ONLINE ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Δρ Σοφία Μπάκα

Δρ Σοφία Μπάκα

Δρ Σοφία Μπάκα

Ογκολόγος

Γενικές πληροφορίες

Η ογκολόγος Δρ Μπάκα Σοφία σπούδασε και έλαβε τον τίτλο του Ειδικού Παθολόγου και στην συνέχεια Ογκολόγου στο Α.Π.Θ και στην Αγγλία. Εχει σημαντική εμπειρία στην ογκολογία μετά από μεταπτυχιακές σπουδές και εργασία στο Manchester της Αγγλίας. Ασχολείται με όλα τα είδη καρκίνων αλλά και ειδικά με τους ουρολογικούς ασθενείς μέσα στα πλαίσια της συνεργασίας της με την ουρολογική ομάδα U4U.

Εκπαίδευση και ακαδημαϊκές σπουδές

Η Δρ. Μπάκα Σοφία σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου αποφοίτησε το 1993. Ελαβε την ειδικότητα της Παθολογίας το 2001 και της Ογκολογίας το 2005. Είναι Διδάκτωρ του Α.Π.Θ. μετά από διδακτορική διατριβή με θέμα « Θεραπευτική ανταπόκριση και συσχέτιση με βιολογικούς δείκτες μετά ενδοβρογχική έγχυση ιντερφερόνης-γ σε ασθενείς με βρογχογενή καρκίνο του πνεύμονα».

Απέκτησε Master στην Ογκολογία και τη Διοίκηση των Υπηρεσιών Υγείας στο Manchester της Αγγλίας.

Επαγγελματική εμπειρία

Από το 2001 ως το 2003 η Δρ Μπάκα επετέλεσε Honorary Registar Ογκολογίας στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Christie στην Ομάδα του Kαθηγητή Ν. Thatcher. Την περίοδο 2003 έως 2007 υπήρξε Specialist Registar Ογκολογίας (ΝΤ) στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Christie, Manchester, (θέση έμμισθη από την Πρυτανεία Βορειοδυτικής Αγγλίας – Μάντσεστερ, που οδήγησε σε θέση Consultant στην Ογκολογία)

Κατά το διάστημα αυτό ασχολήθηκε με όλους τους όγκους: καρκίνο μαστού και ωοθηκών, πνεύμονα, νεφρού, επινεφριδίων, ΓΕΣ, καρκινοειδή, όγκους προστάτη, κύστης, όρχεων, μελανώματα υψηλές δόσεις χημειοθεραπείας και μεταμόσχευση περιφερικών κυττάρων και μυελού. Από το 2007 έως σήμερα ασκεί ιδιωτικά το επάγγελμα του ογκολόγου και συνεργάζεται με την ουρολογική ομάδα U4U για τα ογκολογικά περιστατικά.

Έρευνα

  • Μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
  • Μέλος του (GMC) Ιατρικού Συλλόγου Αγγλίας
  • Μέλος του Αssociation of Cancer Physicians (ACP)
  • Μέλος της European Society of Medical Oncology (ESMO)
  • Μέλος της ASCO (American Society of Clinical Oncology)
  • Μέλος της Ομάδα Νέων Ελλήνων Ογκολόγων
  • Μέλος της Ομάδας Cochrane Lung Review
  • Μέλος του (IASLC) International Association or the Study of Lung Cancer