Επιλογή Σελίδας
Καρκίνος Όρχεων
Βρίσκεστε εδώ: Patient Articles > Ουρολογικές παθήσεις > Ογκολογικές Παθήσεις > Καρκίνος Όρχεων

Για τον καρκίνο του όρχεως απαιτείται μια ειδική αναφορά, διότι:

Ενώ αποτελεί έναν σπάνιο καρκίνο του ουροποιητικού συστήματος, προσβάλλει κυρίως νέους άνδρες (20-40 ετών), οι οποίοι «αμελούν» να προσέλθουν στον ουρολόγο και, ενώ μπορούν εάν τον αντιμετωπίσουν εγκαίρως να έχουν πλήρη ίαση, θέτουν τον εαυτό τους σε απόλυτο κίνδυνο.

Στον καρκίνο του όρχεως η μοναδική «προδιάθεση» που έχει διαπιστωθεί είναι η ύπαρξη κρυψορχίας (3-15 φορές αυξημένη πιθανότητα) και γι΄ αυτό απαιτείται πιο συστηματικός έλεγχος των ανδρών αυτής της κατηγορίας.

Συμπτώματα

Ο καρκίνος του όρχεως εμφανίζεται με σκλήρυνση ή διόγκωσή του όρχι, που διαπιστώνεται με ψηλάφηση, ενώ δεν πονά, όπως μετά από έναν ερεθισμό. Συνιστάται άμεση επίσκεψη στον ουρολόγο, διότι μπορεί να είναι κάποια καλοήθης πάθηση, αλλά θα πρέπει να αποκλειστεί το ταχύτερο ο καρκίνος.

Διαγνωστικά συνιστώνται εργαστηριακές εξετάσεις για τη μέτρηση ορμονών και υπερηχογράφημα οσχέου.

Αντιμετώπιση

Η αντιμετώπισή του είναι χειρουργική και περιλαμβάνει την ριζική ορχεκτομή με υψηλή απολίνωση του σπερματικού τόνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μερική Νεφρεκτομή

Μερική Νεφρεκτομή

Σήμερα γνωρίζουμε ότι είναι τεχνικά εφικτό και ογκολογικά ασφαλές να αφαιρέσουμε μόνο το τμήμα του νεφρού που περιέχει τον όγκο. Η επέμβαση ονομάζεται μερική νεφρεκτομή. Η επέμβαση αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί με ανοιχτή προσπέλαση, λαπαροσκοπικά ή υποβοηθούμενη με το ρομποτ.

Διαβάστε Περισσότερα

Καρκίνος Προστάτη

Ο καρκίνος του προστάτη είναι η συχνότερη μορφή καρκίνου στους άνδρες, μετά τον καρκίνο του πνεύμονα. Εάν ανιχνευθεί σε αρχικά στάδια, στις περισσότερες περιπτώσεις επιτυγχάνεται πλήρης ίαση. Όμως στα αρχικά στάδια δεν δίνει συμπτώματα και η νόσος εξελίσσεται αργά.

Καρκίνος Επινεφριδίων

Η ύπαρξη όγκου στα επινεφρίδια διαπιστώνεται μετά από απεικονιστικό ή εργαστηριακό έλεγχο, ο οποίος με τη σειρά του διενεργείται όταν στον ασθενή εμφανίζονται οι επιπτώσεις από τη μη παραγωγή των ορμονών για τις οποίες προσφεύγει στον ιατρό. Η λαπαροσκοπική/ρομποτική επινεφριδεκτομή αποτελεί θεραπεία πρώτης εκλογής.

Βουβωνική Λεμφαδενεκτομή

Η επέμβαση ρομποτικής βουβωνικής λεμφαδενεκτομής προσφέρει άριστο αποτέλεσμα για τη διάσωση ασθενών με τοπικά προχωρημένο καρκίνο.Επίσης, με τη ρομποτική τεχνική αποφεύγονται επιπλοκές στην περιοχή των βουβώνων,όπως η νέκρωση του δέρματος & η διάσπαση του τραύματος,ενώ μειώνονται σημαντικά οι επιπλοκές,όπως η λεμφοκήλη.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Αντιμετωπίζετε κάποιο ουρολογικό πρόβλημα; Χρειάζεστε μια δεύτερη γνώμη; Επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε μαζί την λύση στο πρόβλημα που σας απασχολεί.

Pin It on Pinterest

Share This