ONLINE ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Δρ Αθανάσιος Ζαχαρίου

Δρ Αθανάσιος Ζαχαρίου

Δρ Αθανάσιος Ζαχαρίου

Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος

Γενικές Πληροφορίες

Γεννήθηκε στο Βόλο το 1965. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1989). Ως ειδικός ουρολόγος εργάζεται σαν Πανεπιστημιακός Υπότροφος στην Ουρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με γνωστικό αντικείμενο τη Σεξουαλική Υγεία του Ζευγαριού – Ακράτεια Ούρων, ενώ παράλληλα διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο Βόλο.

Είναι παντρεμένος με την ιατρό μικροβιολόγο Πολυάνθη Παπαιωάννου και έχει δύο παιδιά.

Ακαδημαϊκές σπουδές & Επαγγελματική Εμπειρία

Είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2004) με αντικείμενο την ουροδυναμική και αιτιολογική προσέγγιση των συμπτωμάτων του κατώτερου ουροποιητικού στους άνδρες. Έχει μετεκπαιδευτεί στην Νευροουρολογία-Ακράτεια Ούρων και απέκτησε επάρκεια υπερήχων στην ουρολογία μετά από εξετάσεις.

Κατά τα έτη 1994-1995 ήταν εκπρόσωπος των Ελλήνων ειδικευομένων στην Ουρολογία στο τμήμα των ειδικευομένων της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας (EAU). Είναι Fellow of the European Board of Urology (FEBU) από το 1998. Είναι affiliate member των τμημάτων European Section of Andrological Urology (ESAU) και European Section of Urologists in Office (ESUO) της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας (EAU). Είναι γραμματέας της συντονιστικής επιτροπής του Τμήματος Ανδρολογίας και Υπογονιμότητας (ΑΝΔΡ.ΥΠΟ) της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας ενώ παλαιότερα διατέλεσε απλό μέλος της ίδιας συντονιστικής επιτροπής.

Από το 2004 εργάζεται στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Κένταυρος καλύπτοντας τα ιατρεία της Ανδρολογίας-Υπογονιμότητας και Σεξουαλικής Υγείας του Ζευγαριού. Είναι επιστημονικός υπεύθυνος του ουρολογικού τμήματος της Γενικής Κλινικής Η ΕΛΠΙΣ.

Τον Αύγουστο του 2014 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Κύπρου με αντικείμενο τη Διοίκηση Μονάδων Υγείας με βαθμό Άριστα. Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρεία ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΥ ΠΡΑΤΤΕΙΝ ΑΕ (2001-2016) και είναι μέλος Διοικητικών Συμβουλίων εταιρειών σχετικών με παροχή υπηρεσιών υγείας από το 1997. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος από το 2016.

Έρευνα – Βραβεία

Έχει παρουσιάσει περισσότερες από ογδόντα (80) εργασίες σε Ελληνικά Ουρολογικά Συνέδρια και πενήντα (50) εργασίες σε πανευρωπαϊκά και διεθνή συνέδρια. Είναι προσκεκλημένος ομιλητής σε δεκατέσσερα (14) ελληνικά συνέδρια και τέσσερα (4) διεθνή. Συμμετείχε σε εργασίες που έχουν βραβευτεί με το πρώτο βραβείο τόσο στην Ελλάδα (10ο Πανελλήνιο Ανδρολογικό Συνέδριο 2017, 24ο Πανελλήνιο Ουρολογικό Συνέδριο 2018) όσο και σε Διεθνή Ουρολογικά Συνέδρια (10th Athens Congress of Women’s Health and Disease 2016, 19th Congress of ESSM 2017, ESAU meeting 2017, ESAU meeting 2018).

Έχει συγγράψει (17) δεκαεπτά εργασίες σε διεθνή περιοδικά που αναφέρονται στο PubMed, (33) τριάντα τρεις εργασίες σε ελληνικά ουρολογικά περιοδικά και ένα βιβλίο με αντικείμενο την ακράτεια των ούρων. Είναι κριτής σε τρία (3) διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Τα βασικά του ενδιαφέροντα είναι η σεξουαλική υγεία του ζευγαριού, η ανδρική και γυναικεία σεξουαλική δυσλειτουργία, η ανδρική υπογονιμότητα και η παθοφυσιολογία του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος.