουργικές μεθόδους. Η τακτική που ακολουθείται είναι απλή: έλεγχος και επαναφορά των προβαλλόμενων, εκτός θέσης, οργάνων/ιστών στην σωστή ανατομική τους θέση (ανάταξη κήλης), με ταυτόχρονη διόρθωση του λόγου της μετακίνησής τους, δηλαδή την ενίσχυση του ασθενούς εκείνου σημείου από το οποίο έχουν προβάλλει (αποκατάσταση κήλης).

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Αντιμετωπίζετε κάποιο ουρολογικό πρόβλημα; Χρειάζεστε μια δεύτερη γνώμη; Επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε μαζί την λύση στο πρόβλημα που σας απασχολεί.

Pin It on Pinterest

Share This