ONLINE ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Δρ Ελένη Κωνσταντινίδου

Δρ Ελένη Κωνσταντινίδου

Δρ Ελένη Κωνσταντινίδου

Διδάκτωρ Ιατρικής ΑΠΘ – Φυσικοθεραπεύτρια

Γενικές Πληροφορίες

Η Δρ. Ελένη Κωνσταντινίδου πήρε το πτυχίο της Φυσικοθεραπείας από το ΤΕΙ Θεσ/νίκης και ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στη «Φυσική Δραστηριότητα για Ειδικούς Πληθυσμούς», στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΑΠΘ (MSc).

Εκπαίδευση και ακαδημαϊκές σπουδές

Επίσης ολοκλήρωσε μετεκπαιδευτικές σπουδές σε διάφορες τεχνικές αποκατάστασης, όπως Orthopedic Manual Therapist / Χειροπρακτική θεραπεία (Σπονδυλική Στήλη και Άνω και Κάτω Άκρα), Muscles Energy Techniques / Τεχνικές Μαλακών Μορίων, Μέθοδος P.N.F/ Νευρομυϊκή Διευκόλυνση, Trigger points – Therapy IMTT / Εναυσματικά Σημεία Πόνου, Craniosacral therapy, Τεχνική Alexander, Clinical Pilates, Gyrokinesis – Gyrotonic.

Το 1998 άρχισε η ενασχόλησή με τις δυσλειτουργίες του Πυελικού Εδάφους και το 2002 ολοκλήρωσε μετεκπαίδευση στη Μ. Βρετανία (University of East London) σε προβλήματα Εγκράτειας και Πυελικού Πόνου. Το 2015 αναγορεύθηκε διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με το βαθμό ”Άριστα” (θέμα διατριβής : «Διερεύνηση του ρόλου των μυών του πυελικού εδάφους και της οσφυοπυελικής ζώνης στην παθοφυσιολογία των διαφορετικών τύπων της γυναικείας ακράτειας ούρων και στη λειτουργική αποκατάσταση της εγκράτειας».

Επαγγελματική εμπειρία

Από το 1994 – 2011 δίδαξε στο τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Από το 2002 είναι επιστημονική συνεργάτης του ΚΕΣΑΥ (Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας και Αναπαραγωγής) και από το 2005 και του Κέντρου Έρευνας Εγκράτειας και Παθήσεων του Πυελικού Εδάφους (ΚΕΠΠΕ) του ΙΜΟΠ (Ινστιτούτου Μελετών Ουρολογικών Παθήσεων) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει συμμετάσχει σε αρκετά κλινικά φροντιστήρια που απευθύνονται σε ιατρούς και αφορούν την εκπαίδευσή τους στη διαχείριση του ασθενή με προβλήματα εγκράτειας.

Από το 2002 είναι μελος του συλλόγου Αγγλίας POGP (PelvicObstetric & GynaecologicalPhysiotherapy) και του Διεθνή Οργανισμού Εγκράτειας (ICS). Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά, ενώ συχνά είναι ομιλήτρια για θέματα εγκράτειας και παθήσεων του πυελικού εδάφους.

Το κλινικό της έργο εστιάζεται στην αποκατάσταση μυοσκελετικών προβλημάτων, στην αντιμετώπιση των παθήσεων του πυελικού εδάφους και στην οργάνωση προγραμμάτων θεραπευτικής άσκησης. Η φυσικοθεραπευτική προσέγγιση που ακολουθεί σε κάθε πρόβλημα στηρίζεται πάντοτε στα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα.