Ουρολοίμωξη

Μια απο τις συχνότερες παθήσεις του ουροποποιητικού είναι η ουρολοίμωξη. Πρόκειται για λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος και μπορεί να εκδηλωθεί ανα πάσα στιγμή σε οποιοδήποτε τμήμα του.

Συμπτώματα της ουρολοίμωξης

Σε μεγαλύτερη συχνότητα αντιμετωπίζουμε ουρολοιμώξεις κυρίως στο κατώτερο ουροποιητικό (στην ουροδόχο κύστη ή στην ουρήθρα), όπου συνοδεύονται απο ενοχλήσεις στην ουρήθρα, αύξηση της συχνότητας των επισκέψεων στην τουαλέτα, αίσθημα πίεσης στην κοιλιακή χώρα, πόνο κατά την ούρηση και συχνά αιματουρία.

Παρόλα αυτά δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που η λοίμωξη προσβάλλει το ανώτερο ουροποιητικό (νεφροί και ουρητήρες), όπου τα συμπτώματα γίνονται πιο έντονα και επώδυνα και συχνά περιλαμβάνουν υψηλό πυρετό, ναυτία, τάση προς έμετο και έντονο πόνο στην πλάτη.

Αντιμετώπιση της ουρολοίμωξης

Η αντιμετώπιση είναι αποκλειστικά συντηρητική με λήψη φαρμακευτικής αγωγής και συστήνεται στους ασθενείς η μεγάλη κατανάλωση νερού η οποία επιταχύνει την διαδικασία της ίασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καλοήθης Υπερπλασία Προστάτη (ΚΥΠ)

Καλοήθης Υπερπλασία Προστάτη (ΚΥΠ)

Η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη, δηλαδή η μεγέθυνση του προστατικού ιστού, απασχολεί έναν στους δύο άνδρες από την ηλικία των 50 ετών, και πάνω από το 80% των ανδρών άνω των 65 χρόνων. Ο προστάτης είναι ένας αδένας που βρίσκεται στη βάση της ουροδόχου κύστης και περιβάλλει το αρχικό τμήμα της ουρήθρας.

Διαβάστε Περισσότερα

Υδρονέφρωση

Στένωση πυελοουρητηρικής συμβολής (υδρονέφρωση) αποτελεί η μερική απόφραξη του σημείου όπου ο ουρητήρας συνδέεται με την νεφρική πύελο. Προκαλεί στασιμότητα των ούρων μέσα στο ουροποιητικό σύστημα για μεγάλο χρονικό διάστημα και πρέπει να αντιμετωπιστεί διότι μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές.

Καρκίνος Ουροδόχου Κύστης

Ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης αποτελεί τον συχνότερο καρκίνο του ουροποιητικού συστήματος και εμφανίζεται κυρίως σε ηλικίες άνω των 60 ετών, συχνότερα στους άνδρες από τις γυναίκες.

Λιθίαση Ουροποιητικού

Οι λίθοι του ουροποιητικού αποτελούν την πιο συχνή -και την πλέον επώδυνη- πάθηση του ουροποιητικού. Αφορούν περίπου το 10% του πληθυσμού με ποσοστά συνεχώς αυξανόμενα. Εκατοντάδες άνθρωποι, κάθε χρόνο, διαγιγνώσκονται πάσχοντες από λιθίαση.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Αντιμετωπίζετε κάποιο ουρολογικό πρόβλημα; Χρειάζεστε μια δεύτερη γνώμη; Επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε μαζί την λύση στο πρόβλημα που σας απασχολεί.

Pin It on Pinterest

Share This