Επιλογή Σελίδας
Πυελονεφρίτιδα
Βρίσκεστε εδώ: Patient Articles > Ουρολογικές παθήσεις > Παθήσεις ουροποιητικού > Πυελονεφρίτιδα

Προκαλείται κατ΄ εξοχήν από την είσοδο μικροβίου δια μέσου της ουρήθρας και της ουροδόχου κύστης στο νεφρό. Προκαλεί φλεγμονή του νεφρού οξεία ή χρόνια.

Συμπτώματα της πυελονεφρίτιδας

Η κλασσική συμπτωματολογία της οξείας φλεγμονής είναι η αιφνίδια εμφάνιση υψηλού πυρετού και έντονου ρίγους.

Αντιμετώπιση της πυελονεφρίτιδας

Συνιστάται άμεση επίσκεψη στον ουρολόγο για την ενδοφλέβια χορήγηση θεραπείας με αντιβίωση, ώστε να εκλείψει ο κίνδυνος υποτροπής της οξείας πυελονεφρίτιδας σε χρόνια.

Επίσης, ο ουρολόγος θα πρέπει να διερευνήσει το ενδεχόμενο η οξεία πυελονεφρίτιδα να οφείλεται σε απόφραξη του ουροποιητικού ή στην ύπαρξη αποστήματος για τα οποία απαιτείται άμεση χειρουργική αντιμετώπιση.

Η χρόνια πυελονεφρίτιδα προκαλεί συρρίκνωση και ατροφία των νεφρών και συνοδεύεται από ουλές του νεφρικού παρεγχύματος, ενώ εάν δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να προκαλέσει νεφρική ανεπάρκεια μη αναστρέψιμη.

Για τη χρόνια πυελονεφρίτιδα ενοχοποιούνται κυρίως οι υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις με κυστεοουρητηρική παλινδρόμηση. Απαιτείται θεραπεία, η οποία εάν καθυστερήσει μπορεί να οδηγήσει σε χειρουργική αφαίρεση του νεφρού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εξωσωματική Λιθοτριψία

Εξωσωματική Λιθοτριψία

Η χρήση του εξωσωματικού λιθοτρίπτη, ο οποίος χρησιμοποιεί ωστικά κύματα για την θραύση των λίθων χωρίς χειρουργική επέμβαση, έχει αλλάξει την μοίρα της πλειοψηφίας των πασχόντων. Όταν οι πέτρες έχουν ασβεστούχο περιεχόμενο και είναι ορατές στην απλή ακτινογραφία, τότε είναι μέθοδος επιλογής η εξωσωματική λιθοτριψία.

Διαβάστε Περισσότερα

Καρκίνος Νεφρών

Ο καρκίνος του νεφρού αντιστοιχεί περίπου στο 2% όλων των νέων περιστατικών καρκίνου και παρατηρείται μια σταθερή αύξηση του ποσοστού εμφάνισης (της επίπτωσης) παγκοσμίως τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Είναι ελαφρά συχνότερος στους άνδρες και διαγιγνώσκεται συνήθως στην ηλικία μεταξύ 50 και 70 ετών.

Καρκίνος Ουροδόχου Κύστης

Ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης αποτελεί τον συχνότερο καρκίνο του ουροποιητικού συστήματος και εμφανίζεται κυρίως σε ηλικίες άνω των 60 ετών, συχνότερα στους άνδρες από τις γυναίκες.

Λιθίαση Ουροποιητικού

Οι λίθοι του ουροποιητικού αποτελούν την πιο συχνή -και την πλέον επώδυνη- πάθηση του ουροποιητικού. Αφορούν περίπου το 10% του πληθυσμού με ποσοστά συνεχώς αυξανόμενα. Εκατοντάδες άνθρωποι, κάθε χρόνο, διαγιγνώσκονται πάσχοντες από λιθίαση.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Αντιμετωπίζετε κάποιο ουρολογικό πρόβλημα; Χρειάζεστε μια δεύτερη γνώμη; Επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε μαζί την λύση στο πρόβλημα που σας απασχολεί.

Pin It on Pinterest

Share This