Επιλογή Σελίδας
Αντιμετώπιση Καλοήθους Υπερπλασίας Προστάτη
Βρίσκεστε εδώ: Patient Articles > Επεμβάσεις > Επεμβάσεις Προστάτη > Αντιμετώπιση Καλοήθους Υπερπλασίας Προστάτη

Η διουρηθρική προστατεκτομή (TUR-P) επιλέγεται ως χειρουργική μέθοδος θεραπείας στο 95% των επεμβάσεων.

Η ανοιχτή προστατεκτομή προτείνεται από τον ιατρό πλέον μόνο στις περιπτώσεις που το προστατικό αδένωμα είναι τόσο μεγάλο που είναι δύσκολο να αφαιρεθεί ενδοσκοπικά.

Η διουρηθρική προστατεκτομή (TUR-P) είναι μια ενδοσκοπική χειρουργική πράξη με εξαιρετικά αποτελέσματα ανάλογα του ανοιχτού, κλασικού χειρουργείου, αλλά με πολλά περισσότερα πλεονεκτήματα.

Οι ενδοσκοπικές επεμβάσεις μέσω της ουρήθρας είναι λιγότερο τραυματικές και με σημαντικά χαμηλότερα ποσοστά επιπλοκών και παρενεργειών.

Η τεχνική TURis

Η διουρηθρική εκτομή σε φυσιολογικό ορό και η εξάχνωση σε πλάσμα (TransUrethal Resection in saline TURis) είναι μια σύγχρονη χειρουργική τεχνική για την θεραπεία της Καλοήθους Υπερπλασίας του Προστάτη. Πρόκειται επίσης για ενδοσκοπική επέμβαση μέσω ουρήθρας, αλλά η αφαίρεση του προστάτη γίνεται με την τεχνολογία πλάσμα. Ο προστάτης αφαιρείται σε μορφή μικρών ξυσμάτων με την βοήθεια μιας ηλεκτρικής αγκύλης που λειτουργεί με διπολικό ρεύμα και η όλη επέμβαση διενεργείται υπό συνεχή ροή φυσιολογικού ορού.

Σε αντίθεση με την πλάσμα τεχνολογία, η συμβατική διουρηθρική εκτομή γίνεται χρησιμοποιώντας μια ηλεκτρική αγκύλη με μονοπολικό ρεύμα και σε περιβάλλον υποτονικού διαλύματος νερού για να εξασφαλίζει την αγωγιμότητα του ρεύματος.

Με την πλάσμα-εξάχνωση (TURis) του προστάτη μειώνεται η πιθανότητα αιμορραγιών και ο χειρουργικός χρόνος, γίνεται στο πρώτο 24ωρο η αφαίρεση του καθετήρα, ο ασθενής αναρρώνει πολύ ταχύτερα και επιστρέφει στις συνήθεις δραστηριότητές του χωρίς πρόβλημα.

Η μέθοδος ενδείκνυται και σε ασθενείς με πολύ μεγάλα αδενώματα. Μπορεί να εφαρμοστεί και σε ασθενείς με βηματοδότη ή σε ασθενείς που κάνουν χρήση αντιπηκτικών φαρμάκων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διατομή Χαλινού

Διατομή Χαλινού

Η διατομή ή, ορθότερα, πλαστική του χαλινού (frenuloplasty) είναι μία επέμβαση όπου με τοπική (ή και ενδοφλέβια) αναισθησία ο χαλινός διατέμνεται με νυστέρι, διαθερμία ή laser και στη συνέχεια συρράπτεται επιμήκως με διακεκομμένες, λεπτές ραφές.

Διαβάστε Περισσότερα

Tese/Micro Tese

Μέθοδος Tese (Βιοψία Όρχεως). Η άμεση μικροσκοπική παρατήρηση του υγρού παρασκευάσματος (διαδικασία κατά τη βιοψία όρχεως) αποτελεί την πιο ενδεδειγμένη μέθοδο, προκείμενου να διαπιστωθεί η παρουσία σπερματοζωαρίων.

Περιτομή πέους

Η περιτομή είναι η χειρουργική πράξη με την οποία γίνεται αποκοπή (αφαίρεση) της πόσθης ή ακροποσθίας, της πτύχωσης δηλαδή του δέρματος που καλύπτει τη βάλανο του πέους. Πρόκειται για τη συνηθέστερη ουρολογική μικροεπέμβαση, διεθνώς. Η περιτομή διενεργείται είτε λόγω φίμωσης του πέους, είτε λόγω στένωσης της πόσθης.

Ριζική Προστατεκτομή

Η ριζική προστατεκτομή αποτελεί θεραπεία εκλογής για την αντιμετώπιση του εντοπισμένου καρκίνου του προστάτη. Η εφαρμογή του συστήματος ρομποτικής χειρουργικής DA VINCI για τη ριζική προστατεκτομή έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα για την ίαση ασθενών που πάσχουν από εντοπισμένο καρκίνο του προστάτη, έναντι της ανοικτής επέμβασης αλλά και της λαπαροσκοπικής.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Αντιμετωπίζετε κάποιο ουρολογικό πρόβλημα; Χρειάζεστε μια δεύτερη γνώμη; Επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε μαζί την λύση στο πρόβλημα που σας απασχολεί.

Pin It on Pinterest

Share This