ONLINE ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Περιτομή πέους

Περιτομή πέους

Η περιτομή πέους είναι η χειρουργική πράξη με την οποία γίνεται αποκοπή (αφαίρεση) της πόσθης ή ακροποσθίας, της πτύχωσης δηλαδή του δέρματος που καλύπτει τη βάλανο του πέους. Πρόκειται για τη συνηθέστερη ουρολογική μικροεπέμβαση, διεθνώς. Η περιτομή διενεργείται είτε λόγω φίμωσης του πέους, είτε λόγω στένωσης της πόσθης.

Η περιτομή είναι η χειρουργική πράξη με την οποία γίνεται αποκοπή (αφαίρεση) της πόσθης ή ακροποσθίας, της πτύχωσης δηλαδή του δέρματος που καλύπτει τη βάλανο του πέους. Πρόκειται για τη συνηθέστερη ουρολογική μικροεπέμβαση έξω γεννητικών οργάνων, διεθνώς.

Η περιτομή διενεργείται είτε λόγω φίμωσης του πέους, είτε λόγω στένωσης της πόσθης. Κυρίως όμως, ως προς τη συχνότητα, για λόγους θρησκευτικούς, καθώς αποτελεί συμβολική πράξη κάθαρσης στην εβραϊκή και στη μουσουλμανική θρησκεία.

Σε αρκετές χώρες έχει αρχίσει να εφαρμόζεται και σε παιδιά για λόγους υγιεινής, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι με την αφαίρεση της πόσθης μειώνονται οι πιθανότητες μόλυνσης από τη συσσώρευση μικροοργανισμών ή ξένων σωμάτων, ότι μειώνει τους κινδύνους καρκίνου του πέους, αλλά και μόλυνσης από τον ιό HIV.

Εκτιμάται, ωστόσο, ότι στους ενήλικες η περιτομή πέους μπορεί να μειώσει σημαντικά την αισθητικότητα της περιοχής.

Η επέμβαση διαρκεί περίπου 30 λεπτά, διενεργείται με τοπική αναισθησία και ο ασθενής επιστρέφει άμεσα στις δραστηριότητές του. Ο χειρούργος ουρολόγος του U4U στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιεί την κυκλική αφαίρεση της πόσθης χρησιμοποιώντας απορροφήσιμα ράμματα.

Συνιστάται 15νθήμερη αποχή από την σεξουαλική δραστηριότητα.