ONLINE ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Στυτική δυσλειτουργία

Στυτική δυσλειτουργία

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά αίτια για τη στυτική δυσλειτουργία, διαφορετικοί τρόποι εκδήλωσής της, διαφορετικές μέθοδοι διερεύνησής της και διαφορετικοί χειρισμοί από τον ουρολόγο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα αίτια που την προκαλούν.



Στυτική δυσλειτουργία χαρακτηρίζεται η κατάσταση αδυναμίας του άνδρα να επιτύχει επαρκή στύση μόνιμα ή περιοδικά. Αποτελεί ιατρική πάθηση και απαιτεί ιατρική διερεύνηση απο ειδικευμένο ουρολόγο – ανδρολόγο, διότι μπορεί να υποκρύπτει άλλες αιτίες, όπως καρδιαγγειακά προβλήματα, διαβήτη κ.λπ.

Συνήθη αίτια της στυτικής δυσλειτουργίας είναι:

  • Αγγειακά, όπως αρτηριοσκλήρυνση, μετατραυματικές στενώσεις, φλεβική διαφυγή, καρδιακή νόσος, υπέρταση, σακχαρώδης διαβήτης, κ.α.
  • Βλάβες σηραγγωδών σωμάτων.
  • Νευρογενείς παθήσεις, όπως κακώσεις του νευρικού συστήματος, εγκεφαλικό επεισόδιο, σκλήρυνση κατά πλάκας.
  • Ορμονικές διαταραχές.
  • Εγχειρήσεις, ακτινοβολίες της πυέλου.
  • Υπερκατανάλωση σε αλκοόλ, κάπνισμα, λήψη φαρμάκων στα οποία μνημονεύεται ως ένδειξη και ψυχολογικά αίτια.

Συμπτώματα

Η στυτική δυσλειτουργία συνήθως εκδηλώνεται ως: Αδυναμία στύσεως την στιγμή την ερωτικής επαφής, πρόωρη εκσπερμάτιση, αδυναμία εκσπερμάτισης, μείωση ερωτικής επιθυμίας, απουσία ή μείωση πρωινών στύσεων.

Αντιμετώπιση

Η αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας εξαρτάται απο την φύση του προβλήματος και ποικίλει απο ασθενή σε ασθενή. Ο ουρολόγος συζητά με τον ασθενή ώστε να σχηματίσει ένα πλήρες ιστορικό, συστήνει ή διενεργεί ο ίδιος διαγνωστικές εξετάσεις που θα υποδείξουν την αιτία του προβλήματος και εφαρμόζει εξατομικευμένες θεραπείες.