Επιλογή Σελίδας
Έγχυση Κολλαγενάσης
Βρίσκεστε εδώ: Patient Articles > Επεμβάσεις > Επεμβάσεις έξω γεννητικών οργάνων > Έγχυση Κολλαγενάσης

Η έγχυση ουσιών με ένεση στις πλάκες θα πρέπει να εφαρμόζεται μόνο αν υπάρχουν ψηλαφητές μη επασβεστωμένες πλάκες και πεϊκές κάμψεις άνω των 30⁰ και κάτω των 90⁰. Τα ενέσιμα βοηθούν μόνο στη βελτίωση της κάμψης και όχι του πόνου.

Ουσίες που χρησιμοποιούνται

Παραδοσιακά χρησιμοποιείται η βεραπαμίλη, ένα αντιαρρυθμικό σκεύασμα που μπλοκάρει τους διαύλους ασβεστίου, αυξάνει την δραστηριότητα της ιστικής κολλαγενάσης ενώ αναστέλλει και την δραστηριότητα των ινοβλαστών. Έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί η ιντερφερόνη-α2β και η νικαρδιπίνη.

Η μοναδική εγκεκριμένη θεραπεία

Η κολλαγενάση του ιστολυτικού κλωστηριδίου (Xiapex™) είναι ένα μίγμα δύο κεκαθαρμένων κερατολυτικών ενζύμων (AUX-I, AUX-II) και αποτελεί τη μοναδική εγκεκριμένη θεραπεία για τη νόσο Peyronie. Γίνονται 4 κύκλοι θεραπείας που απέχουν μεταξύ τους περίπου 6 εβδομάδες.

Σε κάθε κύκλο θεραπείας γίνονται 2 τοπικές ενέσεις των 0,58mg (0,25 mL ανασυσταθέντος διαλύματος) και μια συνεδρία ευθειασμού πέους με χρονική απόσταση 1-3 ημερών η μία από την άλλη. Ο ασθενής στη συνέχει λαμβάνει την οδηγία να προβαίνει σε αυτό-μαλλάξεις του πέους κατά τη στύση 2-3 φορές ημερησίως.

Διαδικασία

Η έγχυση κολλαγενάσης είναι καλύτερο να γίνεται υπό περιοχική αναισθησία (penile block). Είναι πολύ σημαντικό πριν τη χορήγηση ο Ανδρολόγος να κάνει πρόκληση στύσης με ενδοσηραγγώδη έγχυση αγγειοδραστικής ουσίας, ώστε να εντοπίσει το ακριβές σημείο της μέγιστης κάμψης. Το σημείο αυτό μαρκάρεται με μόνιμο μαρκαδόρο ώστε να μη χρειάζεται η διαδικασία αυτή να γίνεται σε κάθε έγχυση.

Η ένεση της ουσίας γίνεται πολύ σιγά σε όλο το μήκος της πλάκας καθώς ο Ανδρολόγος αποσύρει τη βελόνα, που έτσι δημιουργεί ένα τούνελ μέσα στην πλάκα. Σχεδόν πάντα η ένεση Xiapex™ συνοδεύεται από ήπιες ανεπιθύμητες ενέργειες τοπικού χαρακτήρα (πόνος, οίδημα, εκχύμωση). Για την αποφυγή του οιδήματος και αιματωμάτων το πέος καλό να περιδένεται σφιχτά μετά την ένεση.

Σπανιότερα (<4%) μπορεί να παρατηρηθούν σοβαρές επιπλοκές (μεγάλο αιμάτωμα, νέκρωση δέρματος, ρήξη σηραγγωδών σωμάτων) που απαιτούν κατάλληλη αντιμετώπιση από τον Ανδρολόγο.

Η χορήγηση του φαρμάκου διενεργείται μόνο από πιστοποιημένους Ανδρολόγους που έχουν εκπαιδευτεί στη χρήση του προϊόντος, ενώ η πρώτη ένεση θα πρέπει να διενεργείται σε νοσοκομειακό περιβάλλον. Η έγχυση κολλαγενάσης σε κλινικές δοκιμές φάνηκε να βελτιώνει την πεϊκή κάμψη στο 60,8% των ασθενών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρωτόκολλο Wise Anderson

Πρωτόκολλο Wise Anderson

Το πρωτόκολλο Wise–Anderson (γνωστό μεταξύ των ασθενών και ως πρωτόκολλο Stanford) αποτελεί μια πρωτοποριακή, ολιστική προσέγγιση για τη θεραπεία του: Συνδρόμου της χρόνιας προστατίτιδας / χρόνιου πυελικού άλγους στον άνδρα και του Συνδρόμου κυστικού πόνου / χρόνιου πυελικού άλγους στη γυναίκα.

Διαβάστε Περισσότερα

Κινητά τηλέφωνα και ανδρική υπογονιμότητα

Οι έρευνες δείχνουν ότι η έκθεση στην ακτινοβολία κινητών τηλεφώνων μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της πυκνότητας του σπέρματος, της κινητικότητας και της ζωτικότητας αυτού, καθώς και σε αύξηση δεικτών κυτταρικής βλάβης του σπέρματος.

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Ένας σύντομος οδηγός για τη διάγνωση, τη θεραπεία και την πρόληψη των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων (αφροδισίων) νοσημάτων και συναφών καταστάσεων. Αναλύονται τα συνηθέστερα από αυτά και παρατίθενται μέτρα πρόληψης που ο καθένας και καθεμιά οφείλει να γνωρίζει και να τηρεί.

Στυτική Δυσλειτουργία

Στυτική δυσλειτουργία χαρακτηρίζεται η κατάσταση αδυναμίας του άνδρα να επιτύχει επαρκή στύση μόνιμα ή περιοδικά. Αποτελεί ιατρική πάθηση και απαιτεί ιατρική διερεύνηση απο ειδικευμένο ουρολόγο-ανδρολόγο, διότι μπορεί να υποκρύπτει άλλες αιτίες, όπως καρδιαγγειακά προβλήματα, διαβήτη κ.λπ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Αντιμετωπίζετε κάποιο ουρολογικό πρόβλημα; Χρειάζεστε μια δεύτερη γνώμη; Επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε μαζί την λύση στο πρόβλημα που σας απασχολεί.

Pin It on Pinterest

Share This