Επιλογή Σελίδας
ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΥΡΟΛΟΓΙΑ
Βρίσκεστε εδώ: ΤΜΗΜΑΤΑ > ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΥΡΟΛΟΓΙΑ

ΤΜΗΜΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΙΑΣ

Η ουρολογική ογκολογία αποτελεί μια υποειδικότητα της ουρολογίας η οποία απευθύνεται σε ασθενείς με καρκίνο σε κάποιο από τα όργανα του ουροποιητικού και γεννητικού συστήματος.

Η ομάδα των ιατρών Α.Ανδρέου και Αθ. Μπέκου έχει μεγάλη εμπειρία στην αντιμετώπιση ογκολογικών ασθενών που πηγάζει από την πρότερη νοσοκομειακή τους εμπειρία σε ουρολογικές κλινικές με εξειδίκευση στην ογκολογία. Η ομάδα προσεγγίζει κάθε ασθενή με βάση την ιδιαιτερότητα του προβλήματός του και δίνει πάντα θεραπευτικές επιλογές εξατομικευμένες βασισμένες στις τελευταίες εξελίξεις της ουρολογικής ογκολογίας, της παθολογικής ογκολογίας και της ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας. Η συνεργασία με τους καλύτερους ογκολόγους και ακτινοθεραπευτές μέσα από ογκολογικά συμβούλια εξασφαλίζει στους ασθενείς την ενδεδειγμένη θεραπεία για την πάθησή τους.

Περιστατικά που αντιμετωπίζονται:

  • Καρκίνος του προστάτη

Ο καρκίνος του προστάτη είναι ο συχνότερος καρκίνος στους άνδρες, μετά τον καρκίνο του πνεύμονα. Εάν ανιχνευθεί σε αρχικά στάδια, στις περισσότερες περιπτώσεις επιτυγχάνεται πλήρης ίαση. Η παθολογική ψηλάφηση του αδένα και η αυξημένη τιμή του PSA μας υποψιάζουν για την ύπαρξή του.
Η οριστική διάγνωση επιτυγχάνεται με τη διορθική βιοψία του προστάτη.
Η ενδεδειγμένη θεραπεία στον εντοπισμένο καρκίνο του προστάτη είναι η λαπαροσκοπική ή ρομποτική ριζική προστατεκτομή.

Διαβάστε περισσότερα

  • Καρκίνος Ουροδόχου Κύστης

Αποτελεί τον συχνότερο καρκίνο του ουροποιητικού συστήματος και εμφανίζεται κυρίως σε ηλικίες άνω των 60, συχνότερα στους άνδρες από τις γυναίκες.
Εκδηλώνεται με αιματουρία, συχνουρία ή επιτακτικότητα στην ούρηση.
Για τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης, απαιτείται αρχικά διουρηθρική εκτομή του όγκου
Αναλόγως των στοιχείων που θα προκύψουν από τη βιοψία, μπορεί να απαιτείται ολική κυστεκτομή η οποία διενεργείται λαπαροσκοπικά ή ρομποτικά με δημιουργία ή όχι ορθότοπης νεοκύστης.

Διαβάστε περισσότερα

  • Καρκίνος Νεφρών

Ο καρκίνος του νεφρού αντιστοιχεί σε περίπου 2% όλων των νέων περιστατικών καρκίνου
Η τεκμηρίωση της διάγνωσης του καρκίνου του νεφρού είναι ακτινολογική
Ο χρυσός κανόνας για την θεραπεία του καρκίνου του νεφρού είναι η λαπαροσκοπική ή ρομποτική, ριζική ή μερική νεφρεκτομή.

Διαβάστε περισσότερα

  • Καρκίνος νεφρικής πυέλου/ουρητήρων

Ο καρκίνος της νεφρικής πυέλου ή του ουρητήρα αναπτύσσεται στην περιοχή της νεφρικής πυέλου ή στον ουρητήρα που μεταφέρει τα ούρα απο τους νεφρούς στην ουροδόχο κύστη. Συνολικά, ο καρκίνος της νεφρικής πυέλου και του ουρητήρα υπολογίζεται ότι δεν υπερβαίνει το 5% όλων των καρκίνων των νεφρών και των ανώτερης αποχετευτικής μοίρας του ουροποιητικού συστήματος. Προσβάλλει συχνότερα τους άνδρες από ότι τις γυναίκες, και εμφανίζεται πιο συχνά σε ηλικία μεγαλύτερη των 65 ετών.
Η θεραπεία συνίσταται στην αφαίρεση του νεφρού μαζί με ολόκληρο τον ουρητήρα (λαπαροσκοπική ή ρομποτική νεφρο-ουρητηρεκτομή)

