ONLINE ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Ουρολογική ομάδα Θεσσαλονίκη

Γ.ΤΔ.Δ.

Το να βρεθείς αντιμέτωπος με κάποιο πρόβλημα υγείας κάποια στιγμή στην πορεία της ζωής σου, είναι φυσιολογικό και μάλιστα όταν αυτό απλά, επιβεβαιώνει το ρητό του θυμόσοφου λαού ότι «ου γαρ έρχεται μόνον του» το «ευλογημένον γήρας». Η επιμονή του φίλου Μικροβιολόγου Σπανόπουλου Ιωάννη (Ξάνθη) να γίνει εκτός όλων των άλλων και εξέταση PSA ανέδειξε την ύπαρξη στην «γέννεσή του» καρκίνου του προστάτη.

Ο καλός φίλος Ουρολόγος Καλογερής Κρίτων, αφού διευκρίνισε με βιοψία το θετικό της ύπαρξης, υπέδειξε την αφαίρεση και τις μεθόδους που μπορεί να ακολουθηθούν. Επιλέξαμε την «ρομποτική» σαν καλύτερη αναίμακτη και ανώδυνη και επειδή στο Διαβαλκανικό μπορούσε να γίνει, καταλήξαμε εκεί.

Η πρώτη συνάντηση με τον Ξανθιώτη Ουρολόγο Ανδρέου Ανδρέα στο γραφείο του, έδωσε μετά την συζήτηση, την αίσθηση μιας αφαίρεσης (προστατεκτομής) ρουτίνας, ο δε αισιόδοξος, σίγουρος και καθησυχαστικός τρόπος που μιλούσε δεν άφηνε περιθώρια αμφιβολιών για τα αποτελέσματα της δουλειάς της ομάδας του και μάλιστα είπε πως «Παρασκευή μπαίνεις (να είσαι κατά τις 8 πμ εδώ) και Σάββατο μεσημέρι βγαίνεις» «όπερ και εγένετο».

Κλείστηκε το ραντεβού την Παρασκευή 14-7-2017 και βρεθήκαμε στις 8 πμ στο Διαβαλκανικό. Στις προθέσεις μου δεν είναι να συγκρίνω το Διαβαλκανικό κέντρο υγείας με νοσοκομεία κρατικά ή άλλες κλινικές. Στις προθέσεις μου δεν είναι να συγκρίνω γιατρούς νοσοκομείων ή κέντρων υγείας επειδή δόξα τω Θεώ δεν έχω ίδια πείρα και δεν θέλω να αποκτήσω.

ΘΕΛΩ ΑΠΛΑ ΝΑ ΕΞΑΡΩ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΕΠΙΣΤΩΣΑ ΣΤΟ «ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΌ» ΠΟΥ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΕΪΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΩΝ.

«Από πού να ξεκινήσω και που να τελειώσω».

Απευθυνθήκαμε (08:20 πμ) στην γραμματεία που μας έστειλαν για την εισαγωγή. Σε τρία-τέσσερα λεπτά ήρθε κάποια κοπέλα με στολή και ευγενέστατα μου ζήτησε να την ακολουθήσω ώστε να μου κάνει καρδιογράφημα. Μόλις τελείωσε με οδήγησε στον καρδιολόγο. Μόλις τελείωσε ο καρδιολόγος ήρθε άλλη κοπέλα και με οδήγησε στο ακτινολογικό. Μετά στο αιματολογικό πάντα μ’ ένα χαμόγελο πραγματικό και όχι ψεύτικο. Έπειτα για εξέταση αίματος και μου ζήτησαν να ανέβω στο δωμάτιο για τα ούρα. Δεν πρόλαβα να ντυθώ και ήρθαν επανωτά ο νοσηλευτής να με ετοιμάσει, και μου μιλούσε ήρεμα καθησυχαστικά σαν να μιλούσε σε δικό του πατέρα ή αδελφό, ήρθαν νοσοκόμες για μέτρηση πίεσης, θερμομέτρηση, και πάντα με το χαμόγελο και το καλή επιτυχία και με ετοίμασαν για χειρουργείο όπου και με οδήγησαν κατά τις 10:15.

Περίμενα όχι παραπάνω από δύο λεπτά και νάσου εμφανίζεται ο Ανδρέου με ένα πλατύ χαμόγελο, μια δυνατή χειραψία και ένα επιτελείο γιατρών τον Μπέκο Αθανάσιο τον Τάκη Αθανάσιο την Καράογλου Κατερίνα και ανάμεσα τους ξεχώρισα και τον φίλο αναισθησιολόγο Καβαδία Γιώργο επίσης αναισθησιολόγο.

Φύσει χιουμορίστας πριν με στείλουν στην αγκαλιά του Μορφέα, τους καλώ κοντά και λέω «τώρα που είμαστε μόνοι και δεν ακούει κανείς, θα ανοίξετε που θα ανοίξετε τρύπες στην λαπάρα, δεν αφαιρείται και 5-7 ή και 10 κιλά λίπος?

Απάντηση Ανδρέου «Κύριε Γιώργο μόνον έως και 8 κιλά μπορούμε». Άντε καλά του λέω συνεχίστε. Δεν πήρα χαμπάρι το τι έγινε!!!

Ξύπνησα απλά κάποια στιγμή στο δωμάτιο κατά τις 13:30 και σε καμιά ώρα περίπου ήρθε ο νοσηλευτής να με σηκώσει σιγά- σιγά μήπως και ζαλιστώ αλλά δεν συνέβει. Από εκεί και έπειτα ακολούθησε παρέλαση γιατρών ο Τάκης για αλλαγές στις γάζες και νοσηλευτών για πίεση θερμοκρασία, αλλαγή ορού, αντιβίωση κλπ έως και το Σάββατο μεσημέρι όπου με ειδοποίησαν ότι το εξιτήριο είχε ετοιμαστεί.

Ήρθε ο Ανδρέου πάντα με το πλατύ του χαμόγελο και την θερμή χειραψία δήλωσε ότι όλα πήγαν καλά και πιστεύει πως και τα υπόλοιπα αποτελέσματα θα είναι καλά και αποχωρήσαμε.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ στην Ξάνθη τους φίλους Σπανόπουλο Γιάννη μικροβιολόγο και Καλογερή Κρίτωνα Ουρολόγο που με οδήγησαν να επιληφθώ του προβλήματος υγείας μου.

Σχετικά με το Διαβαλκανικό Κέντρο Υγείας Θεσσαλονίκης, ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΠΡΩΤΑ ΑΠ’ ΟΛΑ ΤΗΝ Δ/ΝΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΨΟΓΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΝ ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΌ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΏΠΙΝΗ ΑΝΤΙΜΕΤΏΠΙΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ.

ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΑΝΡΕΟΥ ΟΥΡΟΛΟΓΟ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΚΤΟΜΗ ΜΕ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ στον τομέα αυτόν ΟΜΑΔΑ ΤΟΥΣ, ΜΠΕΚΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ, ΤΑΚΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΝ ΘΕΟ.

Σας ευχαριστώ πολύ

Γ.ΤΔ.Δ.

Ρομποτική ριζική προστατεκτομή , 20.07.2017