ONLINE ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Δρ Δημήτριος Τάκος

Δρ Δημήτριος Τάκος

Δρ Δημήτριος Τάκος

Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος

Γενικές πληροφορίες

Ο ουρολόγος Δρ Τάκος Δημήτριος πραγματοποίησε τις σπουδές του στην Αλεξανδρούπολη και στη συνέχεια έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας στην Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική Ηρακλείου Κρήτης. Κατέχει διδακτορικό τίτλο στο θέμα του καρκίνου του προστάτη, 2 Master στην Ενδοουρολογία και την Κλινική και Χειρουργική Ανατομία. Είναι πιστοποιημένος ουρολόγος στη Σεξουαλική Ιατρική.

Εκπαίδευση και ακαδημαϊκές σπουδές

Ο Δρ Τάκος Δημήτριος γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1973 είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Το 1993 αρίστευσε στις πανελλήνιες εξετάσεις και εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Τον τίτλο της ειδικότητας της ουρολογίας απέκτησε στην Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική Ηρακλείου Κρήτης (πιστοποιημένο κέντρο EBU) με τον καθηγητή κο Σοφρά και την ίδια χρονιά μετά από προφορικές και γραπτές εξετάσεις τον τίτλο FEBU από την Ευρωπαϊκή Ουρολογική Εταιρία (EAU). Θέμα της διδακτορικής του διατριβής ήταν ο καρκίνος του προστάτη.

Με υποτροφία του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων (ΙΜΟΠ) το 2011 βρέθηκε σε κέντρο νευροουρολογίας στην Αμβέρσα (Βέλγιο) UZA, υπό τον πρωτοπόρο νευροουρολόγο καθ.J J Wyndaele. Ο ιατρός είναι πιστοποιημένος για την εκτέλεση ουροδυναμικού ελέγχου από το ουρολογικό ινστιτούτο του Bristol της Αγγλίας.

Το 2016 μετά από εξετάσεις MJCSM –UEMS πιστοποιήθηκε στην υποειδικότητα της Σεξουαλικής Ιατρικής – Fellow of the European Committee of Sexual Medicine (FECSM).

Ο κος Τάκος κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα (MASTER) στην ενδοουρολογία από το ΔΠΘ με θέμα : «Η εφαρμογή των LASERS στην Ουρολογία» καθώς επίσης και δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο στην «Κλινική – Χειρουργική Ανατομία» του Δ.Π.Θ.

Ο ιατρός έχει πιστοποίηση στην εκτέλεση υπερήχων του ουροποιογεννητικού συστήματος.

Έχει συμμετάσχει με επιστημονικές εργασίες, διαλέξεις και εργαστήρια σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και έχει συγγράψει επιστημονικά άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά.

Επαγγελματική εμπειρία

Ο κος Τάκος ιδιωτεύει στην Κομοτηνή από το 2010 σε ένα σύγχρονο ουρολογικό ιατρείο που δημιουργήθηκε με σκοπό την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών με τον πλέον εξελιγμένο εξοπλισμό σε μηχανήματα και λογισμικό.

Ο ιατρός είναι συνεργάτης και χειρουργός του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου στην Θεσ/νικη.

Έρευνα

  • ΕΟΕ Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία
  • ΟΥΕΒΕ Ουρολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος