ONLINE ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Δρ Δανάη Χουρμούζη

Δρ Δανάη Χουρμούζη

Δρ Δανάη Χουρμούζη

Ακτινολόγος

Γενικές πληροφορίες

Η κυρία Χουρμούζη σπούδασε και έλαβε την ειδικότητα της ακτινολογίας στο Α.Π.Θ. Από το 2003 είναι υπεύθυνη του τμήματος μαγνητικής τομογραφίας του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου και συνεργάζεται με την ουρολογική ομάδα U4U κυρίως σε εξειδικευμένα ογκολογικά περιστατικά καρκίνου του προστάτη.

Εκπαίδευση και ακαδημαϊκές σπουδές

Η ιατρός Δανάη Χουρμούζη αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Δράμας με βαθμό απολυτηρίου 19,9/12. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ελαβε την ειδικότητα της ακτινολογίας στο Ακτινολογικό Τμήμα του ΓΠΝΘ «Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» Θεσσαλλονίκης.

Το 2003 μετεκπαιδεύτηκε στη μαγνητική τομογραφία στο Cardiovascular Magnetic Resonance unit Royal Brompton & Harefield NHS Trust London.

Εκπόνησε διδακτορική διατριβή με θέμα «Νεότερες τεχνικές μαγνητικού συντονισμού για την διάγνωση των κακοήθων όγκων του εγκεφάλου και τη διαβάθμιση της κακοήθειάς τους».

Εχει πλούσιο διδακτικό και συγγραφικό έργο με πλήθος εισηγήσεων και άρθρων σε Ελληνικά και ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά.

Επαγγελματική εμπειρία

Η Κα Χουρμούζη έχει πολυετή εμπειρία και πλούσιο κλινικό έργο ως υπεύθυνη σε ακτινοδιαγνωστικά κέντρα σε τμήματα αξονικού και μαγνητικού τομογράφου (1997-2003). Από το 2003 έως σήμερα είναι έμμισθος Ιατρός του Ακτινολογικού τμήματος του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και υπεύθυνη του τμήματος Μαγνητικού Τομογράφου. Πέραν των υπόλοιπων ενδιαφερόντων της στην ειδικότητά της έχει εξειδικευτεί στη μαγνητική τομογραφία προστάτου και προσφέρει τις υπηρεσίες της στα πλαίσια της συνεργασίας της με την ουρολογική ομάδα U4U.

Έρευνα

  • Ιατρική Εταιρεία Θεσσαλoνίκης.
  • European Society of Radiology.
  • Ακτινoλoγική Εταιρεία Βoρ. Ελλάδoς.
  • Ελληνική Ακτινoλoγική Εταιρεία.