ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΙΑΤΡΟΥ

Βρίσκεστε εδώ: Μέλος > Ουρολόγοι > Δρ. Κωνσταντίνος Γκαγκαλίδης
Χειρουργός Ουρολόγος Δρ. Κωνσταντίνος Γκαγκαλίδης

Δρ. Κωνσταντίνος Γκαγκαλίδης

Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος

Γενικές πληροφορίες

Ο Ουρολόγος Κωνσταντίνος Γκαγκαλίδης σπούδασε στο Α.Π.Θ. και ολοκλήρωσε την ειδικότητα του ουρολόγου στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης « Γ.Γεννηματάς ». Είναι υποψήφιος Διδάκτορας της Ιατρικής σχολής του Α.Π.Θ. Από το 2014 ιδιωτεύει στην Ξάνθη και είναι συνεργάτης της ομάδας U4U.

Εκπαίδευση και ακαδημαϊκές σπουδές

Ο κ. Γκαγκαλίδης αποφοίτησε από το 1ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης. Σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ακολούθησε την ειδικότητα της Ουρολογίας στη Θεσσαλονίκη στο Νοσοκομείο Γεννηματάς. Είναι κάτοχος μεταπυχιακόυ τίτλου σπουδών του Δ.Π.Θ στην Κλινική Φαρμακολογία και Θεραπευτική με θέμα πτυχιακής την θεραπευτική προσέγγιση της χρόνιας προστατίτιδας. Παράλληλα εκπονεί τον δευτερο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του ΕΑΠ. Επιστημονικός Συνεργάτης της Α΄Ουρολογικής Κλινικής Α.Π.Θ. Εχει πλήθος δραστηριοτήτων μέσα στα πλαίσια της ειδικότητάς του όπως η παρακολούθηση σεμιναρίων Κλινικής Σεξολογίας. Μετά από γραπτές και προφορικές πανευρωπαϊκές εξετάσεις έλεβε τον τίτλο του Fellow of the European Board of Urology (FEBU). Κατέχει άδεια εκτέλεσης υπερηχογραφημάτων ουρογεννητικού συστήματος από το Υπουργείο Υγείας.

Επαγγελματική εμπειρία

Με το πέρας της ειδικότητάς του επέστρεψε στην Ξάνθη, όπου και ιδιωτεύει από το 2014, οργανώνοντας ένα σύγχρονο ουρολογικό και ανδρολογικό ιατρείο με εξοπλισμό που του επιτρέπει να παρακολουθεί πλήθος ασθενών με ουρολογικά προβλήματα και να εκτελεί μικρές χειρουργικές πράξεις στο ιατρείο (κυστεοσκοπήσεις, περιτομές κτλ).

Βραβεύσεις

Βραβεύτηκε με την καλύτερη εργασία στο 10ο Μακεδονικό Ουρολογικό Συμπόσιο. Μετά από υποτροφία του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων στο πρόγραμμα Urotour 2015 επισκεύτηκε την Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική του Νοσοκομείου Rangueil στην Toulouse, Γαλλία. Το Μάιο 2014 πήρε υποτροφία της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας για την εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής με θέμα «Ανοσοϊστοχημική μελέτη έκφρασης πρωτεϊνών που σχετίζονται με το μονοπάτι της υποξίας των όγκων στον καρκίνο του νεφρού και συσχέτισή τους με κλινικοεργαστηριακούς δείκτες». Επίσης βραβεύτηκε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την προώθηση του Ιατρικού Εθελοντισμού ως μέλος του ΔΣ της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας.Εχει πλήθος εργασιών και ανακοινώσεων μέσα στα πλαίσια της ειδικότητάς του.

Pin It on Pinterest