ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΙΑΤΡΟΥ

Βρίσκεστε εδώ: Μέλος > Ουρολόγοι > Δρ. Χρήστος Λεβέντης

Δρ. Χρήστος Λεβέντης

Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος

Γενικές Πληροφορίες

Ο χειρουργός ουρολόγος Δρ. Χρήστος Λεβέντης αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Μάνδρας και κατόπιν εισήχθη στο Πανεπιστήμιο «ΑΛ.Ι. ΚΟΥΖΑ» ΙΑΣΙΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ. Τον Ιούνιο 2002 διαγωνίζεται επιτυχώς στις συμπληρωματικές εξετάσεις στα μαθήματα ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ-ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ και αναγνωρίζει τον Τίτλο Σπουδών του ως ισότιμο και αντίστοιχο προς τα χορηγούμενα πτυχία από τα Τμήματα Ιατρικής των Σχολών Επιστημών Υγείας των Ελληνικών Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Από το 2009 κατέχει τον τίτλο της Ιατρικής Ειδικότητας Ουρολογίας. Εργάζεται στην Ορεστιάδα, όπου διατηρεί το ιατρείο του και είναι έγγαμος με την Μπέη Γεωργία, νοσηλεύτρια ΤΕ στο αναισθησιολογικό τμήμα του Γ. Ν. Διδυμοτείχου.

Εκπαίδευση και ακαδημαϊκές σπουδές

Έλαβε την βασική του εκπαίδευση στη Μάνδρα, απ΄ όπου και αποφοίτησε από το 1ο Γενικό Λύκειο Μάνδρας το 1991. Εισήχθη στο Πανεπιστήμιο «ΑΛ.Ι. ΚΟΥΖΑ» ΙΑΣΙΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ την 01-10-1991 για την παρακολούθηση της προπαρασκευαστικής σειράς μαθημάτων για την εκμάθηση της Ρουμάνικης γλώσσας και αφομοίωση της ορολογίας της ειδικότητας. Στις 25-06-1992 προβιβάζεται με γενικό βαθμό 9,70 και το δικαίωμα εγγραφής στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής και Φαρμακευτικής «Gr.T.Popa» του Ιασίου. Αποφοίτησε τον Οκτώβριο 1998 με μέσο όρο εξετάσεων του πτυχίου 9,55. Τον Ιούνιο 2002 διαγωνίζεται επιτυχώς στις συμπληρωματικές εξετάσεις στα μαθήματα ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ-ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ και αναγνωρίζει τον Τίτλο Σπουδών του ως ισότιμο και αντίστοιχο προς τα χορηγούμενα πτυχία από τα Τμήματα Ιατρικής των Σχολών Επιστημών Υγείας των Ελληνικών Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων σύμφωνα με τα οριζόμενα από το Ν. 741/77, το άρθρο 78 του Ν. 1566/85 και το άρθρο 7 παρ. 13 του Ν. 2158/93. Με την αριθ. Υ10γ/οικ.83968/29-8-02 απόφαση του Υπουργείου Υγείας Πρόνοιας, προσελήφθη στο Κ.Υ Δικαίων για το Περ.Ιατρ.Κυπρίνου-Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου. Έφερε την ιδιότητα του Αγροτικού Ιατρού από 09-12-2002 έως 08-12-2003. Πραγματοποίησε την τρίμηνη εκπαίδευση μου στο Γ. Ν. Διδυμοτείχου από 09-09-2002 έως 08-12-2002. Από τις 09-12-2003 μέχρι και 08-09-2004 με την αριθ. Υ10δ/103028/6-10-03 πραγματοποίησε στο Γ. Ν. Διδ/χου την 9μηνη υποχρεωτική άσκηση στη Γενική Χειρουργική. Από τις 13-10-2004 τοποθετήθηκε στο Γ. Ν. Καβάλας στην Ουρολογική κλινική προκειμένου να πραγματοποιήσει τα 2,5 έτη Ουρολογίας στο οποίο και παρέμεινε 16 μήνες. Στις 14/02/2006 τοποθετήθηκε στο Γ . Ν. Θριάσιο στην Ουρολογική κλινική όπου εκπαιδεύτηκε στο Ανδρολογικό Ιατρείο με αντικείμενο την ανδρική υπογονιμότητα και Στυτική Δυσλειτουργία, στο ειδικό Ιατρείο Ακράτειας και Ουροδυναμικού Ελέγχου καθώς και στο ειδικό ιατρείο προστάτου όπου εκπαιδεύτηκε στο διορθικό υπερηχογράφημα και στην κατευθυνόμενη δια υπερήχων διορθική βιοψία προστάτου όπως επίσης και στο υπερηχογράφημα όλου του ουροποιητικού με την ΥΙΟδ/5896/06.02.06 για την συνέχιση της εκπαίδευσης του στη απόκτηση ειδικότητας Ουρολογίας. Στο τελευταίο έτος της ειδικότητάς του και στα πλαίσια της εκπαίδευσής του παρακολούθησε και συμμετείχε σε χειρουργικές επεμβάσεις στην Β’ Πανεπιστημιακή κλινική Αθηνών (Σισμανόγλειο Νοσοκομείο) όπου και αποφοίτησε με Καθηγητή Ουρολογίας Κο Χ. ΔΕΛΗΒΕΛΙΩΤΗ. Από τις 12/01/2009 κατέχει τον τίτλο της Ιατρικής Ειδικότητας Ουρολογίας με αριθ. Απόφασης οικ. 195/12.01.09.

