Επιλογή Σελίδας
Αντιμετώπιση Καλοήθους Υπερπλασίας Προστάτη
Βρίσκεστε εδώ: Patient Articles > Επεμβάσεις > Επεμβάσεις Προστάτη > Αντιμετώπιση Καλοήθους Υπερπλασίας Προστάτη

Η διουρηθρική προστατεκτομή (TUR-P) επιλέγεται ως χειρουργική μέθοδος θεραπείας στο 95% των επεμβάσεων.

Η ανοιχτή προστατεκτομή προτείνεται από τον ιατρό πλέον μόνο στις περιπτώσεις που το προστατικό αδένωμα είναι τόσο μεγάλο που είναι δύσκολο να αφαιρεθεί ενδοσκοπικά.

Η διουρηθρική προστατεκτομή (TUR-P) είναι μια ενδοσκοπική χειρουργική πράξη με εξαιρετικά αποτελέσματα ανάλογα του ανοιχτού, κλασικού χειρουργείου, αλλά με πολλά περισσότερα πλεονεκτήματα.

Οι ενδοσκοπικές επεμβάσεις μέσω της ουρήθρας είναι λιγότερο τραυματικές και με σημαντικά χαμηλότερα ποσοστά επιπλοκών και παρενεργειών.

Η τεχνική TURis

Η διουρηθρική εκτομή σε φυσιολογικό ορό και η εξάχνωση σε πλάσμα (TransUrethal Resection in saline TURis) είναι μια σύγχρονη χειρουργική τεχνική για την θεραπεία της Καλοήθους Υπερπλασίας του Προστάτη. Πρόκειται επίσης για ενδοσκοπική επέμβαση μέσω ουρήθρας, αλλά η αφαίρεση του προστάτη γίνεται με την τεχνολογία πλάσμα. Ο προστάτης αφαιρείται σε μορφή μικρών ξυσμάτων με την βοήθεια μιας ηλεκτρικής αγκύλης που λειτουργεί με διπολικό ρεύμα και η όλη επέμβαση διενεργείται υπό συνεχή ροή φυσιολογικού ορού.

Σε αντίθεση με την πλάσμα τεχνολογία, η συμβατική διουρηθρική εκτομή γίνεται χρησιμοποιώντας μια ηλεκτρική αγκύλη με μονοπολικό ρεύμα και σε περιβάλλον υποτονικού διαλύματος νερού για να εξασφαλίζει την αγωγιμότητα του ρεύματος.

Με την πλάσμα-εξάχνωση (TURis) του προστάτη μειώνεται η πιθανότητα αιμορραγιών και ο χειρουργικός χρόνος, γίνεται στο πρώτο 24ωρο η αφαίρεση του καθετήρα, ο ασθενής αναρρώνει πολύ ταχύτερα και επιστρέφει στις συνήθεις δραστηριότητές του χωρίς πρόβλημα.

Η μέθοδος ενδείκνυται και σε ασθενείς με πολύ μεγάλα αδενώματα. Μπορεί να εφαρμοστεί και σε ασθενείς με βηματοδότη ή σε ασθενείς που κάνουν χρήση αντιπηκτικών φαρμάκων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Tese/Micro Tese

Tese/Micro Tese

Μέθοδος Tese (Βιοψία Όρχεως). Η άμεση μικροσκοπική παρατήρηση του υγρού παρασκευάσματος (διαδικασία κατά τη βιοψία όρχεως) αποτελεί την πιο ενδεδειγμένη μέθοδο, προκείμενου να διαπιστωθεί η παρουσία σπερματοζωαρίων.

Διαβάστε Περισσότερα

Καυτηριασμός κονδυλωμάτων

Η καταστροφή των κονδυλωμάτων μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους. Συνήθως απαιτείται τοπική αναισθησία (με αναισθητική κρέμα ή διήθηση του δέρματος με τοπικό αναισθητικό). Η μέθοδος της κρυοπηξίας είναι η μόνη που δεν απαιτεί αναισθησία, αλλά υπολείπεται από πλευράς αποτελεσματικότητας.

Φίμωση πέους

Η φίμωση είναι η στένωση της δερματικής πτυχής που βρίσκεται στην άκρη του πέους, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη ή αδύνατη η αποκάλυψη της βαλάνου. Η φίμωση μπορεί να είναι συγγενής ή επίκτητη. Εμφανίζεται με μεγάλη συχνότητα στα παιδιά, αλλά δεν πρέπει να εμπνέει ανησυχία διότι σπάνια τα αίτιά της είναι παθολογικά.

Κιρσοκήλη

Η κιρσοκήλη οφείλεται σε ανεπάρκεια των βαλβίδων, που υπάρχουν μέσα στις φλέβες και κανονικά επιτρέπουν τη ροή του αίματος μόνο από την περιφέρεια προς το κέντρο, ενώ όταν ανεπαρκούν, το αίμα μπορεί να παλινδρομεί από τις μεγαλύτερες προς τις μικρότερες φλέβες, πράγμα που έχει ως συνέπεια την κιρσοειδή διεύρυνση.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Αντιμετωπίζετε κάποιο ουρολογικό πρόβλημα; Χρειάζεστε μια δεύτερη γνώμη; Επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε μαζί την λύση στο πρόβλημα που σας απασχολεί.

Pin It on Pinterest

Share This