ONLINE ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Δρ Ιωάννης Δέδες

Δρ Ιωάννης Δέδες

Δρ Ιωάννης Δέδες

Επεμβατικός Ακτινολόγος – Επεμβατικός Ογκολόγος

Γενικές Πληροφορίες

Ο Δρ. Ιωάννης Δέδες, Επεμβατικός Ακτινολόγος – Επεμβατικός Ογκολόγος είναι Ιδρυτικό Μέλος της Παγκόσμιας Κοινότητας Επεμβατικής Ογκολογίας και Διευθυντής Τμήματος Επεμβατικής Ακτινολογίας του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης.

Ολοκλήρωσε τη βασική εκπαίδευση στην Καστοριά (1974-1980) και αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1992).

Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά.

Εκπαίδευση και ακαδημαϊκές σπουδές

Έλαβε την ειδικότητα της Ακτινολογίας στο “Ιπποκράτειο” Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (1995-2000), με πενταετή καθημερινή εκπαίδευση στην Επεμβατική Ακτινολογία.

Έλαβε την εξειδίκευση της Επεμβατικής Ακτινολογίας και στην Επεμβατική Ογκολογία στην Πανεπιστημιακή Κλινική της Φραγκφούρτης στη Γερμανία στον Καθηγητή Th. Vogl (2000-2001).

Παρακολούθησε εκπαιδευτικά μαθήματα και σεμινάρια για την επεμβατική ακτινολογία – επεμβατική ογκολογία (The Royal College of Radiologists – London, Europeian School of Interventional Radiology – Frankfurt & Heilbronn, Paris, Zurich, New York Memorial Sloan-Kettering Cancer Center), σε Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ελβετία, ΗΠΑ, Ελλάδα.

Επαγγελματική εμπειρία

Από το 2001 μέχρι σήμερα είναι Υπεύθυνος του Ψηφιακού Αγγειογράφου (Angioroom), στο Τμήμα Επεμβατικής Ακτινολογίας στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης.

Η ειδικότητα της Επεμβατικής Ογκολογίας, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο, δεν διαθέτει ακόμη τυπική αναγνώριση (κατοχύρωση). Η εμπειρία του Δρ. Δέδε με χιλιάδες περιστατικά που αντιμετώπισε σε μία 15ετία, εκ των οποίων άνω του 95% ήταν ογκολογικά, του προσφέρει τον τίτλο της εξειδίκευσης ως Επεμβατικού Ογκολόγου, εκ των πρωτοπόρων στην νέα υποειδικότητα, στην Ελλάδα.

Διενεργεί με μεγάλη εμπειρία καινοτόμες θεραπευτικές μεθόδους ελάχιστης επεμβατικότητας για την αντιμετώπιση όγκων του ήπατος. Οι θεραπείες του είναι μοναδικές στο χώρο της ιδιωτικής υγείας, στη Βόρεια Ελλάδα.

Εξειδικεύεται στους ενδαρτηριακούς χημειοεμβολισμούς (TACE) και εμβολισμούς (TAE) όγκων, υπό τον ψηφιακό αγγειογράφο. Τα ποσοστά επιτυχημένων χημειοεμβολισμών του Δρ. Δέδε είναι αντίστοιχα με τα διεθνή και σε επιμέρους τομείς, υψηλότερα.

Επίσης, υπό τον αξονικό τομογράφο, διενεργεί θερμοκαυτηριασμούς όγκων με ραδιοσυχνότητες (RF Ablation) ή μικροκύματα (MW Ablation).

Εξειδικεύθηκε και απέκτησε κλινική εμπειρία στην αντιμετώπιση καλοηθών παθήσεων του προστάτη (Βουκουρέστι, Παρίσι) και ινωμυωμάτων (Ζυρίχη) με εμβολισμό (embolization), μέθοδος εκλογής διεθνώς λόγω των άριστων αποτελεσμάτων της, η οποία όμως παραμένει άγνωστη ως επιλογή, στην Ελλάδα.

Διακρίσεις – Συμμετοχή σε συνέδρια

Έλαβε βραβείο δεύτερης καλύτερης προφορικής ανακοίνωσης (16ο Συνέδριο Ακτινολόγων Νοτιοδυτικής ελλάδος, Πάτρα 28-30/6/2013).

Συμμετείχε σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια Επεμβατικής Ακτινολογίας, είτε ως ομιλητής είτε ως εκπαιδευτής, με πλήθος προφορικών και αναρτημένων ανακοινώσεων.

Αποτελεί έναν από τους ελάχιστους Έλληνες επεμβατικούς Ακτινολόγους που ανελλιπώς επιλέγεται για ομιλίες και ανακοινώσεις στο Παγκόσμιο Συνέδριο της Επεμβατικής Ογκολογίας (World Conference on Interventional Oncology – WCIO) στις ΗΠΑ.

Είναι Μέλος:

  • Της Παγκόσμιας Κοινότητας Επεμβατικής Ογκολογίας (Ιδρυτικό μέλος).
  • Της Ευρωπαϊκής Καρδιαγγειακής και Επεμβατικής Ακτινολογικής Εταιρίας (CIRSE).
  • Της Ελληνικής Εταιρίας Επεμβατικής Ακτινολογίας.
  • Του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.