Επαγγελματική εμπειρία

Από 09-01-2003 και για όλη τη διάρκεια της υπαίθρου, είχε πλήρη απόσπαση στη Χειρουργική κλινική του Γεν. Ν. Διδυμοτείχου. Στην κλινική διενεργείται η τεχνική της Υπέρθερμης Ενδοπεριτοναϊκής Χημειοθεραπείας για την περιτοναϊκή καρκινωμάτωση και σαρκωμάτωση. Η κλινική είχε δυναμικότητα 33 κλινών, καθώς και τμήμα Χειρουργικής Μ.Ε.Θ με δυναμικότητα 4 ή 5 κλινών με εξοπλισμό πλήρους υποστήριξης ζωής. Πραγματοποίησε ενεργές εφημερίες σαν α΄ και β΄ εφημερεύων, τόσο σαν αγροτικός όσο και σαν ειδικευόμενος, στην Χειρουργική κλινική, στη Χειρουργική Μ.Ε.Θ, στα Τ.Ε.Π της Χειρουργικής, καθώς και είχε καθημερινή παρουσία στις δραστηριότητες της κλινικής, έλαβε μέρος σε χειρουργικές επεμβάσεις, είτε σαν χειρουργός, είτε σαν 1ος ή 2ος βοηθός, καθώς και πραγματοποιούσε εξετάσεις και αλλαγές στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία της κλινικής.(Διευθυντής Κλινικής: Κος Α.Α. ΤΕΝΤΕΣ). Στην Ουρολογική κλινική του Γ. Ν. Καβάλας πραγματοποίησε ενεργές εφημερίες σαν α΄ και β΄ εφημερεύων, στα Τ.Ε.Π της Ουρολογικής, έλαβε μέρος σε χειρουργικές επεμβάσεις, είτε σαν χειρουργός, είτε σαν 1ος ή 2ος βοηθός, καθώς επίσης και στο πρόγραμμα εξωτερικών ιατρειών. Πραγματοποίησε επίσης και ενεργείς εφημερίες στη Μ.Ε.Θ του Γ. Ν. Καβάλας με Διευθυντή τον κ. Τσοκανταρίδη Χρήστο, και συμμετείχε στο πρόγραμμα Διακομιδών Διασωληνωμένων Ασθενών. Στην Ουρολογική κλινική του Γ. Ν. Θριάσιο πραγματοποίησε ενεργές εφημερίες σαν α΄ και β΄ εφημερεύων, στα Τ.Ε.Π της Ουρολογικής, και είχε καθημερινή παρουσία στις δραστηριότητες της κλινικής, έλαβε μέρος σε χειρουργικές επεμβάσεις, είτε σαν χειρουργός, είτε σαν 1ος ή 2ος βοηθός, καθώς επίσης και στο πρόγραμμα εξωτερικών ιατρειών. Στο τελευταίο έτος της ειδικότητάς του παρακολούθησε και συμμετείχε σε χειρουργικές επεμβάσεις στην Β’ Πανεπιστημιακή κλινική Αθηνών (Σισμανόγλειο Νοσοκομείο) με Καθηγητή Ουρολογίας κ. Χ. ΔΕΛΗΒΕΛΙΩΤΗ. Από τις 24/02/2009 διατηρεί Ουρολογικό Ανδρολογικό Ιατρείο με αίθουσα μικροεπεμβάσεων στην Ορεστιάδα του Νομού Έβρου. Επίσης, χειρουργεί ιδιωτικά στην ιδιωτική κλινική ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗ στην Θεσσαλονίκη, καθώς επίσης και παλαιότερα στο Ιατρικό Κέντρο Θράκης επί λειτουργίας του.

Μέλος Εταιριών-Οργανώσεων

  • Τακτικό μέλος της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας (ΕΟΕ) .
  • Μέλος της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρίας (ΕΑU).
  • Μέλος του Ινστιτούτου Μελέτης και Ουρολογικών Παθήσεων (ΙΜΟΠ) που λειτουργεί με τη συμμετοχή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σκοπό έχει την προαγωγή της υγείας του ουροποιητικού και γεννητικού συστήματος μέσα από την ενημέρωση, πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και τεκμηριωμένη αποκατάσταση των ουρολογικών παθήσεων.
  • Μέλος του τμήματος Ανδρολογίας – Υπογονιμότητας (ΑΝ.ΥΠΟ)
  • Μέλος Endourological Society Μέλος Ελληνικής Ανδρολογικής Εταιρίας (ΕΑΕ)
  • Μέλος του τμήματος Ουροδυναμικής Νευροουρολογίας και Γυναικολογικής Ουρολογίας (Ο.ΝΟ.Γ.Ο)
  • Μέλος του τμήματος Ουρογεννητικής Ογκολογίας.
  • Πρόεδρος Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Β.Έβρου

Επιστημονικό-Ερευνητικό Έργο

Σαν ειδικευόμενος στην Χειρουργική κλινική του Γεν. Νοσοκ. Διδ/χου συμμετείχε ενεργά, και ήταν υπεύθυνος αρχείου στο πειραματικό πρωτόκολλο, με θέμα «Μελέτη της σωματοστατίνης – οκτρεοτίδης στην οξεία παγκρεατίτιδα» που διενεργείτω στη κλινική.

Εισηγήσεις – Ομιλίες

  • Ομιλία: “Ελεύθερο βήμα Λειτουργική Ουρολογία” παρουσίαση περιστατικού (υπογονιμότητα) 7ο Ελληνικό Διαδραστικό Σχολείο Ουρολογίας UroSchool 2014 20-23 ΜΑΡΤΙΟΥ ΠΟΡΤΑΡΙΑ
  • Συντονιστής στην Ανοιχτή Εκδήλωση Υγειονομικής Ενημέρωσης του πληθυσμού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS από τον ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΒΡΟΥ με θέμα “Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσοανεπάρκειας (AIDS): Μάθε και προφυλάξου” 11/12/2016 ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Pin It on Pinterest