Διαβάστε περισσότερα

  • Καρκίνος όρχεων

Αποτελεί έναν σπάνιο καρκίνο του ουροποιητικού συστήματος και προσβάλλει κυρίως νέους άνδρες (20-40 ετών)
Ο καρκίνος του όρχεως εμφανίζεται με σκλήρυνση ή διόγκωσή του όρχι, που διαπιστώνεται με ψηλάφηση, ενώ δεν πονά, όπως μετά από έναν ερεθισμό. Συνιστάται άμεση επίσκεψη στον ουρολόγο
Η χειρουργική αντιμετώπισή του περιλαμβάνει τη ριζική ορχεκτομή με υψηλή απολίνωση του σπερματικού τόνου.

Διαβάστε περισσότερα

  • Καρκίνος των έξω γεννητικών οργάνων – βουβωνική λεμφαδενεκτομή

Ο καρκίνος των έξω γεννητικών οργάνων που είναι κατ΄ εξοχήν καρκίνος του πέους προσβάλλει κυρίως άνδρες άνω των 60 ετών, αλλά εμφανίζεται και σε νεότερες ηλικίες και είναι κυρίως πρόβλημα χρόνιας φλεγμονής (φίμωση, HPV).
Ο καρκίνος του πέους θεραπεύεται σε πρώιμα στάδια. Οι περισσότεροι όμως ασθενείς προσέρχονται στον ουρολόγο με μεγάλη καθυστέρηση. Για την αντιμετώπιση τοπικά προχωρημένου καρκίνου του πέους, η ριζική πεεκτομή με βουβωνική λεμφαδενεκτομή, αποτελεί τη μοναδική θεραπευτική επιλογή με στόχο την ίαση.

Διαβάστε περισσότερα

  • Καρκίνος των επινεφριδίων

Οι περισσότεροι όγκοι των επινεφριδίων είναι καλοήθεις.
Σε περίπτωση κακοήθειας του όγκου, το καρκίνωμα του επινεφιδίου αντιμετωπίζεται είτε με ανοιχτό χειρουργείο είτε λαπαροσκοπικά είτε ρομποτικά, αναλόγως του μεγέθους, εάν είναι πρωτοπαθής ή μεταστατικός.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντιμετώπιση Καλοήθους Υπερπλασίας Προστάτη

Αντιμετώπιση Καλοήθους Υπερπλασίας Προστάτη

Η διουρηθρική προστατεκτομή (TUR-P) επιλέγεται ως χειρουργική μέθοδος θεραπείας στο 95% των επεμβάσεων και αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη μέθοδο αντιμετώπισης της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη.

Διαβάστε Περισσότερα

Αντιμετώπιση Καλοήθους Υπερπλασίας Προστάτη

Η διουρηθρική προστατεκτομή (TUR-P) επιλέγεται ως χειρουργική μέθοδος θεραπείας στο 95% των επεμβάσεων και αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη μέθοδο αντιμετώπισης της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη.

Robotic Hifu Focal One. Εστιακή Θεραπεια για τον Καρκινο του Προστατη

Ένα νέο και πρωτοποριακό εργαλείο που έρχεται να προστεθεί στην ασφαλή διάγνωση του εντοπισμού του καρκίνου του προστάτη. Συνδυάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις της απεικόνισης και των θεραπευτικών τεχνολογιών, το Focal One μάς προσφέρει την απάντηση στις απαιτήσεις μας για την ιδανική εντοπισμένη θεραπεία.

Καλοήθης Υπερπλασία Προστάτη (ΚΥΠ)

Η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη, δηλαδή η μεγέθυνση του προστατικού ιστού, απασχολεί έναν στους δύο άνδρες από την ηλικία των 50 ετών, και πάνω από το 80% των ανδρών άνω των 65 χρόνων. Ο προστάτης είναι ένας αδένας που βρίσκεται στη βάση της ουροδόχου κύστης και περιβάλλει το αρχικό τμήμα της ουρήθρας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Αντιμετωπίζετε κάποιο ουρολογικό πρόβλημα; Χρειάζεστε μια δεύτερη γνώμη; Επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε μαζί την λύση στο πρόβλημα που σας απασχολεί.

Pin It on Pinterest