Επιλογή Σελίδας
Καρκίνος έξω γεννητικών οργάνων
Βρίσκεστε εδώ: Patient Articles > Ουρολογικές παθήσεις > Ογκολογικές Παθήσεις > Καρκίνος έξω γεννητικών οργάνων

ΒΟΥΒΩΝΙΚΗ ΛΕΜΦΑΔΕΝΕΚΤΟΜΗ

Ο καρκίνος των έξω γεννητικών οργάνων που είναι κατ΄ εξοχήν καρκίνος του πέους προσβάλλει κυρίως άνδρες άνω των 60 ετών, αλλά εμφανίζεται και σε νεότερες ηλικίες και είναι κυρίως πρόβλημα χρόνιας φλεγμονής (φίμωση, HPV).

Θεραπεία

Ο καρκίνος του πέους θεραπεύεται σε πρώιμα στάδια. Οι περισσότεροι όμως ασθενείς προσέρχονται στον ουρολόγο με μεγάλη καθυστέρηση. Για την αντιμετώπιση τοπικά προχωρημένου καρκίνου του πέους, η ριζική πεεκτομή με βουβωνική λεμφαδενεκτομή, αποτελεί τη μοναδική θεραπευτική επιλογή με στόχο την ίαση.

Οι όγκοι των έξω γεννητικών οργάνων στην πλειοψηφία τους είναι ανθεκτικοί σε θεραπείες β΄ γραμμής όπως η χημειοθεραπεία και η ακτινοβολία. Επίσης, η υψηλή νοσηρότητα μιας ανοιχτής επέμβασης σε συνδυασμό με τη μεγάλη ταλαιπωρία του ασθενούς, την αύξηση του χρόνου νοσηλείας και του κόστους, συνιστούν τους λόγους που διεθνώς πραγματοποιούνται σημαντικά λιγότερες επεμβάσεις από τις πραγματικά απαιτούμενες.
Είναι πολύ συχνό το φαινόμενο λόγω των επιπλοκών που ταλαιπωρούν τον ασθενή, τον ιατρό και το νοσοκομείο, να συνιστάται «παρακολούθηση» η οποία μπορεί να οδηγήσει σε κατάληξη, αντί της προτεινόμενης από τους ιατρούς πρωτοποριακής θεραπείας.

Επέμβαση

Η επέμβαση ρομποτικής βουβωνικής λεμφαδενεκτομής προσφέρει άριστο αποτέλεσμα για τη διάσωση ασθενών με τοπικά προχωρημένο καρκίνο. Επίσης, με τη ρομποτική τεχνική αποφεύγονται επιπλοκές στην περιοχή των βουβώνων, όπως η νέκρωση του δέρματος και η διάσπαση του τραύματος, ενώ μειώνονται σημαντικά οι επιπλοκές, όπως η λεμφοκήλη.

Προϋπόθεση για τη διενέργεια της χειρουργικής πράξης αποτελεί α) η ύπαρξη συστήματος Ρομποτικής Χειρουργικής (DA VIΝCI), καθώς και β) η διαπιστευμένη εμπειρία των ουρολόγων στη ρομποτική χειρουργική.

Η επεμβαση ρομποτικής βουβωνικης λεμφαδενεκτομης διενεργήθηκε για πρωτη φορά στην Ευρώπη από την ομάδα των ιατρών Μπέκου και Ανδρέου. Η περιγραφη της τεχνικής εγινε επίσημα με παρουσίαση video από τον κ. Ανδρέου στο Γαλλικό Συνέδριο Ουρολογίας το Νοέβριο του 2014 όπου και έλαβε το 1ο βραβείο παρουσίασης video του συνεδρίου. Ακολούθησε αρθρο στο επισημο περιοδικό της Γαλλικής Ουρολογικής Εταιρείας για τις λεπτομέρειες της τεχνικής το οποίο και παραθέτουμε προς ενημέρωση ασθενών και συναδέλφων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ριζική Προστατεκτομή

Ριζική Προστατεκτομή

Η ριζική προστατεκτομή αποτελεί θεραπεία εκλογής για την αντιμετώπιση του εντοπισμένου καρκίνου του προστάτη. Η εφαρμογή του συστήματος ρομποτικής χειρουργικής DA VINCI για τη ριζική προστατεκτομή έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα για την ίαση ασθενών που πάσχουν από εντοπισμένο καρκίνο του προστάτη, έναντι της ανοικτής επέμβασης αλλά και της λαπαροσκοπικής.

Διαβάστε Περισσότερα

Καρκίνος Προστάτη

Ο καρκίνος του προστάτη είναι η συχνότερη μορφή καρκίνου στους άνδρες, μετά τον καρκίνο του πνεύμονα. Εάν ανιχνευθεί σε αρχικά στάδια, στις περισσότερες περιπτώσεις επιτυγχάνεται πλήρης ίαση. Όμως στα αρχικά στάδια δεν δίνει συμπτώματα και η νόσος εξελίσσεται αργά.

Ριζική Προστατεκτομή

Η ριζική προστατεκτομή αποτελεί θεραπεία εκλογής για την αντιμετώπιση του εντοπισμένου καρκίνου του προστάτη. Η εφαρμογή του συστήματος ρομποτικής χειρουργικής DA VINCI για τη ριζική προστατεκτομή έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα για την ίαση ασθενών που πάσχουν από εντοπισμένο καρκίνο του προστάτη, έναντι της ανοικτής επέμβασης αλλά και της λαπαροσκοπικής.

Robotic Hifu Focal One. Εστιακή Θεραπεια για τον Καρκινο του Προστατη

Ένα νέο και πρωτοποριακό εργαλείο που έρχεται να προστεθεί στην ασφαλή διάγνωση του εντοπισμού του καρκίνου του προστάτη. Συνδυάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις της απεικόνισης και των θεραπευτικών τεχνολογιών, το Focal One μάς προσφέρει την απάντηση στις απαιτήσεις μας για την ιδανική εντοπισμένη θεραπεία.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Αντιμετωπίζετε κάποιο ουρολογικό πρόβλημα; Χρειάζεστε μια δεύτερη γνώμη; Επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε μαζί την λύση στο πρόβλημα που σας απασχολεί.

Pin It on Pinterest

Share This