ONLINE ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Δρ Αθανάσιος Τάκης

Δρ Αθανάσιος Τάκης

Δρ Αθανάσιος Τάκης

Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος – Επιμελητής Α’

Γενικές πληροφορίες

Ο ουρολόγος χειρουργός Αθανάσιος Τάκης έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής (1999) και την ειδικότητα της Ουρολογίας (2009) στην Ιατρική σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Ανακυρήχθηκε διδάκτωρ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, έλαβε τον τίτλο ,,master of endourology,,στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης καθώς και τον τίτλο του FEBU(fellow of european board of urology) και μετά από εργασιακή εμπειρία 3 ετών ως Επιμελητής στην Ουρολογική κλινική του Γ.Ν.Θ Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης εργάζεται ως ιδιώτης ουρολόγος στην Θεσσαλονίκη.

Εκπαίδευση και ακαδημαϊκές σπουδές

Ο ουρολόγος Αθανάσιος Τάκης κατάγεται από την Βέροια. Αποφοίτησε από το 1ο Γενικό Λύκειο Βέροιας. Μετά από την λήψη του πτυχίου της Ιατρικής έλαβε την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής στην Α΄Χειρουργική Πανεπιστημιακή κλινική του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και στην συνέχεια απέκτησε την ειδικότητα της ουρολογίας, της ανδρολογίας και της ουρογυναικολογίας στην ουρολογική κλινική του Γ.Ν.Θ Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης. Έλαβε τον τίτλο του διδάκτορος στο Καποδιστρικό Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς και του <> στου Δημοκρίτειο Πανεπιστημίο Θράκης.Ως ουρολόγος χειρουργός ξεκίνησε την εξειδίκευση του από το έτος 2004 στην ενδοουρολογία (λιθίαση ουροποιητικού) την ανδρολογία (στυτική δυσλειτουργία – υπογονιμότητα ) την ουρογυναικολογία (ακράτεια ούρων) και στην ουροογκολογία (καρκίνος προστάτη, νεφρού, ουροδόχου κύστης) λαμβάνοντας μέρος και στις πρώτες λαπαροσκοπικές χειρουργικές επεμβάσεις της κλινικής. Μετεκπαιδεύτηκε στην μελέτη της αιτιοπαθογένειας του καρκίνου του προστάτη με την λήψη διδακτορικής διατριβής από την πανεπιστημιακή ουρολογική κλινική του Λαικού Νοσοκομείου η οποία είχε ως θέμα την εξέλιξη του οξειδωτικού στρες στον προστάτη αδένα των επιμύων μετά από πρόκληση πειραματικής υπερχοληστεριναιμίας.Η μετεκπαίδευση του συνεχίστηκε επί 1 χρόνο στην ουρολογική Πανεπιστημιακή κλινική του Δημοκρίτειου πανεπιστημίου της Θράκης σε επεμβάσεις για την λιθίαση του ουροποιητικού όπως η διαδερμική νεφρολιθοτρυψία και οι ουρητηροσκοπήσεις καθώς και σε επεμβάσεις του προστάτη με την χρήση Laser λαμβάνοντας τον τίτλο του master of endourology 2011.Μετεκπαιδεύτηκε στην ενδοουρολογία και την λαπαροσκοπική στην ουρολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Academic Medical Centre (AMC) του Άμστερνταμ στην Ολλανδία.

Επαγγελματική εμπειρία

Μετά το τέλος της ειδικότητας και με τον τίτλο του επικουρικού επιμελητή συνέχισε να εργάζεται στην Ουρολογική κλινική του Γ.Ν.Θ Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης επί μια 3 ετία πραγματοποιώντας πλήθως ανοικτών και ενδοσκοπικών χειρουργικών επεμβάσεων παίρνοντας μέρος και στις πρώτες λαπαροσκοπικές επεμβάσεις για τον καρκίνο του προστάτη και νεφρού. Υπήρξε υπεύθυνος του ιατρείου προστάτη (καλοήθης υπερπλασία προστάτη – καρκίνος Προστάτη) και του ιατρείου ουρογυναικολογίας (ακράτεια ουρων), λαμβάνοντας συγχρόνως μέρος σε πολλά ερευνητικά πρωτόκολλα της κλινικής που αφορούσαν την θεραπεία της καλοήθους υπερπλασίας και του καρκίνου του προστάτη.Αυτή την στιγμή εργάζεται ως ουρολόγος χειρουργός στην Θεσσαλονίκη και χειρουργεί στο Ι.Δ.Θ Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Βραβεύσεις

Για πρώτη της φορά η ουρολογική κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης παρουσίασε εργασία σε Πανευρωπαικό συνέδριο ουρολογίας το οποίο διεξήχθει στην Στοκχόλμη το 2009 με θέμα διατριβής του <Μελέτη του οξειδωτικού στρες στον προστάτη αδένα των επιμύων μετά από πρόκληση υπερχοληστεριναιμικής δίαιτας> υποψήφια επίσης και για πρώτο βραβείο στο 19ο πανελλήνιο συνέδριο ουρολογίας το 2008. Ενώ παρουσιάστικε σε Παναμερικανικό συνέδριο ενδοουρολογίας posters με θέμα <<Αντιμετώπιση οπισθοφλεβικού ουρητήρα λαπαροσκοπικά>> 2010.Υπήρξε προσκεκλημένος εκπαιδευτής σε workshop σε συνέδριο ουροδυναμικής νευροουρολογίας κια ουρογυναικολόγίας 2009(Θεσσαλονίκη).

Συμμετείχε ως ειδικός σε πλήθος διεθνών και ελληνικών ιατρικών συνεδρίων, σε πολλές ερευνητικές εργασίες, διεθνείς δημοσιεύσεις και παρουσιάσεις καθώς και ως εκπαιδευτής σε φοιτητές ανώτατων τεχνολογικών ιδρυμάτων αλλά και σε ειδικευόμενους ουρολογίας στα πλαίσια της εκπαίδευσης των ουρολόγων στην ουρολογική εταιρεία βορείου Ελλάδος.

Έρευνα

Ο κ. Τάκης έκτος από την μελέτη του οξειδωτικού στρες στον προστάτη αδένα των επιμύων μετά από πειραματική πρόκληση υπερχοληστεριναιμίας , την μελέτη της σύγκρισης των τεχνικών αναισθησίας στην εξωσωματική λιθοτρυψία, ασχολήθηκε και με την έρευνα της θεραπείας του καρκίνου του προστάτη όπως η μελέτη χορήγησης των διφοσφωνικών σε ασθενείς με μεταστατικό καρκίνο του προστάτη και η χορήγηση Casodex 150mg ως μονοθεραπεία στον εντοπισμένο και τοπικά προχωρημένο καρκίνο του προστάτη.

  • Μέλος του European Board Of Urology
  • Μέλος της Ελληνικής Ουρολογικής εταιρίας
  • Μέλος της Ουρολογικής εταιρίας Βορείου Ελλάδος