Επιλογή Σελίδας
Νόσος La Peyronie

Η ινώδης σκλήρυνση πέους ή επονομαζόμενη νόσος του Peyronie.

Συμπτώματα

Η νόσος εμφανίζεται με την κάμψη, πόνο και ψηλάφηση σκληριών στο σώμα του πέους. Όταν η κάμψη είναι έντονη, μπορεί να καθιστά ανέφικτη ακόμη και τη σεξουαλική επαφή. Η παραμόρφωση του πέους οφείλεται στον σχηματισμό μιας ινώδους πλάκας στο πέος, κάτω από το δέρμα.

Πρόκειται για καλοήθη νόσο, δεν σχετίζεται με λοιμώξεις και είναι άγνωστης αιτιολογίας. Εκδηλώνεται συνήθως μετά την ηλικία των 45 χρόνων και με συνεχώς αυξανόμενη συχνότητα, χωρίς όμως να αποκλείονται και οι νεαρότερες ηλικίες.

Αντιμετώπιση

Η αντιμετώπιση της νόσου είναι απαραίτητη όταν η κάμψη του πέους είναι τέτοια που εμποδίζει την είσοδο στον κόλπο κατά τη σεξουαλική επαφή ή όταν η στύση συνοδεύεται από πόνο. Η θεραπεία μπορεί να είναι φαρμακευτική ή χειρουργική.

Η χειρουργική αντιμετώπιση ενδείκνυται μόνον όταν η νόσος είναι μέτριας ή βαριάς μορφής. Συνήθως εφαρμόζεται όταν η παραμόρφωση του πέους είναι τέτοια που προκαλεί δυσκολία στην σεξουαλική επαφή. Βασική αρχή πριν τη χειρουργική αντιμετώπιση είναι το να έχει σταθεροποιηθεί η βλάβη. Σε αντίθετη περίπτωση, η νόσος θα υποτροπιάσει καθώς η ίνωση εξελίσσεται και μεγαλώνει η πλάκα.

Η αποτελεσματική αντιμετώπιση της νόσου του Peyronie έχει σαν στόχο την αποκατάσταση της λειτουργικότητας του πέους δια μέσου διόρθωσης της κάμψης και θεραπείας της στυτικής δυσλειτουργίας. Παρά την ύπαρξη πολλών θεραπευτικών δυνατοτήτων, λίγες έχουν δοκιμαστεί σε τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες με placebo μελέτες.

Συνδυασμός θεραπειών είναι πιθανό να δώσει καλύτερα αποτελέσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κιρσοκήλη

Κιρσοκήλη

Η κιρσοκήλη οφείλεται σε ανεπάρκεια των βαλβίδων, που υπάρχουν μέσα στις φλέβες και κανονικά επιτρέπουν τη ροή του αίματος μόνο από την περιφέρεια προς το κέντρο, ενώ όταν ανεπαρκούν, το αίμα μπορεί να παλινδρομεί από τις μεγαλύτερες προς τις μικρότερες φλέβες, πράγμα που έχει ως συνέπεια την κιρσοειδή διεύρυνση.

Διαβάστε Περισσότερα

Πεϊκή Πρόθεση

Η πεϊκή πρόθεση αποτελεί την «τελική λύση» στο πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας. Σε ασθενείς που αποτυγχάνουν να ανταποκριθούν σε όλους τους τύπους φαρμακευτικής αγωγής – δισκία από το στόμα ή ενέσιμους παράγοντες – ο ειδικός Ανδρολόγος προτείνει την τοποθέτηση μιας πεϊκής πρόθεσης.

Επεμβάσεις Ευθειασμού Πέους

Οι ασθενείς που δεν ανταποκρίνονται στη φαρμακευτική θεραπεία για τη νόσο του Peyronie και η κάμψη του πέους τους παραμένει σταθερή για τουλάχιστον 12 μήνες είναι καλοί υποψήφιοι για χειρουργικό ευθειασμό του πέους.

Tese/Micro Tese

Μέθοδος Tese (Βιοψία Όρχεως). Η άμεση μικροσκοπική παρατήρηση του υγρού παρασκευάσματος (διαδικασία κατά τη βιοψία όρχεως) αποτελεί την πιο ενδεδειγμένη μέθοδο, προκείμενου να διαπιστωθεί η παρουσία σπερματοζωαρίων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Αντιμετωπίζετε κάποιο ουρολογικό πρόβλημα; Χρειάζεστε μια δεύτερη γνώμη; Επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε μαζί την λύση στο πρόβλημα που σας απασχολεί.

Pin It on Pinterest

Share This