ONLINE ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Καραγιάννης Δημήτρης

Δρ Δημήτριος Καραγιάννης

Καραγιάννης Δημήτρης

Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος

Γενικές Πληροφορίες

Ο Ουρολόγος Xειρουργός Δημήτριος Καραγιάννης γεννήθηκε στο Βόλο το 1978 είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Είναι Διδάκτωρ της Β’ Πανεπιστημιακής Ουρολογικής Κλινικής στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Έλαβε την ειδικότητα της Ουρολογίας στην Ελλάδα (Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου και Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών).

Εξειδικεύτηκε επί διετίας στη λαπαρασκοπική χειρουργική και στην ενδοσκοπική αντιμετώπιση της λιθίασης του Ουροποιητικού στη Γλασκώβη. Επιπλέον εξειδικεύτηκε περαιτέρω επί έτους στη ρομποτική ουρολογία στο Παν/κό Νοσοκομείο του Εδιμβούργου. Διετέλεσε επί δεκαμήνου Επιμελητής Β’ στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου και από τον Οκτώβριο 2018 διατηρεί ιδιωτικό Ιατρείο στην πόλη του Βόλου.

Εκπαίδευση και ακαδημαϊκές σπουδές

Ο Δρ. Δημήτριος Καραγιάννης έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής από την Ιατρική Σχολή Pavlov Josef Safarika του Κόσιτσε της Σλοβακίας (2003). Αρίστευσε στις εξετάσεις Αναγνώρισης Τίτλου Ακαδημαϊκών Σπουδών στην Ελλάδα (2004). Ειδικεύτηκε επί έτους στη Γενική Χειρουργική στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου Αχιλλοπούλειο (2007-2008) και συνέχισε με την ειδίκευσή του στην Ουρολογία στο ίδιο νοσοκομείο (2008-2009). Την ίδια χρονιά αρίστευσε στις Αμερικανικές εισαγωγικές για την ειδικότητα εξετάσεις (ECFMG) και μετέβη στο Νοσοκομείο St Elizabeth Caritas Hospital στη Βοστώνη U.S για το intership Εσωτερικής Παθολογίας. Το καλοκαίρι του ιδίου έτους παρακολούθησε τις διεργασίες του Καρδιοχειρουργικού Τμήματος του University of South Alabama. Το 2010 συνέχισε την ειδικότητα της Ουρολογίας στην Ελλάδα στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών και έλαβε τον τίτλο ειδικότητας το 2014. Κατά τη διάρκεια της ειδίκευσής του στην Ελλάδα μετέβη στην Νέα Υόρκη και παρακολούθησε το International Robotic Fellowship Program στο Columbia University υπό τον Καθ. Dr Ketan Badani, ενώ το 2015 μετά από γραπτές και προφορικές εξετάσεις έλαβε τον τίτλο FEBU της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής εταιρίας και λίγους μήνες αργότερα ανακηρύχτηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών (PhD). Το ίδιο έτος ξεκίνησε να εργάζεται ως Senior Clinical Fellow στην Λαπαροσκοπική Χειρουργική του Ουροποιητικού και στη ενδοσκοπική αντιμετώπιση λιθίασης αυτού στο Παν/κό Νοσοκομείο της Γλασκώβης (Lanarkshire Trust). To 2017 συνέχισε την εξειδίκευσή του στη Ρομποτική χειρουργική του καρκίνου του προστάτη στο Παν/κό Νοσοκομείο Western General Hospital του Εδιμβούργου υπό τον Prof. Alan Mc Neil.

Ερευνητικό Έργο

Στα πλαίσια εκπόνησης της Διδακτορικής του Διατριβής με τίτλο «Ο ρόλος των βαρέων μετάλλων στις καλοήθεις και κακοήθεις νόσους του Ουροποιητικού», συμμετείχε ενεργά σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και στη σύγχρονη επιστημονική βιβλιογραφία με δημοσιεύσεις τόσο σε ελληνικά όσο και σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Συμμετείχε επίσης ενεργά σε ερευνητικά πρωτόκολλα, όπως την τυχαιοποιημένη μελέτη της πρόσθήκης αμπιρατερόνης και μικρής δόσης πρεδνιζολόνης σε ορμονοευαίσθητους νεοδιαγνωσθέντες μεταστατικούς καρκίνους του προστάτη.

Είναι μέλος των:

  • Ελληνική Ουρολογική Εταιρία
  • Ευρωπαϊκή Ουρολογική Εταιρία
  • Αμερικανική Ουρολογική Εταιρία