Επιλογή Σελίδας
Αφαίρεση Θηλωμάτων Κύστης
Βρίσκεστε εδώ: Patient Articles > Επεμβάσεις > Επεμβάσεις Ουροδόχου Κύστης > Αφαίρεση Θηλωμάτων Κύστης

Τα θηλώματα είναι κακοήθεις όγκοι της ουροδόχου κύστης τα οποία αφαιρούνται και σταδιοποιούνται το συντομότερο μετά τη διάγνωσή τους.

Είναι δύο κατηγοριών, τα θηλώματα χαμηλής επιθετικότητας ή Low Grade και τα θηλώματα υψηλής επιθετικότητας ή High Grade.

Η αφαίρεσή τους γίνεται διουρηθρικά με τη χρήση ρεζεκτοσκοπίου και συνήθως απαιτείται νοσηλεία 1 ημέρας.

Ανάλογα με την τελική ιστολογική εξέταση αποφασίζεται από τον ουρολόγο αν θα υπάρξει συνέχεια της θεραπείας με ενδοκυστικές εγχύσεις ή ολική κυστεκτομή, ή αν απλά θα παρακολουθείται ο ασθενής με κυστεοσκοπήσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ουρολοίμωξη

Ουρολοίμωξη

Μια απο τις συχνότερες παθήσεις του ουροποποιητικού είναι η ουρολοίμωξη. Πρόκειται για λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος και μπορεί να εκδηλωθεί ανα πάσα στιγμή σε οποιοδήποτε τμήμα του.

Διαβάστε Περισσότερα

Ολική Κυστεκτομή με Δημιουργία Νεοκύστης

Εφόσον οι εξετάσεις επιβεβαιώσουν την ύπαρξη όγκου (ή θηλώματος) της ουροδόχου κύστης, απαιτείται διουρηθρική εκτομή του όγκου (TUR-T). Αν η ιστολογική εξέταση δείξει διηθητικό καρκίνωμα υψηλού βαθμού κακοήθειας, συνιστάται η ολική κυστεκτομή.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Αντιμετωπίζετε κάποιο ουρολογικό πρόβλημα; Χρειάζεστε μια δεύτερη γνώμη; Επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε μαζί την λύση στο πρόβλημα που σας απασχολεί.

Pin It on Pinterest

Share This