ONLINE ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Δρ Γεώργιος Φατλές

Δρ Γεώργιος Φατλές

Δρ Γεώργιος Φατλές

Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος

Γενικές πληροφορίες

Ο ουρολόγος Γεώργιος Φατλές έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου (ΑΠΘ). Εξειδικεύτηκε στη Χειρουργική Ουρολογία στην Ουρολογική κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Μετεκπαιδεύτηκε στη Χειρουργική Ογκολογία του Ουροποιητικού, στην Πανεπιστήμιο του Göttingen, Γερμανία. Εργάστηκε ως Επιμελητής Β΄ Ουρολογίας επί 5 έτη στο Ιπποκράτειο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Θεσσσαλονίκης, συνδέοντας το κλινικό του έργο με τις πρώτες 50 επιτυχείς λαπαροσκοπικές ριζικές προστατεκτομές στην Ουρολογική κλινική.

Το 2010 οργάνωσε και εκτέλεσε επιτυχώς την πρώτη Λαπαροσκοπική Ριζική Προστατεκτομή για καρκίνο του προστάτη στη Θεσσαλία (Λάρισα). Από το 2008 έχει εγκατασταθεί μόνιμα στα Τρίκαλα, όπου ασκεί την Χειρουργική Ουρολογία.

Εκπαίδευση και ακαδημαϊκές σπουδές

O Δρ. Γεώργιος Φατλές γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Εισήχθηκε από τους πρώτους κατόπιν Πανελληνίων εξετάσεων στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου (ΑΠΘ) το 1986.

Έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής (1992) με βαθμό ‘Λίαν καλώς’ και την ειδικότητα της Ουρολογίας (2001).
Ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ της Ουρολογίας με θέμα «‘Ανοσοιστοχημικοί δείκτες απόπτωσης και αγγειογένεσης στον καρκίνο της ουροδόχου κύστεως. Συσχέτιση με την πρόγνωση και θεραπεία» (2006) και βαθμό ‘Αριστα’, στην Ιατρική Σχολή του ΔΠΘ.

Μετεκπαιδεύτηκε στη Χειρουργική Ογκολογία του Ουροποιητικού, στην Πανεπιστήμιο του Göttingen, Germany, Klinik für Urologie und Kinderurologie, Ammerland, 2000 έως 2001.Ο Ουρολόγος Φατλές Γεώργιος εξειδικεύθηκε και έλαβε άδεια εκτέλεσης υπερήχων των οργάνων της ειδικότητας της Ουρολογίας από το Υπουργείο Υγείας Πρόνοιας (2005). Εκπαιδεύθηκε στη τοποθέτηση ταινίας ελεύθερης τάσης διαθυρεοειδικά, για την αντιμετώπιση της ακράτειας από προσπάθεια στη γυναίκα στο Νοσοκομείο: Beaujon, Paris, France. Klinik Gynacologie – Obstetrique.

Επαγγελματική εμπειρία

Εργάστηκε ως Επιμελητής Β΄ Ουρολογίας επί 5 έτη στο Ιπποκράτειο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, συνδέοντας το κλινικό του έργο με τις πρώτες 50 επιτυχείς λαπαροσκοπικές ριζικές προστατεκτομές στην Ουρολογική κλινική. Kατά την θητεία του στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης εκτέλεσε και συμμετείχε σε ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό (>3000) ογκολογικών επεμβάσεων (ριζικές προστατεκτομές, νεφρεκτομές, ολικές κυστεκτομές με δημιουργία νεοκύστης). Εκτέλεσε και συμμετείχε στις πρώτες 60 λαπαροσκοπικές επεμβάσεις για καρκίνο του νεφρού και του προστάτη, που έγιναν στη Θεσσαλονίκη στο Ιπποκράτειο Πανεπιστημιακό Περιφερειακό Νοσοκομείο. Η ογκολογία είναι ένα από τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα του ιατρού. Η διδακτορική διατριβή του είναι εξάλλου μια έρευνα πάνω στον καρκίνο της ουροδόχου κύστης.

Τα τελευταία χρόνια η λαπαροσκοπική και η ρομποτική χειρουργική τείνουν να θέσουν στο περιθώριο την ανοικτή κλασική χειρουργική, και για το λόγο αυτό όλα σχεδόν τα ογκολογικά περιστατικά που αναλαμβάνει τα διεκπαιρεώνει, σε συνεργασία με την ομάδα U4U, με τη λαπαροσκοπική ή τη ρομποτική (Da Vinci) μέθοδο. Από τον Αύγουστο του 2014 ο ιατρός ανέλαβε την επιστημονική διεύθυνση του ουρολογικού τμήματος της ιδιωτικής κλινικής ‘Ασκληπιείο’ στη Λάρισα, όπου και πραγματοποιούνται οι μοναδικές λαπαροσκοπικές επεμβάσεις στη Θεσσαλία από τον ίδιο και την ομάδα U4U . Από το 2008 έχει εγκατασταθεί μόνιμα στα Τρίκαλα, όπου ασκεί την Χειρουργική Ουρολογία.

Βραβεύσεις

Έλαβε το 1ο βραβείο στο Πανελλήνιο Συνέδριο Ουρολογίας το 2010, η εργασία της ομάδας στην οποία συμμετείχε.

Συμμετείχε στο προεδρείο διεθνών και ελληνικών ουρολογικών συνεδρίων, έχει πλούσιο κλινικό και διδακτικό έργο και πλήθος δημοσιεύσεων σε διεθνή και ελληνικά ιατρικά έντυπα.

Έρευνα

  • Ο κ. Φατλές ανέλαβε αρκετά ερευνητικά πρωτόκολλα κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Ουρολογική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης
  • Μέλος της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής εταιρίας από το 1998 (EUA)
  • Τακτικό Μέλος της Ουρολογικής Εταιρίας Βορείου Ελλάδος από το 1997
  • Μέλος της Endourological Society από το 2001
  • Τακτικό μέλος της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρίας από το 1997
  • Μέλος της Αμερικανικής Ουρολογικής εταιρίας. (AUA)

Περισσότερες πληροφορίες για το κ Φατλέ στην ιστοσελίδα του www.fatles.gr